03 marraskuuta 2011

juoksenteluu


Viikon tauon jälkeen päästiin onneksi tänään treenaamaan. Eetusta puski pelottavaa tarmoa aina radalle siirtyessä josta voi enteillä vain huonoa. Lämmittelynä aika suoraa rataa jolla Eetulle helppoja ja kivoja irtoamisia tosin ei irronnut niin sulavasti kuin oletin. Irtosi putkeen kun yritin ohjata A:lle, mutta näytin kädellä alas joten ei ihme. A:n laskukontakteja en ehtinyt treenien aikana seuraamaan, mutta yritin olla aina hiljentämässä mikä oli vähän vaikeeta ton putken ollessa tiellä.
Lämmittelyn ja piirretyn radan välissä tehtiin kiva rata joka oli hieman yllä olevaa yksinkertaisempi. Ohjaus ja koira toimivat kivasti. Päätin alkaa treenaamaan kontakteja jälleen kotona jotta niihin ei tarvii keskittyä treeneissä niin paljon. Ainiin toisella radalla suorat tuplaputket olivat yllättävän vaikeita. Tehtiin siis toisesta suunnasta kuin radalla ja puomin takaa oli avuton olo yrittää ohjata eteenpäin koiraa. Jouduin ottamaan monta kertaa uudestaan kun en osannu ohjata yhtään.

Piirretyllä radalla olikin sitten muutama kompastuskivi. En osannut odottaa että irtoaisi A:lle niin hyvin niin olin sitten auttamattomasti myöhässä. Rengas takaakiertona mielenkiintoinen jota ollaan onneksi tehty. Mutta kuka on idiootti. Ensimmäisellä kerralla meni täydellisesti, mutta ohitti seuraavan hypyn. Typeränä päätin ottaa uudelleen renkaalta. No tietysti se oletti että renkaassa meni jotain väärin ja ei suostunut menemään siitä läpi enää ollenkaan. Kierti, meni välistä, meni ali. Hirveellä toistolla yritin vaan laittaa sitä sinne, mutta ei. Laitoin koiran istumaan renkaan taakse ja kutsuin, mutta yritti tulla kokoajan ali. Lopulta sain läpi ja päästiin jatkamaan. Putkilla taas yllätti ja sinkosi toiseen tosi hyvin. Tuli vähän hoppu mennä ottamaan vastaan, mutta nätisti sain. Loppu meni hyvin tosin puomin alastulo taas tökki.

Yleisesti Kaitsu sano että mun ohjaus on hyvää eikä siinä ihmeellistä tosin voisin vähän elävämmin ohjata (en muista mitä sanaa K käytti, mutta vastaavaa). Nyt ohjaus on vaan käsi sinne käsi tonne ja käskyt hohhoijaa. Pitäisi saada sellaista täpäkkyyttä että HYPPY - ja nyt hypätään. Myönnän että vähän laiskasti ohjaan enkä panosta jokaiseen elekieleen täysillä.
Toiselle radalle mennessä Eetu kävi taas kierroksilla ja lähdössä ei pysynyt paikallaan yhtään. Nousi seisomaan ja valui. Keskusteltiin tästä Kaitsun kanssa ja tuumattiin että täytyy keksi ratkaisu Eetun jatkuvaan kuumenemiseen. Tultiin siihen tulokseen, että kun vien koiran lähtöön niin rauhoitan sen siihen ja palkkaan ja sitten jätän. Otan paikkani ja kutsun enkä tee mitään ylimääräistä. Yksinkertaistetaan niin koiralle niin henkisesti rankkaa. Nyt kävin palkkaamassa välillä kun pysyi nätisti lähdössä, mutta kuulemma koira nostaa kierrokset aina uudelleen kun tulen palkkaamaan


Muuten ollaan tokoiltu kotipihalla vaihtelevalla menestyksellä. Miksi musta on tullut näin heikkohermoinen? Muistan vielä kesällä miten hauskaa oli vain treenata, mutta nyt tuntuu että edistyminen on kiven alla. Onneksi tajusin muuttaa asennetta ja pidettiin hyvät treenit ja otettiin ruutua ja ohjatun noudun alkeista oikeaa. Sisällä ollaan tehty kaukoja. Vahvistin että istuminen tarkoittaa istumista ja maahanmeno makaamista. Alkoi ymmärtämään, että jos todella pyydän "istu" niin ei tarvise sekunin päästä valahtaa maahan vaikka en sanoisi mitään. Kyllä se siitä toivottavasti.
Eetun vasen silmä alkoi eilen rähmimään pahasti, mutta en löytänyt siitä mitään. Täytyy katsoo meneekö itsestään ohi.

Ei kommentteja: