29 syyskuuta 2014

ilmoittautumisesi näyttelyyn on nyt vastaanotettu


Tulipa äsken ilmottauduttua ensimmäistä kertaa elämässä näyttelyyn, eli marraskuulle Jyväskylän KV näyttelyyn. Tapahtuma itsessään on mulle tuttu monilta vuosilta, ensimmäisen kerran olin siellä esiintymässä päälle vuotiaan Eetun kanssa tottelevaisuusnäytöksessä. Viime näyttelyssä olin taas tokonäytöksessä Eetun, mutta myös Unskin kanssa. Eetu esitteli ainakin noutamista, kaukokäskyjä ja paikkamakuuta. Unski esitteli perusasennon opettelemista, sillä meni nami henkitorveen jota yski varmaan minuutin ulos ja kaikkia huvitti. Vekki oli turistina ja isossa kehässä tarjosi vain rennosti pakittamista ja muita temppujaan, vaikka muut harjoittelivat esityksiä takana ja hälinäähän piisasi. Nyt mennään kuitenkin kehään toivomaan edes laatuarvostelua hyvä. Vekki on tosiaan nyt biotiinikuurilla ja ajattelin huvikseen katsoa jos syöttäisi jonkin toisenkin karvaa vahvistavan kuurin. Lisäksi se siirtyy nyt enemmän raakaruokinnalle, minkä oletan kasvattavan hieman massaa hyvällä tavalla. Ainut olisi kaivaa se näyttelyremmi laatikon pohjalta, iskeä kaulaan ja opetella esiintymään

Tänään oli ajatuspohjaiset agilitytreenit. Vekki sai tehdä erikoisen putkihässäkän sisältävän radanpätkän alkuun. Sen jälkeen se pääsi ajatushommiin. Puomin alastulolla 2on2off-asennosta palkkaamista, häiriöitä ja niihin ei saanut langeta. Yhdellä hypyllä Vekki sai opetella lukemaan mun rintamasuuntaa: jos hartialinjani oli kääntynyt selkeästi oikealle siivekkeelle, niin sen tuli hypätä ja kiertää sen puoleinen siiveke. Vasen samanlailla. Kun valkeni, niin näitä yhdistettynä eli pelkkää hartialinjaa vähän kääntämällä tehdiin kahdeksikkoa yhdellä hypyllä. Vasen puoli oli paljon vaikeampi. Viimeinen treeni oli esteiden tarjoaminen käskysanojen perusteella. Eli menin seisomaan suunnilleen keskelle hallia esteiden lähettyville, josta aloin huudella "putkeenputkeen" ja "hyppy" käskyjä, kroppa ei liikkunut mitenkään. Vekki hakee näissä ihan älyttömän hienosti esteitä, nytkin saatoin sanoa neljä kertaa peräkkäin "putkeen" ja se suoritti valinnaisesti jotakin putkea. Tosi hieno!


Kesken treenien ulkona taivas halkesi ja sieltä satoi niin kaatamalla vettä kuin rakeita. Muiden lähtiessä jäätiin vielä tokoilemaan kun aikaakin oli, jos sade lakkaisi. Vekki teki seuraamista tavanomaista pidemmissä pätkissä, tykkäsin! Seuruupaikka pysyi paljon paremmin, mutta Veellä oli haettu ilme päällä. Ainut tenkkapoo on tullut nyt siinä, että Vekki on unohanut että pitää istua kun minä pysähdyn :D Nyt se jää vammaamaan kuin ikinä olisi tarvinnutkaan tai opeteltukaan "8D8D ai mitä, miks pysähyit??". Videollekin taisi päätyä sitten muistuttelutreeni siitä, että hei takapuoli maahan silloin kun pitää kiitos! Tehtiin myös jääviä, jotka päätyivät kameralle myös, mutta asennot olivat niin hitaita että ehottomasti treenin alle kun ei olla menty toivotusti niissä eteenpäin. Hyppyä tehtiin, tosi hyvin muisti että pitää heti loikan jälkeen kääntyä ja jäädä seisomaan!

Vekille on tulossa uusia varusteita lähiaikoina postissa, sillä ensimmäisenä maksikoirana se saa kaiken uutena! Ja voi ei, tajusin että mun täytyy tehdä tunniste "näyttelyt"!

Ei kommentteja: