18 syyskuuta 2011

sunnuntaitokoilua

Keväästä asti odotetut möllit vihdoin tänään! Viime mölleissä meidän suoritushan oli ihan pelleilyä (koiralla huomio jatkuvasti muualla, karkasi moikkaamaan ihmisiä) ja moni liike meni ihan penkin alle. Jo keväällä päätin että syksyn mölleissä meidän meno tulee olemaan ihan erilaista ja niinhän se olikin. Järjestäjä ja tuomari siis sama kuin keväällä :) Kilpailtiin siis ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja vastustajana olikin pelkkiä kaverikoiria. Pisteytykset ensin ja koottuja selityksiä alempana erikseen:


Tuomarina Irene Huuskonen

Paikkamakuu 6
Seuraaminen taluttimetta 9,5
Liikkeestä maahanmeno 0
Luoksetulo 8
Liikkeestä seisominen 6
Nouto 9
Kauko-ohjaus 8
Hyppy 9
Kokonaisvaikutelma 10 !!

AVO2 143p 2.sijaPaikkamakuussa mentiin auton taakse piiloon ja kurkittiin ikkunasta. Eetu laittoi samantien pään maahan, makasi todella rauhallisesti eikä katsonut maisemia. Ylpeänä katsoin ja mietin että on se vaan hieno. Äkkiä viimeisen minuutin aikana Eetu alkaa näykkimään ilmaa ympärillään ja hätääntyneenä mietin että apua nyt se nousee. Näin piiloon asti, että joku ötökkä ahdisteli koiraa. Ensin Eetu ei liikkunut mihinkään, mutta sitten nousi kun ampiainen ärsytti liikaa. Ja vielä Eetun kävellessä ampiainen hyökki päin. Miksi aina meille osuu nää luonnonvoimat jotka pilaa liikkeet?
Seuraaminen hienoa, pistemenetys ensimmäisestä pysähdyksestä johon ei ehtinyt kunnolla mukaan.
Maahanmeno oli taas negatiivinen yllätys, mutta eipä olla treenattu jääviä pitkään aikaan. Ennen omaa vuoroa kokeilin kerran eikä Eetu meinannu jäädä ensin millään seisomaan eikä sen jälkeen maahan. Turhauttavaa.
Luoksetulossa vauhti hyvä, pysähdys vähän hidas mutta kuulemma päivän paras pysähtyminen.
Seisomista ei nollannut vaikka kokeessa olisi pitänyt. Jäi seisomaan, mutta kun palatessani kävelin ohitse niin meni maahan. Mitä ihmettä oikeasti ei oo tehnyt tollasta ikinä.
Nouto oli tuomarin mielestä hieno, mutta vähensi pisteitä vähän lyhyehköstä heitosta ja mun kehumisesta Eetun palauttessa. Sanoi kyllä että olisi koira varmasti hakenut kapulan vähän kauempaa ja palauttanut ilman kehujakin, mutta sanoin että tein tarkoituksella :)
Kaukoissa istumiset kusi. Molemmissa istumaan nousuissa ei pysynyt muutamaa sekuntia kauempaa vaan valahti takaisin maahan. Tää onkin ollut meidän heikko kohta.
Hyppy oli hieno! Hidas istuminen ja suhahdin isssss kun katoin että ei aio istua, mutta tuomari ei ilmeisesti välittänyt/kuullut. Hyppäsi hyvin takaisin sivulle.

Tuomari tykkäsi Eetusta ja meidän työskentelystä. Kehui että todella paljon ollaan edistytty keväästä ja koira haluaa nyt todella tehdä mun kanssa eikä sitä kiinnosta muu ja kuuntelee :) Sanoikin että ollaan varmasti tehty kovasti töitä.
Oma mielipide että ei menny niin hyvin kuin olisi voinut. Kokeissa tulee aina näitä ihme unohduksia ihan kuin tiettyjä asioita ei oltais koskaan opeteltukaan. Hassua miten Eetu tsemppas erikoisemmissa jutuissa esim. noudossa, mutta sitten jäävät meni ihan huonosti. Olisi voinut olla siis parempi vire, mutta kappas kun oltiin taas viimeisiä ja koira sai odotella niin se tekee tehtävänsä. Mutta eläin oli hieno ja paras. Tästä on kiva jatkaa eteenpäin kun on onnistunut fiilis :) Nyt tullaan keskittymään noudon yksityiskohtiin, kaukojen istumisiin sekä luoksarin stoppia niin että pysähdys paranee. Siinä samalla pakko ilmeisesti pitää jäävät kasassa. Paikkamakuu on ilmeisesti aika koevalmis sekä hyppy!


Onnittelut myös
Nita ALO 1.sija
Niilo ALO 3.sija
Voitto AVO 1.sija
Soolo AVO 3.sija

Ei kommentteja: