10 heinäkuuta 2011

lomaillaan

Loppuvuoden tavoitteet alkavat ainakin osittain häämöttää, sillä ilmottautumisia on laitettu eteenpäin menemään. Niitä voi pitää silmällä meidän kalenterista sivun reunassa. Muutama koe on jo varmistettu ja lopuista odotellaan vastauksia. Menen nyt sillä asenteella kokeeseen että tulee mitä tulee ja tämä on treeniä. Oon onnellinen jos oon saanu Eetun jo sellaseen kisakuntoon, että häiriö ei enää kiinnosta mutta jos kiinnostaa niin sitten mennään uudelleen ja treenataan häiriössä lisää. Pitkään aikaan ei oo tullut turhautunutta oloa treeneissä. Nykyään aina sellanen "aijaa, tää asia kusee. no, onneks voidaan treenata se kuntoon" :D
Luonnetestiin yritetään myös päästä syksyksi sekä BH-kokeeseen. Omatoimisesti hankin myös syksylle Jämsään Kiva Koirakansalainen-testin jonka laitoin Marian järjestämään. Ilmoitin meidät vapaaehtoiseksi KK-testiin esittämään tuntematonta koirakkoa.

Treeneistä sit hieman. Ollaan harjoiteltu päivittäin kännykän etsimistä. Huomasin että Eetu ei ole vielä omaksunut kännykän omaa hajua vaan etsii puhelinta näön avulla. Varmistin tämän aika hankalalla harjoituksella kun laitoin äitin molemmat samanmerkkiset puhelimet ja omani lattialle ja pyysin etsimään. Eetu otti kummatkin väärät ja turhautui kun en naksuttanut oikein tekemiseksi. Kuitenkin kun piilotin kännykän lattialla olevieni housujen alle niin etsi hajun perusteella. Sit laittaessani puhelimen yöpöydälleni Eetu nuuski sen ympäriltä vaikka kuinka monta kertaa, mutta ei "tajunnut" puhelinta nenänsä edessä. Hetken päästä kuitenkin "löysi" sen edestään ja onnellisena otti suuhun. En tiedä onko tässä kysymys siitä ettei se tietäis tarkalleen mitä puhelimella tarkoitan, sillä kun laitan puhelimen lattialle niin käskystä se ottaa sen kyllä suuhunsa.

Tokossa ollaan tehty kokeenomasia seuraamisia etsintäpalkalla. Käännökset alkaa olemaan nätimpiä. Paikkamakuu alkaa olemaan todella hyvä. Eilen menin ensimmäisellä kerralla piiloon ja olin siellä yhteensä 20sec (kurkkasin pari kertaa) ja toisella olin 30m päässä koirasta selin. Ei mitään ongelmaa!
Voisin taas joku päivä lähtee kylille treenaamaan niin saataisiin jostain häiriötä :)
Ollaan leikitty Eetun kanssa jääkiekkoa kun aina sen haukahtaessa tokoillessa oon huutanut JÄÄHY ja vienyt koiran istumaan nurkkaan :D Aloin nyt puuttua tuohon haukahteluun ja kyllä sekin alkaa loppumaan hiljalleen. Hyppyä kokeiltiin eilen pitkästä aikaa kotona. Koira ei tajunnut enää yhtään mitä esteen kanssa tehdään. Useimmiten Eetu haukahtaa aina hypyssä juuri ilmaan loikatessaan. Päätin tähänkin puuttua, ei olisi varmaan pitänyt. Aina haukahtaessa kävin nappaamassa sen esteeltä pois ja laittamassa nurkkaan. No koira taisi luulla että itse hyppääminen on kiellettyä kun alkoi empiä esteellä. Innostutin ja kehuin hirveästi kun hyppäsi. Vauhti laantui myös kokonaan suorituksesta joten tehtiin innostuneita hyppyjä joissa elehdin mukana niin koiraan tuli vauhtia :D En osaa selittää.

Ei kommentteja: