29 huhtikuuta 2015

vapun kenraaliharjoitukset

Eilen käytiin ottamassa tuntumaa kisatilanteeseen ja syömässä hyvää ruokaa puomin alastulolla naapuriseuran agilityepiksissä. Suunnitelmana oli palkata mölliradalle kontaktille ja avoimella radalla palkata hyvästä pysähtymisestä jatkamalla rataa kilpailunomaisesti. Mietiskelin ennen epiksiä palkkaisinko myös juoksu A:n heittämällä pallon, mutta edelleen saan sarkastisia muistutuksia siitä miten viimeksi samoisissa epiksissä yritin heittää pallon palkaksi A:sta ja se lensi lähes yleisöön ja lähdössä odottelevan koiran jalkoihin. Totesin että rata tulisi olemaan paljon sujuvampi, jos Vekki saisi vain hyvästä juoksukontaktista jatkaa rataa. Mentiin epiksiin yhdessä Ilonan ja Haltin kanssa, voi että tulee kyllä ikävä kun tuntuu että vasta päästiin samaan kaupunkiin, vaikka siitäkin on jo aika kauan. Kaapo olisi päässyt myös aloittamaan agilitykilpauransa, mutta sen rokotuskortti oli toisessa kaupungissa ja täten sen ilta oli vähän tylsempi. Saatiin Ilonalta riistapukki lainaan, joten päätin kuitenkin viihdyttää jotenkin noutajaa ja tutustuttiin sitten siihen luppoajalla ennen mölliradan alkua



Möllirata oli hyvinkin juostava ja teki meille oikein hyvää. Alkuun ennen A:ta mietin ihmisnuolta, mutta päädyin leijeröimään sivuttaisirtoamisena kaksi hyppyä, josta tuli vahingossa vähän huonompi linja kuin piti tulla. Olin keskittynyt rataantutustumisessa enemmän elämään ennen A:ta, että unohdin miettiä ehkä loppuun asti mikä oli järkevin tapa suorittaa sen jälkeinen hyppy, joten nyt mentiin pidemmän siivekkeen kautta, josta tosin tuli ihan kätevä linja putkelle jota en olettanut. Puomille palkkasin kerrankin kunnolla ja ajatuksella, yleensä vaikka tietää jäävänsä palkkaamaan, niin mulla ainakin se on vähän hätäistä ja sellaista "no nyt äkkiä ruoka suuhun ja menoks". Loput radasta olikin rallattelua maaliin saakka ja totesinkin, että nyt on paljon mukavampi fiilis mennä kisaavien radalle!



Tässä vaiheessa on ehdottomasti annettava plussaa Joalle, että laittoivat ratapiirrokset jo edellisenä päivänä tapahtuman sivulle nähtäväksi. Pystyi miettimään jo kotisohvalla mitä lähdetään hakemaan kisoista. Rataantutustumisessa eniten päänvaivaa aiheutti keinun jälkeinen elämä, sillä sinne ei vaan millään saanut tungettua valssia tai persjättöä, jolla olisi saanut plokattua ensimmäisen putken suun. Rataantutustumisen jälkeenkin olin ihan yhtä sekaisin mitä tulisin siinä tekemään, mutta lopulta päätin vain vetää Vekkiä ensin ja kääntää oikeaan päätyyn, mikä toimikin hyvin! Keppien ja sen jälkeinen takaakierto on meille vaikeita, sillä en osaa vielä itse miettiä mikä olisi oikea aika irrota valmistelemaan takaakierto. Vekki ei kestänyt mun liikkumista minkä ymmärrän, sillä olin itsekin tosi epävarma ja hätäinen, jolloin olin lopulta myöhässä ja koira ampui hypyn läpi. Korjausyrityksiä tuli lukuisia, jolloin Vekki alkoi jopa kuumumaan mutta saatiin kuitenkin menemään. Puomille jatkaessa totesin mielessäni, että tottakai nyt jäädään tällekin radalle syömään ruokaa kontaktille, joten tulipa ainakin tehtyä siitä hyvä juttu koiralle. Tilanteessa kestää hieman, koska pöljänä kysyin vielä tuomarilta saako tässä radalla palkata. Oon tyytyväinen että muu osa rataa toimi kelvosti ja etenkin kirsikkana kakun päälle Vekki teki älyttömän hyvän juoksu A:n. Maaliin tullessa Laurakin sanoi, että suoritti A:n kyllä nätisti - ja se on kuulkaas paljon se!

Kuten sanottu, nämä olivat kenraaliharjoitukset Vappuna oleviin oman seuran kisoihin, joissa juostaan kahtena päivänä yhteensä viisi starttia! Tänään koirilla on pakollinen lepopäivä, sillä tulevista päivistä tulee niin fyysisesti kuin henkisestikin raskaita, eikä ulkona myrskyävä rankkasade ja loska houkuttele tekemään kuin pakollisen käännöksen ulkona. Sisällä koirat saavat vetää lonkkaa, leikkiä keskenään ja olla avustajina kun pakkaan muuttolaatikoita. Hullu viikonloppu alkaa huomenna päivällä, kun kutsuin lukuisia kavereita (ja he kutsuivat puskaradion tavoin omia kavereitaan) yhteiselle pitkälle lenkille,
jonne kokoontuu vähän jokaiselle ennestään vieraampiakin naamoja ja uusia koiria. Näin piskit voi hyvillä mielin jättää illaksi kotiin, kun itse lähtee ottamaan myös opiskelijavapusta kaiken irti. Seuraavat päivät tulevat olemaan erittäin täysiä, sillä opiskelijavapun ja kaksipäiväisten agilitykisojen lisäksi meillä on kolmipäiväinen Ardiente kasvattileiri Kiteellä, jossa ollaan kaksi yötä!

Huom huom! Päätin nyt lisätä oikeaan reunaan myös Kaapolle oman esittelysivun, jotta kenenkään ei tarvitse hämmästellä kuka se on :)

Ei kommentteja: