12 joulukuuta 2014

boksitreeni alkakoon!


Vekki kävi eilen ensimmäistä kertaa fyssarilla hierottavana. Lapojen alta ja alaselästä löytyi pientä kireyttä, mutta ei mitään hämmentävää tai sellaista joka vaikuttaisi treenaamiseen. Useaan kertaan fyssari kehaisi että on koiralla kyllä mielettömän isot lihakset, selkälihaksetkin kuulemma todella, todella voimakkaat. Käsittelyn jälkeen jäätiin vielä juttelemaan ja fyssari vielä totesi, että Vekillä on erittäin ihanteellinen kroppa: sillä on voimakas etuosa, kulmauksia mutta ei ollenkaan raskas - ihanteellinen minulle harrastamiseen. Hieronnan aikana juteltiin minun ja Vekin harrastamisesta enemmän ja Heli oli ihana sanoessaan sen jälkeen että hän on todella iloinen ja onnellinen minun puolestani että minulla on nyt terve, hyväpäinen ja todella kiva koira jonka hanssa harrastaa. Välillä tunnen huonoa omatuntoa siitä että Vekissä on kaikki palikat niin kohdallaan ja voin keskittyä sen kanssa harrastamiseen tosissaan, kun corgien kanssa ei ole niin helppoa. Toisaalta yritän sanoa itselleni, että tämän takia minä sen vuosien pohjatyön tein - jotta saisin sellaisen koiran minkä halusin. Ensi vuoden puolella otetaan vielä toinen hierontakerta, kuitenkin rasitus sen kun lisääntyy kun treenataan juoksu A:ta ja rimat menee korkeammas hiljalleen.

Muuten meidän elämä on agilityn treenaamista, pentuagilityn kouluttamista ja lenkkejä toisten koirien ja tuttujen kanssa. Pari päivää sitten käytiin pitkästä aikaa lenkillä Vekin veljen Pokan ja Tiian kanssa. Eivät veljekset ole enää pitkään aikaan oikein leikkineet toisensa kanssa, niistä on tullut isoja. Muutenkin Vekistä on kadonnut pentumaisuutta, kun se joidenkin urosten kohdalla väistää suosiolla eikä edes yritä tutustua, jos tuntee että ei välttämättä kykene olemaan lähikontaktissa saati leikkiä. Fiksu mies.


Agissa tehty takaakiertotreeniä (alan oppimaan!), kontakteja ja keppejä. A:lle rakensin boxin, jolla ollaan kerran käyty treenaamassa. Onnistumisprosentti on ollut hyvä, videomateriaaliakin olisi mutta käydään vielä pari kertaa treenaamassa ja sitten voisin koota ensimmäisistä kerroista koostevideon. Puomi on meillä hajoamispisteessä. Vekki on alkanut himmailemaan vauhtia puomilla tosi paljon ja kontakti ei toimi aina. Ajattelin laittaa irtopalat pöytää vasten ja tehdä matalemmalla pari treeniä, jos rohkeus taas kasvaisi. Parasta antia treeneissä on tullut myös kepeiltä. Ensimmäistä kertaa 12 kepillä! Laitoin aluksi ohjureita etenkin loppupäähän, mutta joka toistolla otin 1-2 ohjureista pois ja lopulta jätin varmuuden vuoksi neljä. Focus on eteenpäin, aina meni ekaan väliin eikä mun liikkuminen vaikuttanut, sillä tein takaaleikkauksia, jäin jälkeen jne. Ja hyviä uutisia; saatiin Veen kanssa ensi vuodeksi se ryhmäpaikka agilityssa joka haluttiinkin, eli kisaavien ryhmä! Hurraa!

Ensiviikolla sullotaan Nissan täyteen tavaraa ja lähdetään Keski-Suomeen jouluksi. Ennen uutta vuotta liikutaan sieltä sitten jonnekin Vekin ja Unton kanssa ja annetaan potilas Eetulle rauha toipua. Oon taas aika onnellinen että saan toisenkin koiran talouteen, sillä tahtomattani lellin Vekin piloille kun se on ainoa jolle antaa huomiota!

Ei kommentteja: