10 marraskuuta 2011

tekniikkaa

Eetu on kuvottava. Tänään metsässä jäi jonnekin ja kutsuessani juoksi täysillä luokse. Ehdin jo ajatella että "vau, tästä kyllä palkkaan", mutta toisin kävi kun näin missä kunnossa koira oli. Yltäpäältä ihmisen paskassa. Selkä täynnä tavaraa ja rintakarvat ihan moskassa. Tuoksu oli ihastuttava. No ei siinä koiran komensin samantien kotiin päin ja pihalla sumutin puutarhaletkulla pahimmat pois. Sisällä pesin kaksi kertaa shampoota säästelemättä
Tänään oli omatoimitreenit. Olin ilmoittanut jo aiemmin tytöille, että haluan tehdä keppejä, kontakteja ja jotain pientä ohjausta. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat kontaktien osalta ja ehdotin, että tekisimme hyppärien kaltaista rataa. Kotona piirsin kaksi vaihtoehtoa joista rakensimme toisen suunnilleen samanlaiseksi. Lämmittelyrataan sain kepeille menon putkesta. Ensimmäisellä yrityksellä en osannut ohjata koiraa kunnolla ja tuli sellainen "töks" sisäänmeno. Toisella kerralla meni paremmin. Muuten rata oli aika suoraa juoksua. Probleema ilmeni renkaalla josta juoksi kaksi kertaa sivusta. Oliko sille pakko nyt tulla joku rengaskammo? Laitoin istumaan renkaan taakse ja kutsuin näyttäen selkeästi rengasta niin tuli oikeasta välistä.

Toiseksi radaksi suunniteltiin vähän erilainen rata. Evie keksi tehdä avoimen keppikulman jollaista vähän toivoinkin. Evie vakuutteli sen olevan todella vaikea monille koirille. Rata jatkui kepeiltä puomille, mutta koska en kontakteja tehnyt niin yritin soveltaa jotain muuta. Päädyin kuitenkin lopettamaan kepeille koska ei ole pakko ottaa pidempää niinkuin ihana Evie valaisi!
Lähetin siis vaan alussa putkeen ja sieltä kepeille. Ensimmäisellä yrityksellä meni täydellisesti! Otettiin muutama toisto uudelleen ja mukaan alkuun hyppy. Toimii!


Loppuun piti ottaa joku juoksentelurata, mutta päätin harjoitella pelkkää A:n kontaktia erikseen. Alkuun oli hankalaa jarrata koiran vauhti ja saada vielä suorilta maahan, mutta toistojen jälkeen alkoi tulemaan. Eetu alkoi hiljentää jo reilusti alastulossa ja pysähtelikin. Tosi rauhassa laskeutui alas ja olisi jäänyt 2on2off-asentoonkin tarvittaessa. Harkinnassa siis opettaa ne A:llekin.

Eetulle oli varattu eläinlääkäri huomiseksi kynsien takia. Ovat verestäneet pahasti ja kuluneet ihan vinoon. Sain kuitenkin juuri tietää, että corgeille normaalia. Syy on tassujen laahaaminen jota itsekin epäilin. Typerät lyhyet tassut

Ei kommentteja: