04 joulukuuta 2011

lotan treenit

Ohjelmassa oli tänään Lotta Vuorelan agilitytreenit. Kokonaista rataa en jaksanut piirtää kun tehtiin vain muutamaa kohtaa, mutta niistä erikseen piirros ja video.
Käytiin itseksemme läpi rataa noin 15min ja sitten porukalla mietittiin vaihtoehtoja. Aika rohkeasti mietin puolenvaihtoja ja persjättöjä mitä en normaaleissa treeneissä oikein ikinä vaivaidu tekemään. Muutamaa kohtaa muutinkin vielä Lotan ideoiden jälkeen.Ensimmäisellä vuorolla tehtiin alun kahta kohtaa. Kokeilin 1 ja 2 esteille ensin vain Eetun heittämistä yli ja takaaleikkausta kolmosella. Saatiin tämä heti toimimaan, mutta halusin oppia myös Lotan tyylin eli ottaa koira valmiina kakkosella ja siitä niistolla. Niistoa sitten treenittiin kun koira irtosi hypyn jälkeen hassusti vasemmalle vaikka olin oikealla siivekkeellä ja katsoin koiraa heti sen hypättyä. Kuitenkin palkkauksella alkoi kääntyä mun suuntaan esteeltä ja saatiin tää onnistumaan! Eetu ei innostunut yhtään fleecenarusta toistojen palkkauksessa :( Täytyy alkaa aina ottaa mukaan sukka tai lapanen.

Toinen kohta mitä toistettiin pari kertaa oli 6-hypyltä putkeen laittaminen ja sen jälkeinen. Melko samanlainen kohtahan meillä oli viimeksi Hennan treeneissä jossa takaaleikkasin ja Henna opetti mulle persjätön. Tässäkin ajattelin vain lähettää sen putkeen, mutta olisin ollut niin myöhässä eikä toivookaan ehtiä ottamaan nätisti vastaan. Siispä tehtiin persjättö siihen. Aika mukavasti sain sen heti toimimaan ja oli kiva kun luotti siihen et koira osaa tulla perässä putkeen ilman et jää odottelemaan :)Toisella kerralla jatkettiin suoran putken jälkeisestä. Olin taas norsu enkä osannut ohjata hyvin takaakierrolle >:( Ärsyttää kun tietää, että vois antaa itestään paljon enemmänkin irti ja silti on tollainen lahna. Lotta samantien kysyikin osaako Eetu takaakierron. Kyllähän tuo osaa, mutta lähinnä silleen "jes se meni sen"-tyyliin. Otettiin sitten namialusta ja Lotta laittoi sen siivekkeen viereen. Lähetin koiran alustalle ja tarkoitus oli ottaa se siivekkeen takaa hypyn kautta niinkuin oikeasti takaakierrossa. Eetu vaan ei meinannu tajuta tulla sieltä hypyn kautta ollenkaan. Taas saa syyttää itseään surkeasta ohjauksesta.
Opin ohjaamaan takaakierrot kuitenkin paljon paremmin. Ennen yritin aina kädellä saada koiran kiertämään takaa, mutta nyt tajusin että jalka pitää ottaa mukaan. Koira tajuaa heti kiertää kun askel siivekkeen reunaa kohti kertoo mistä pitää tulla.
Ärsyttää kyllä vähän julkaista tämä video, koska näytän korkeintaan masentuneelta. Tollaiselta hissukalta jota ei muka kiinnostais ollenkaan. Putkeen ohjaaminen on ihan olematonta, mutta Eetu irtoo putkeen niin hyvin niin paljoa tarvitse sitä sinne laittaakaan :) Silti ärsyttää! Kuitenkin olin ihan täysillä mukana!

Lotalta sain vinkin tuohon Eetun komentamiseen ja raivoamiseen radalla. Otan sitruunatiivistepullon ja laimennan vähän nestettä. Radalla suihkautan siitä naamaan jos tulee komentamaan. Tulee taatusti toimimaan! Ja jos ei niin lähen hallista menemään hetkeksi ja jätän koiran "mä en tee sun kaa kun sä oot tollainen"-tyyliin :)
Videolla näkyy miten Lotta piti Eetusta kiinni sillä aikaa kun kävin ohjausta itsekseni läpi. Oli niin rentouttavaa ja hiljaista. Oikeasti pystyi miettimään ja ajattelemaan ja sitten tekemään onnistuneesti!

Ensiviikon treenien muistilista:


- hyvä lelu mukaan (koko treenit lelupalkalla)
- palkkaa lähtöön, vapautus ja uudelleen
- panosta ohjaukseen ja suoritukseen 100%
- taukojen aikana koira hallintaan, sumauta jos komentaa
- häkissä käyttäytyminen = vettä päähän jos haukkuu muiden ollessa radalla

PS Lisäsin alempaan postaukseen videon Eetun avoimen kaukoista! Tsek!

Ei kommentteja: