07 heinäkuuta 2011

määrittele yli-yliaktiivinen

Eilen tuli vihdoin sellainen olo, että tässähän edistytään. Välillä tuntuu että on turha jankata yksinkertaisiakin asioita näin pitkään kun ei ikinä muutosta näy, mutta eilen näkyi!
Tokoilua päivällä mattojenpesupaikalla. Paikkis 1min, kävin piilossa, välimatkaa 40m. Väliin seuraamista jossa satunnaisesti usein palkkaamista. Seurautin aivan pesettäjien viereen, jätin maahan ja lähdin pois näköpiiristä. Siellä se pysyi ennenkuin kutsuin. Loppuun paikkamakuu 4min!! Epätodellista.


Kotona teki mieli vielä tehdä jotain jännää. Aloin opettaa Eetua etsimään kännykkäni käskystä. Ensin paimenkoira oli ihan pihalla: pitääkö tätä läimiä, pitääkö kieriä, pitääkö tätä kaivaa? Hetken sain jankata, mutta hirveät kehut kun "löysi" puhelimen nenänsä edestä otti suuhun tms. Pääsin jopa piilottamaanki. Etsijä-hirmu huoneesta ulos ja odottamaan. Alkoi tärisemään ja nykimään siinä vaiheessa kun kävin piilottamassa. Vikinä ja komentelu "anna mun mennä hei pliis". Kamalana pyysin vielä seuraamaan ennenku vapautin etsimään. Oli muuten upeaa vietikästä ja sähäkkää seuraamista! Keksin tästä alkaa käyttämään tavaran etsintää palkkana.


Illalla mentiin pitkästä aikaa treenaamaan Viivin&Rommin kanssa. Rakensin meille heittämällä rallyradan. Ideanani oli harjoitella hihnan löysällä pitämistä ja koiran huomion pitämistä äänellä sekä nimeomaan saada esim. nuuskimasta kylttejä pois äänellä eikä hihnalla.
Rata meni suunnilleen näin: LÄHTÖ> askel sivulle > 270 oikeaan > maahan-kierrä koira> liikkeestä maahan > 270 vasempaan > spiraali > käännös oikeaan > eteen-oikealta sivulle > 360 vasemmalle > hidas vauhti > normaali vauhti > MAALI. Rata aika samankaltainen kuin kokeessa oli. Viritin Eetua normaalisti ja sit matkaan. Maahan-kierrä koira meinasi nousta kiertäessäni, mutta älähdin niin tajusi ettei sieltä voi nousta. Eetu meni muutamaa kylttiä haistelemaan, mutta kauniisti kimitin ja hihkuin niin lähti takaisin matkaan. Kun nyt muistais eikä nykäsis hihnasta. Toisella kerralla meni paljon paremmin hihnakaan ei kiristyny kertaakaan! Eetu paikkamakasi kun Rommi suoritti. Kesti hyvin ja kesti senkin kun Viivi heitti lelulla päin näköä :D


Viivi halus vielä kuvata meitä joten tokoiltiin vähän. Heitin lelun pusikkoon ja Eetu tulistu taas. Luoksetuloo ja seuraamista etsintäpalkalla jee kelpasi eläimelle :)
Oon taas niin tyytyväinen ettei mitään rajaa. Maintaan vielä ettei Eetu ottanut missään vaiheessa mitään häiriötä Rommista eikä kinunnut leikkimään vaan työskenteli moitteettomasti!

<3

Ei kommentteja: