16 syyskuuta 2011

ykkönen silmään

Pientä raportointia treenien osalta. Keväällä ja kesällä aloin sattumalta bongailemaan kaikkia tokoon tarvittavia juttuja joita tuli sitten ostettua etukäteen - "voidaanhan me tätä jo vähän treenata". Nyt löytyy siis kahta erilaista kartiota, noutokapula, metallikapula ja tänään sain tunnarikapulat. Iltapäivällä mentiin äitin kanssa käymään puutavaraliikkeessä teettämässä kapulat. Eipä tarvinnut kauaa etsiä kun samantien löysin kasan puuta jotka olivat ilmeisesti jämäpaloja jostain. Just sellaisia mitä etsin! Otin kolme noin metrin pituista pötköä ja setä sahasi ne mulle 20cm osiin. Nyt on sitten noin 12kpl kapuloita ja maksoivat 0,40snt. Äiti nauro että kerrankin tää harrastus oli halpaa :D Käytiin myös Tarvikekeskuksessa. Samantien koirahyllylle etsimään kaikkea turhaa hyödyllistä mitä eläin voisi tarvita. Kävästiin myös Apteekissa ostamassa särkylääkettä. Nopeasti eläinhyllylle katsomaan olisiko jotain mitä voisi kokeilla meidän koiraan. On se kumma miten eläinhyllyt vetää nykyään puoleensa!


Tänään oli tietysti pakko laittaa tunnari uudelleen alulle. Tarralapputeorian totesin olevan huono tällaiselle tyypille joka mielellään nuolasis ja maistelis tarralappuja kokoajan. Alettiin siis pohjustaa tunnaria piilottamalla yhtä multa tuoksuvaa kapulaa nurmikkoon. Ensin jätin melkein kokonaan esille, mutta sit tajusin että eläin etsii sitä silloin juuri näköaistilla. Seuraavaksi ruohikkoa päälle ja alkoi näyttää paremmalta kun vuffe oikeasti haisteli maata ja yritti ymmärtää missä kapula oikein on. Piilotin aina vähän enemmän ja muka vaikeutin, mutta kyllä se yleensä aina löysi. Naksutin kapulan ottamisesta suuhun, mutta iloinen otus halusi aina kiikuttaa kapulan luokseni. Uskon että näin me aletaan edistyä!

Iltaruualla suunnitellut treenit. Ensin pelkkää kapulan pitoa. Alkoi masentamaan kun huomasin miten löysästi piti suussa kun heilutin kapulaa. Tehtiin muutama toisto ja huomasin että ote alkoi vähän paranemaan. Seuraavaksi sivulla istumista ja liikkumista eteen ja sivuttain kapula suussa. Palkkasin sellaisista joissa ei pyöritellyt kapulaa. Yllättävän monta hyvää suoritusta tulikin itsestään! Jos totta puhutaan niin en usko, että sunnuntai olis tällä pelastettu mutta miks tarviiskaan kun ne on vaan möllit :) Loppuruualla paikkamakuu 1min, olin piilossa keittiössä. Jälkiruuaksi sian saparo jota ennen sai tehdä luoksarin stoppia. Auts, ei pysähtynyt ensimmäisellä kerralla. Liian shokissa herkusta jota tulisi saamaan, silloin keskittyminen on huono. Todistan sen sillä että luoksetulo oli sähäkkä tasajalkahyppy laukka :D Toisella kerralla pysähtyi vähän paremmin. Ongelma tuli siinä, että Eetu ei ehtinyt reagoimaan kun näytin merkin ja sitten ei pysähdy niin nopeasti kun mun käsi on jo ylhäällä kun oon heilauttanut sitä. Pakko ilmeisesti tehdä ihan muutama kaksi kolme huomenna että saan varmuuden siihen. Lupasin etten tee, mutta en jaksa että tällanen yksinkertainen juttu sit "kokeessa" menee pilalle.

Ei kommentteja: