02 heinäkuuta 2011

suojelukoiratesti

Tänään aamulla lähdettiin Janitan ja koirien kanssa kohti Kouvolaa. Jo aamulla aurinko paahto niskaan varsin ikävästi ja autossa jossa ei ole ilmastointia oli kevyesti - no lämmin. Koirille laitettiin märät pyykeet penkille viilentämään masua ja Eetulle laitoin viilennyspannan. Jatkuvasti juotin vettä, mutta silti molempien kielet meinasivat tippua. Matkamme päämäärä oli siis kaikille roduille avoin suojelukoiratesti, jossa kokenut maalimies Juha Korri arvioi pystyisikö kouluttamaan koirasta suojelukoiraa. Lähdettiin testiin lähinnä mielenkiinnosta, mites muutenkaan.
Kouvolaan päästiin mukavasti ilman ongelmia ellei tosin lasketa Janitan lievää paniikkia kun sekoitti oikean ja vasemman jonka takia oikean tien jäädessä oikealle teki tämä tiukan koukkaisun vastakaistan yli bussipysäkille "siis miks vtussa tää ohjaa meidät tänne!???!"
Testialue sijaitsi yksityisellä pihalla jossa laitettiin koirat kiinni ulos. Paikalla näkyi yhden welsh corgin lisäksi pelkkiä boksereita ja saksanpaimankoiria.Janita oli Taran kanssa ensin ja me sitäseuraavaksi. Kävin monta kertaa kastelemassa Eetua, mutta koiran vire oli jo silloin vähän uupunut. Testiin mennessämme tiesin jo auringon vaikuttavan koiraan paljon.
Lainasin Janitalta patukkaa testiin jolla Juha aloitti koiran vietin nostattamisen. Yllättävän nopeasti Eetu iski patukkaan ja piti mukavan lujaa otetta. Saalistusviettiä myös löytyi kun jahtasi lelua Juhan vetäessä sitä maata pitkin. Muutaman kerran otti siis kunnolla kiinni, mutta äkkiä Eetu totes ettei enää kiinnostakaan. Uskon edelleen ton auringon ja kuumuuden vaikuttavan siihen ettei se jaksanut olla niin hanoilla mukana touhussa. Yleensä virittäessäni sitä se kyllä tarraa rättileluunsa kunnolla, ärisee ja kiskoo kyllä takasin.
Enempää ei siis saatu Eetusta irti. Mikään innostaminen, lelun maassa vetäminen tai ärsyttäminen ei saanut sitä kiinnostumaan. Katsoi lähinnä mua kysyen "jokoha me voitais tehä tästä lähtöä"


Arvostelussa näkyi ja kuului Juhan sanoista tuo Eetun lahnailu. Tykkäsi miten Eetu samantien iski leluun ja nosti halun purra. Kehui myös puruotetta hyväksi kun samantien leluun tarrattuaan otti hyvän puruotteen. Kuitenkin toimintakykyä ei päästy edes testaamaan kun ei enää patukka kiinnostanut. Kaikki varmaan yllättyy kun Juha Korrin sanoin hän ei usko että saisi meidän welsh corgista suojelukoiraa :D Minähän itken itseni uneen siis.
Vaikutelma koirasta:
Viettitaso: alussa hyvä, mutta hetken päästä laski nollaan
Saaliskäyttäytyminen: saalisti, halusi purra ja puri sekä kantoi saalistaan
Puolustuskäyttäytyminen: ei arvosteltu
Puruote: melko hyvä
Toimintakyky: ei arvosteltu

Ei kommentteja: