08 marraskuuta 2011

tänään meillä on hyviä uutisia

Tänään sisäinen materialisti ja välineurheilijani pääsi taas valloilleen kun ostin juoksu- ja hiihtovaljassetin. Oon sellaisten hankkimista kyllä harkinnut vähän aikaa. Aikeissa olisi ainakin talvella vedättää Eetua luistellessa ja ensikesänä samaa voisi kokeilla rullaluistimilla. Täytyy opiskella ensin aiheesta enemmän.
Kotona oli pakko päästä testaamaan uutta ostosta ja lähdettiin pururadalle lenkille. Alku oli kunnon säätöä kun koira käveli vierellä eikä tajunnut edessä kävelyn ideaa. Muutaman kerran lähti hyvin ravaamaan edelle josta kehuin. Saatiin pidempiäkin onnistuneita pätkiä! Etenkin matka kotiinpäin meni varsin mallikkaasti.
Illalla lähdettiin toiselle harjoittelukerralle Himokselle pururadalle. Alku taas hoputtamista "menemenemene" mutta siitä se taas lähti. Nyt mentiin jo pitkiä matkoja! Ikävä kyllä tiedän tän innostuksen laantuvan alle viikossa, mutta nyt on ainakin välineet talvea varten


(c) Viivi Saarikko

Tokoiltu ollaan lähinnä sisällä. Eilen katsoin äidin kanssa meille muutamat kokeet jonne mennään. Nyt oon taas sitä mieltä, että haetaan ne loput ykköset alosta. Pohdin ja tulin siihen tulokseen, että ei se estä meitä avoa treenaamasta. Ainoastaan hyppyä ei voida ottaa, jotta muistaa seistä hypyn jälkeen. Luoksetulon pysäytys onnistuu käskyn vahvistamisella ja kiertämisellä. Ja tietenkin läpijuoksun vahvistamisella. Alon kokeiden sivussa viilataan avo täydelliseksi ja koevalmiiksi!
Sisällä keskitytään yksityiskohtiin. Kapulan pito-ote alkaa olemaan taas parempi joten siirryttiin kapula suussa liikkumiseen. Sivulla pyörimistä, pieneltä matkalta sivulle tuloa jne. Ote pysyy eikä kapula enää pyöri suussa niin paljoa. Tajusin eilen, että paikkamakuun pään maassa pito ei tule itsestään ja alettiin tätä vahvistamaan. Tein pieniä piilopaikkiksia niin, että Eetulla oli pään pito-käsky päällä. Hienosti pysyi :)
Kaukoja ollaan myös tehty


(c) Ilona Karjalainen

Hyvät uutiset koskee etenkin agilitya: kontaktiprobleema on ratkaistu! Päätin, että puomille ja keinulle tulee 2on2offit. Näille koiran on helppo pysähtyä ja se helpottaa mua suuresti. A:n kontakti on ollut oikeastaan ongelmana miten alan tekemään sitä tämän pitkäselkäisen kanssa. Kysyin neuvoa Kaitsulta ja Hennalta joilta sain uudenlaisen taktiikan. Eli alan käskemään Eetun aina maahan heti A:lta tulon jälkeen. Eli tulevaisuudessa koira tietää, että A:n jälkeen tulee aina maahanmeno ja alkaa hiljentämään vauhtia alastulossa. Kisoissa tulee siis hidastamaan, mutta siellä en käske koiraa maahan vaan eläin tekee tavallaan juoksarit. Uskon että tää tulee toimimaan Eetulle hyvin!
Puomin ja keinun kontakteihin alan käyttämään laatikkotekniikkaa. Onneksi äiti ei ehtinyt heittää pois laatikostostani repimää laatikkoa koska se sopi täydellisesti tähän :D Iltaruualla asetin siis laatikon lattialle ja sheippasin siihen reagoimisesta. Ensin naksutin pelkästä katseesta laatikkoon. Eetu maailman lutusin. Oon sheipannut sille paljon pään laittamista maahan, jotta se alkais tulemaan itsestään. No tämä tarjosi sitä tietty heti ja asetti päänsä laatikon päälle ja makoili siinä kuikuillen mua "mami teenhän oikein". Pian alkoi tarjoamaan laatikon koskemista tassuilla ja siitä hetken päästä etutassuille nousemista laatikon päälle. Eetulle ei ole tullut hirveästi sheippailtua ja oli niin siistiä nähdä kuinka sillä selvästi aivot raksutti. Kesti hetken ennenkuin oivalsi kokeilla nostaa kolmannenkin tassun laatikon päälle. Tätä toimintoa saikin aina odotella kun paimenkoiralla ei heti hoksottanut mistä sitä palkattiin. Selvästi alkoi myös väsymään joten otin vain muutaman toiston kun seisoi jo kunnolla laatikon päällä ja lopetettiin. Uskon että tästäkin tulee superi juttu!

Btw leikkauksesta on nyt kulunut puoli vuotta ja ajattelin tehdä joku päivä tarkemman analyysin siitä mikä on mielestäni erilaista nykyään jne!

Ei kommentteja: