07 syyskuuta 2011

mä oon kovas pelikondiksesPalauttavat treenit pidettiin sunnuntai aamupäivänä. Halusin nähdä missä vaiheessa osa avon liikkeistä on esim. luoksetulon stoppi sillä ei olla uskallettu sitä treenata pitkään aikaan.
Alkuun siis luoksaria. Meillä on pysäytyksen merkkinä käsiliike joka ennen pysäytti koiran tosi hyvin. Hassua kyllä nyt sillä ei ollut niin suurta vaikutusta ja välillä heilutin kättä kuin hullu ja silti koira hiippaili hiljalleen viereen istumaan. No tottakai kun on opetettu, että sivulle tullaan ja kovaa. Tää on vähän sama homma nyt kun noudon kanssa. Yritin opettaa vauhtinoutoo juoksemalla karkuun kapula suussa olevaa koiraa ja huutaessa "irti" koiran pitäis irrottaa ote kapulasta. No tämä ei irroittanut. Tämä juoksi kuuliaisena koirana omistajansa perässä kapula suussa kun on opetettu, että kapulaa ei tiputa koskaan maahan vaan aina käteen. No aloin naksuttamaan stopista ja saatiin ihan hyviäkin stoppeja. Pelkään että vauhti tippuu taas kokonaan niinkun viimeks kävi kun stoppia alettiin treenaamaan.
Sitten kaukoja. Ainoa ongelma näissä on se, että E luulee tekevänsä väärin jos sitä ei palkkaa, kehu tai käske tekemään jotain muuta hetken kuluttua kun on liike pyydetty tekemään. Silloin alkaa tää istu-maahan-istu-maahan-nurinaa-istu eli turhautuminen. Täytyy treenata nyt kestoa siihen, että koira tietäis tekevänsä oikein vaikka ei sais samantien palautetta. Ajattelin alkaa tekemään siten että käsky - NAKS - odotan hetken hiljaa ja palkka.
Noutoa ollaan lähinnä treenattu vaan kapulan pitämisellä. Nyt kun koira alkaa tietämään miten kapula täytyy ottaa suuhun niin en enää hyväksy mitään lähmäilynostoja. Jos nostaa lähmäisesti niin otan hiljaa kapulan koiran suusta pois, asetan sen uudelleen maahan ja käsky. Sitten kehut kun tulee se oikea tyyli. Oon alkanu vaikuttaa tähän silleenki, että laitan kädet kapulan päälle niin että E:n täytyy ottaa juuri kapulan keskiosasta kiinni. 
Tein taas fiksusti. Oon siis taas kipeä ja tylsyyttäni päätin opettaa Eetun laittamaan pään käskystä maahan. Nyt se laittaa sitten jatkuvasti pään maahan kun pyydän pelkkää maahanmenoa. Kiva tietää nyt miten helposti olisin saanut opetettua paikkamakuussakin pään maassa pitämisen näin helposti. Avossa kun se pää täytyis pitää ylhäällä kokoajan.

Tänä aamuna koira sai tehdä aamupalansa eteen tokojuttuja. Lyhyt paikkamakuu jonka aikana kävin piilossa, kaukot sekä luoksetulo. Pieni koira ratkeaa onnesta kun pääsee tekemään jotain. Luoksetulossa laukkasi täysillä, hyppäsi kesken juoksun tasajalkaa ilmaan ja teki taidokkaan pysähdyksen :D Vähän liiankin ihana piski.

Ei kommentteja: