07 joulukuuta 2014

kotiläksyjä oppimassa

Ollaan käyty hallilla purkamassa tätä suurta agilityinspiraatiota. Maanantaina muistuteltiin kontakteja. Leikitin puomin alastulolla repimisleikkiä, jossa oli tosi hyvin mukana ja roikku lelussa ja korjas tassuja jos pääsi lipsumaan. Kokonaisella puomilla jotain kuitenkin tapahtui ja koira tuli aina onnellisena lävitse muutamalla askeleella. Puomi treeniin! A:n juoksareiden treenaamista edelleen siten, että esteen edessä lelu odottamassa. Nyt jätin Vekkiä kauemmas ja juoksin itse sen mukana, silti askellus meni kuten nyt kuuluu. Hallilla olleesta radasta keskityttiin maksikokoisen muurin treenaamiseen ensimmäistä kertaa. Yksittäisenä ei ongelmaa, mutta kun otettiin muutama este mukaan niin ekalla toistolla putkesta tullessa paiskoi palikat mennessään alas, kun ei ymmärtänyt vielä koota tarpeeksi itseään. Jäädin tekemään pientä radanpätkää ja ekan räiskinnän jälkeen palikat pysyivät ylhäällä. Vekki oli taas aika sikapossutuulella: yhdessä kohdassa se koitti huomaamatta nappaista mua hihasta tilaisuuden tullen.

 Omatoimitreeneissä halusin keskittyä keppeihin ja Jennan valmennuksessa asialistalle nousseisiin takaakiertoihin. Aloitettiin kepeillä, jotka oli ensimmäistä kertaa radan mukana. Yksittäin kuusi keppiä meni hyvin, paitsi viimeinen väli meinasi unohtua useamman kerran minkä takia laitoin ohjurin avuksi. Tehtiin alla olevaa pätkää juurikin aluksi, kun kokeiltiin ottaa kepit radalle mukaan. Videolla on nämä kolme toistoa jotka tehtiin, oon tosi tyytyväinen. Koiraan siksi että se kokosi itsensä tosi hyvin kepeille ja joka toistolla oikeaan väliin, itseeni koska en mennyt huitomaan koiran linjalle turhaan. Vekille tulee tosi itsenäiset kepit ja ainakin näiden ensimmäisten toistojen perusteella ollaan oikealla suunnalla! Tauon jälkeen takaakiertoja ja välistävetoja. Takaakierroissa jäin joissain kohdissa jälkeen, mutta Vekki kuuliaisesti katsoi mua ja odotti ohjeita. Olen kyllä tyytyväinen että se on aika kuuliainen poika, muuten olisin aika hukassa jos pitäisi opetella tämä maksin ohjaaminen alusta asti raivohullun koiran kanssa. Välistävedotkin alkoi luonnistumaan, osasin jopa rytmittää Vekin niissä kun kävin ensin itsekseni useita kertoja ohjauksen lävitse miettien mihin Vekki laskeutuu hypyiltä ja missä vaiheessa käännän sitä. Lopuksi hömppäiltiin vielä kuuntelutreeniä, jossa istuin esteiden keskellä ja käskytin Vekkiä jolloin se kävi valitsemassa käskyn mukaisen esteen. Mielenkiinnosta viimeisenä käskytin kepeille, vaikka istuin tosi kaukana niistä. Pienen hetken australianeläin pohti, mutta sitten kävi tekemässä ensimmäisen keppivälin - aaaww!


Lauantaina käytiin omatoimitreenaamassa lisää. Työn alle pääsi kontaktiesteistä viimeinen, eli keinu. Pienestä saakka on pelattu PAM-peliä, pentuagilityssa tutustuttiin keinun liikkeeseen kävelyttämällä pöytään tuettua keinua (pieni liike) sekä kerran oon tehnyt samanlailla pöytään tuettuna. Lähdettiin siis liikkeelle siitä, että tuin keinun molemmilta puolilta pöytää vasten, jolloin keinulle kiipeämiskulma sekä tömähdysaste olivat todella pieniä. Keinun päätyyn namialusta. Vauhtia alkoi tulla toisto toistolta lisää, kuten aina kun Vekki oivaltaa uudet asiat ja alkaa pitää niitä siisteinä. Ainut oli, että keinun tömähdyksen johdosta se ensin mielummin siirsti heti takatassunsa pöydälle eikä antanut olla keinulla. Palkkaamalla ja hieman ohjeistamalla alkoi tassut kuitenkin pysyä ja Vee alkoi tarjota 2on2offia. Täytyy myöntää etten tiedä todellakaan mikä keinun kriteerinä tulee olemaan, ajattelin seurata tilannetta toistojen myötä ja katsoa mikä Vekille olisi paras. Juoksutin myös A:ta ja otin videolle. Ensin säikähdin että kylläpä osuminen on rajalla, mutta muistan siirtäneeni lelua ekan toiston jälkeen jolloin videollakin näkyi miten pidemmälle alas Vekki otti askeleet. Täytyy vaan ite olla tarkkana! Kaverini kanssa tuli puheeksi sivuttaisirtoaminen, minkä vuoksi päätin tehdä lyhyen sivuttaisirtoamistreenin ja ottaa videolle kaveria varten. Vauhtihan noissa on aika laimea, mutta tykkään siitä miten Vekki ei käänny katsomaan mua vaan focus on edessäpäin. Tosin alkuun se lähdössä toljotti mua päin kokoajan, vaikka kävin merkkaamassa edessä olevat hypyt. Estefocus menee siis myös treenilistalle! 
Oon nykyään todella laiska editoimaan videoita, joten nämäkin tulee erittäin dorkasti editoimattomina tänne!
Hömppäilynä Vee on opetellut uusina temppuina orava-asennon ja sivuttaisten jalkojen nostamisen sohvaa vasten. Tyhmä höntti alkoi tarjota sitten peruuttamista sohvalle sekä kierimistä sohvan alle, hmm. 

Ei kommentteja: