14 syyskuuta 2011

nouto hajoaa

Päätin kirjoittaa tämän päivityksen uudelleen vähän selkeämmin ja jaotella sen muutamaan päivään kun ollaan tehty jotain pientä

Tiistai
Miten voi nouto olla näin osissa? Pohja on selvä: koiralla on intoa mennä kapulalle ja palauttaa se perusasentoon. Ensinnäkin koira varastaa kapulalle josta saan syyttää itseäni. Aiemmin blogia lukeneet tietävät E:n haluttomuudesta noutamiseen jolloin aloin naksuttelemaan spontaanista kosketuksesta kapulaan. Nyt koira tietää että omatoiminen kapulan ottaminen tietää hyvää ja tarjoaa sitä kokoajan. Nyt joudun älähtämään kun se sinkoaa hakemaan ilman lupaa. Varastamisen lisäksi ottaa kapulan välillä huonosti suuhun vaikka ollaan harjoiteltu puruotetta paljon. Suurin ongelma on kuitenkin palautuksessa. Koira palaa vierelle > kääntyy liian tiukasti > törmää jalkaani kapulalla > ote hölskyy ja kapula pyörii suussa. Oon yrittänyt ohjata koiran paremmin viereen ja väistää itse vähän, mutta en usko että näillä edistytään. Ollaan treenattu vaan kapulan suussa pitoa perusasennossa ja käännöksiä ym jos auttaisi


Tiistaina duracellpupu ei muutenkaan voinut pysyä nahoissaan kun oli vaan niin kutkuttavaa kun pääsee treenaamaan. Siksi jouduin kokoajan puremaan huulta että pysyisin vakava ja hokemaan rauhoitu kun koira ei tiedä miten päin olisi. Jouduin suojelemaan kapulaa käsilläni kun eräs majava halusi kokoajan napata sen suuhunsa. Yleisesti koira ulisi ja vinkui, kiehnäsi lattialla ja teki kaikkensa että olisin sen jostain palkannut. Ei mitkään parhaimmat treenit.

Keskiviikkona
Treenit iltaruualla. Pään maassa pitämisen vahvistamista. Ajattelin opettaa paikkamakuun erikseen, ettei kokoajan katselisi ympärilleen vaan pää pysyisi kokoajan maassa. Helppoja harjoituksia siis vaan ja yleistämistä siihen, että se pää pysyy maassa vaikka itse liikkuisin. Normaalisti tällaisissa "tempuissa" en ns kertois väärästä suorituksesta, mutta paikkamakuu ei ole leikin asia (:D) joten jos se pää sieltä nousi kun liikuin niin äännähdin ja käskin uudelleen laittaa pään lattiaan.
Vähän kapulalla leikkimistä loppuun.


Torstaina 
Jotain säälittävää sähellystä. Edelleen pään pidon maassa harjoittelua, mutta itse en ollut skarppina joten ei kovin hehkeää treenaamista. Toiveena olis että saisin paikkamakuuseen pian tän pään pitämisen mukaan, mutta veikkaan että viekin vähän enemmän aikaa. Etenkin nyt kun mun täytyis alkaa olemaan enemmän piilossa niin en tiedä pitääkö se todella pään maassa vai katseleeko häiriöitä.

Eetun ruokavalio muuttui hieman. Äidin kanssa ollaan huomattu että koiran maha on aika usein löysällä. Niimpä halusin ottaa raakaruokinnan rinnalle nappulan. Eetu siis edelleen syö pääasiassa raakaruokaa eli raakaa lihaa ja luita, mutta ruuan mukana välillä Royan Canin Sterilised Medium nappulaa :) Voin kertoa että treenaaminenkin ruualla mukavampaa kun ei tarvitse lusikalla kahmia sisäelinseosta kupista koiran suuhun vaan voi heittää nappulan palkaksi!
Agilitytreeneistä meillä on nyt ollut kahden viikon tauko kun ei tänäänkään voitu mennä. Toivotaan että tauko tekee hauvalle vain hyvää! Keppejä voitaisiin treenata ensviikolla jos mun olo alkaa olemaan parempi. Jälkeä haluun myös ehdottomasti päästä tekemään. Tein tänään Eetulle aamupalan nappuloista jälken lattialle joka johti ruokakupille jossa broilerin lihaa. Koira harppo hirveästi ja "jäljesti" ihan huonosti. Ok lattialla olevaa nappulajanaa ja pellolla olevaa makkarajälkeä ei voi verrata - sisällä iskee kunnianhimo kun näkee ruokaa lattian täynnä ja täytyy äkkiä popsia parhaimmat päältä.
Vuoden 2011 tavoitteet näyttää myös olevan kivalla mallillaan jos mietitään mennyttä ja tulevaa :)

Ei kommentteja: