08 joulukuuta 2011

päämäärätöntä elämää ei olekaan

Jes, ollaan saatu motivaatio takaisin!

Sunnuntaina käytiin juoksuttamassa koiria pitkästä aikaa Janitan ja Elisan kanssa. Eetu tapasi puolen vuoden jälkeen kaksi lempityttöään Tara-sakemannin ja Tuikku-nöffin. Molempien jaloissa piti kokoajan touhottaa ja pyöriä. Edellisenä yönä satanut lumi saattoi vaikuttaa pienen koiran onnellisuuskäyriin myös.
Tänään Eetu sai omanlaisistaan seuraa kun Siru toi corginsa Ullan ja Iitun leikkimään. Tytöt toivat tuliaiseksi Eetulle vaaleanpunaisen sydänluun aaw. Viime kerralla koirien kemiat eivät oikein kohdanneet eivätkä täydellisesti nytkään. Välillä tytöt olivat Eetusta innoissaan ja välillä antoivat kunnolla turpaan. Eetu raukka ihan hidas verrattuna narttuihin
Eilenillalla tapahtui jotain odottamatonta: mulle iski innostus suunnitella meidän koiratanssi koreokrafia valmiiksi! Tänään päivällä sain sen lopulliseen versioonsa ja sain sovitettua liikkeet musiikkiin. Treenatessa koira toimi kivasti eikä hermostunut, vaikka suunnittelin esitystä samalla. Nyt vain harjoitellaan niin, että koko esitys menee sulavasti. Harmi että keksin tän just nyt kun ulkona sataa lunta

Tänään oli ne treenit! Varustauduin sitruunapullolla ja riepuleluilla.
Lämmittelyssä oli pätkiä yllä olevasta radasta, joten koirille oli jotakin tuttua oikeaa rataa tehtäessä. Lähdössä ja sinne mennessä koira oli innokas, mutta rauhallinen. Kaitsu sanoikin radan jälkeen, että tää oli Eetun parhain lähtötilanne tähän mennessä. Oma asenne oli ollut jo radalle mennessä sellainen kylmän viileä ja johdonmukainen. Yleensä Eetu kiehuu jo lähtöön mennessä ja kiskoo hihnassa jolloin itekin oon jo hermostuneempi.
Alku meni ok tosin lennätti ensimmäisen riman samantien alas. Mietin 5-10 esteille montaa tekniikkaa, mutta päädyin ohjaamaan koiran 5-hypyn yli ja luottaen koiraan persjätöllä vaihdoin puolta. Koira tuli hyvin mukana! Renkaan takaakierto jännitti Eetun rengasepävarmuuden takia, mutta teki taitavasti. Pysähdyin palkkaamaan tästä, mutta tajusin ettei mulla ollu kuin lelu mukana. 9-esteen takaakiertoon tein persjätön kun koira oli lukinnut esteen. Tässä tuli ongelma kun menin kokoajan koiran eteen enkä ottanut tarpeeksi askelia sivulle. Toistin ja sain suunnilleen toimimaan, mutta oli nipinnapin että koira tajus tulla oikealle puolelle. Takaakierrot meni puhtaasti koko treenien ajan, kiitos Lotan neuvojen! Loppusuora oli loistava, pääs itekin kunnolla juoksee!
Toinen rata oli ihan paras! Pelkkää juoksentelua ja muutama tiukka kohta, jotka ei tuntunut vaikeilta. Olisin voinut ottaa Eetun 3-hypyltä vastaan, mutta tiesin että tollasella suoralla alkaa taas rimat kopsumaan kun koira kiirehtii. Tajusin jatkaa eteenpäin koiran lukitessa kolmosen niin en törmännyt koiraan. 5-hypyn näyttö oli huono ja koira meni ekalla ohi. Lotan radalla oli samanlainen putkikulma kuin tällä radalla joten tiesin mistä juosta. Silti koira jäi sekuniksi pyörimään putken suulle kun haki missä mää oon. Kepeillä jätti yhden välistä joten palattiin alkuun. Koira kuumeni tästä mielettömästi. Onneksi taikapullo oli mukana ja sumautus naamaan viilenti sopivasti. Loppu oli siisti kun sai pinkoo ihan täysillä koiran kanssa :)Viimeisenä pyöritystä. Mietin alkuun ensin niistoa. 5-6 hypyille ajattelin ensin takaaleikkausta, mutta Kaitsu sanoi poispäintyöntö toimisi myös. Halusin opetella sitä koska koiran ottaminen tolleen tosi likeelle kesken rataa on musta hankalaa. Päätin kokeilla alkuun ja loppuunkin tota. Eetu valui lähdöstä ja jouduin palauttamaan takaisin. Sitten istuikin ihan hiljaa ja odotti nätisti lupaa. Poispäin työnnöt onnistui ihan kivasti!


Yleisesti treenit oli parhaimmat pitkään aikaan. Ohjaaja toimi, koira toimi. Mun ja koiran päät pysyi molemmat kasassa ja keskittyi olennaiseen. Mun edestä ohjaus on kuulemma hyvää, mutta edelleen viiton kädellä suoraan sivuille vaikka pitäisi viittoa etuviistoon. Kuulemma tää homma alkaa pikkuhiljaa tulemaan multa selkärangasta ja paranemaan kokoajan. Mitä enemmän tekee niin opin kokoajan paremmaks :) Pullon avulla uskon, että toi komentelu saadaan loppumaan kokonaan. Lelu (= sukka ja lapanen) oli ainoa palkkaus koko treenien aikana! Hullu raivoeläin iski lapaseen kiinni radan jälkeen täysillä - ei enää ruokapalkkaa!
PS Sinulle on saapunut paketti: treeniliivi!

Ei kommentteja: