29 syyskuuta 2011

nätti ilman saneltuja aatteita, nätti se ei sekoa

Edelliseen tekstiin vielä lisäten, että juttelin muiden corgi-ihmisten kanssa enkä ole ainoa jonka koiraa on tultu sanomaan lihavaksi syyttä suotta. Punnitsin kuitenkin Eetun eilen ja painoa olikin posahtanut 2kg lisää normaaliin. Koiraa katsoessa ei omaan eikä muiden silmiin kuitenkaan näytä pullealta eli uskon näiden olevan hormonikiloja. Silti jätetään kaikki turhat herkut pois ja palkka tulee olemaan treeneissä lelu tai (virallinen) ruoka.
Tänään oli viimeiset treenit kentällä, sillä nyt alkaa hallikausi. Ei olisi paremmin voinut lopettaa tätä kautta! :)
Alkuun lämmittelyt ja koira toimi kivasti. Vähän myöhäseksi jätin ohjauksen yhdelle aidalle tai en viitannut kunnolla että mene tuonne, mutta koira ehti taitavasti mukaan.

Ensimmäistä rataa en piirtänyt, koska se meni meidän osalta aika hassusti. Yleisesti ohjasin kyllä kädellä kunnolla, mutta muu kehonkieli oli jo pitkällä menossa eteenpäin. Siksi meni kaksi kertaa esteen ohi. Putkeen ei mennyt ekalla en muista miksi, mutta varmaan taas olin jo menossa eteenpäin vaikka koira ei vielä ehtinyt kunnolla irrota putkelle. Viimeisenä esteenä pussi jonne ei irronnut koko treenien aikana millään! Ok ohjaus kusi taas urakalla ensimmäisellä kerralla ja meinasin kompuroida koiraan. Muutama rima tippui ja kuulemma siksi että jarrutin esteiden kohdalla. Himmailen vauhtia just aidan kohdalla niin koirallakin hidastuu ja rimat kopsuu. Kaitsu kuitenkin sano että näyttää meno kivalta kuitenkin kun vertaa siihen että ollaan oltu poissa vähän aikaa. Eetulla oli tänään rimat poikkeuksellisesti korkeammalla kuin ennen, mutta Kaitsu sanoi että Eetu pääsee ne kyllä leikiten ylitse.

Toinen rata oli huikee! Tällaset on selkeesti niitä meille sopivia ratoja. Yksinkertaista ohjausta jossa ei tarvii valssata eikä mutkitella pahasti. Hyvin tilaa koiran irrota, mutta kuitenkin jotain tiukempiakin kohtia. Tällä radalla siis vain yksi valssi kun koira on laitettu putkeen (8) ja otetaan toiselta puolelta jotta kykenee takaakiertoon joka tehtiin niistona (?) Ensimmäisellä putkella olin jo hurmioitunut onnistuneesta suorituksesta ja unohdin täysin vaihtaa puolta ja jäädyin täysin. Ehdin kiljaista MITÄ MÄ TEEN ja koira tuli syliin :D Kaitsu sanoi että rata meni täydellisesti tähän asti ja lähetin uudelleen ensimmäiseen putkeen. Osasin vaihtaa puolta ja tuo niistokin onnistui todella hyvin. Loppu meni kuin tanssi ja jäi tosi hyvä fiilis :)
Kaitsu sanoi että meni tosi hienosti ja hyvää ohjausta. Ei mitään huomautettavaa. Sanoi että Eetu pomppii hyvin korkeammatkin rimat ja on päässyt tähän asti liian helpolla. Nyt alkaa siis pomppimaan korkeammilla rimoilla.


Koska oli kauden päättäjäiset niin Kaitsu suunnitteli meille kivan ja helpon radan. Tää meni virheettömästi paitsi lopussa en saanut A:lta nätisti pussiin kun tuli vähän kiire. En muista sainko kuitenkin tuupattua koiran sinne pussiin :D Kaitsu kehui tästäkin radasta eikä muistaakseni antanut mitään huonoa kritiikkiä. Itelle jäi niiiiiin hyvä mieli kun onnistuttiin ja koira oli pätevä! Epäilin vielä että selvitäänkö me viimeisestä radasta vaikka olikin näin yksinkertainen. Koira ei kuumentunut liikaa kuitenkaan missään vaiheessa vaan teki just hyvällä vireellä ja vauhdilla. Kuulemma Eetun hyppytekniikkaa aletaan hiomaan kun hyppää hassusti raajat suorana sellaisissa kohdissa kun odottaa mun ohjausta hypätessä. Näin on kiva lopettaa radoilla hyppely ja siirtyä ehkä hiomaan niitä yksityiskohtia enemmän ohjaustreeneihin :)  Jeeee oli parhaimmat treenit pitkään aikaan! :)

1 kommentti:

Evie kirjoitti...

Whiii luen ihan innolla näitä sun agipostauksia, kun en malta oottaa torstaita! :D Radat näyttää ihan kivoilta ainakin ja te ootte edistyny vissiin ihan sairaan nopeesti kun jo nyt meette tollasia :D jejeee, hyvä eetu!! :)