25 elokuuta 2015

haun ilmaisua + agility + tottis + paimennus

Blogitekstien julkaisu vaan venyy ja asiaa tulee ihan liikaa kerrottavaksi! Kuitenkin, luulin jo viime viikonlopun kisoissa olevani täysin kunnossa ja poskiontelontulehduksen olevan mennyttä, mutta seuraavana maanantaina olo olikin taas tukala. Toisaalta ei ihme, sillä antibiottikuurin pari viimeistä pilleriä jäi ottamatta, koska koko kuurin ajan lääke aiheutti vaihtelevasti tosi kummallista ja ällöttävää oloa. Unohdin myös lääkkeet töihin. Töissä otin sitten heti lääkkeen, mutta jo vähän ajan päästä makasin vessan lattialla ja oksensin kaiken mahan sisältöni. No, olin sitten taas sairaslomalla ja sain onneksi uuden, sopivan antinbiotin.Haku, tottis ja ilmaisu

Viime torstaina olin jo sen verran hapessa taas, että hakuun oli pakko päästä. Treenit kuitenkin peruuntui helteen takia. Päädyttiin kuitenkin mennä Jennan kanssa pitämään omat ilmaisutreenit. Valittiin pohjaksi helppokulkuinen ja matala metsä, jotta koirilla olisi mahdollisimman mukavaa tuoda rullaa. Vekille tehtiin kolme kertaa. Kahdella ekalla palkkasin ite ja viimeiselle otettiin näyttö. Kaksi ekaa älyttömän hyviä, jos miettii milloin Vee on viimeksi oikesti tehnyt hakua ilmaisun kanssa! Vekki ei oo nähnyt rullia ikuisuuteen, mutta silti palautu välittömästi rulla mun käteen kun koira kävi maalimiehen etsimässä ja rullan ottamassa. Viimeisellä toistolla edelleen rullan palautus tosi hyvä, mutta mites se näyttö?? Tietämättömille tiedoksi: Vekki osaa tempun nimeltä "näytä puu", jossa se ulkona etsii mua lähimmän puun ja nousee sitä vasten seisomaan. Temppua on tehty järkyttävän paljon, sillä se on myös yleinen hupinumero piknikeillä ja pussikaljareissuilla jossa koirat ovat olleet mukana. No hetsasin koiraa ja lähetin sen juoksemaan, samalla itse lähdin perään ja huusin "NÄYTÄ!". Mitä tekee Vekki, no juoksee pari metsiä ja hyppää suorilta vauhdista ensimmäistä puuta vasten seisomaan! Olin niin ällistynyt että meni pari sekuntia tuijottaessa hölmistyneenä koiraa, joka on niin varma tekemisestään. Ei ihan tavanomainen ongelma!

Tänä maanantaina tottis. BH-kokeisiin oltaisiin kumpaankin päästy mihin paikkoja kysyin, mutta ei sitten jotenkin huvittanut tai ollut sellainen olo että sittenkään mentäisiin. Treeneissä kouluttaja sanoi että ehdottomasti meille vaan lisää pelkkää leikkimistä, koiralle sitä fiilistä kattoon. Lainasin treenikaverilta pitkällä narulla olevan rättilelun ja palkkasin sillä koiran ihan parin askeleen seuruista. Vekki oli lelusta ihan kikseissä kuten arvelinkin ja olenkin ajatellut sellaisen sille ostaa. Yksi nouto vieraalla kapulalla. Sitten lisää ilmaisutreeniä. Menee aina kenttätreenissä ensimmäinen ilmaisu vähän koiran ihmettelyyn, kun yleensä näitä tehdään kuitenkin metsässä. Kahdella viimeisellä maalimies meni A:n alle piiloon ja mitä tekee Vekki: mennessään ukolle kiipeää ensin reippaalla laukalla A:n yli ja vasta sitten kiertää sivusta sen alle. Maalimiehiä vähän nauratti kun tulivat pois piilosta.

Agility kesä- ja talvikausi

Siirrytään torstain agilityryhmästä perjantaille treenaamaan tämä kesäkauden loppu. Entisistä kouluttajista edelleen toinen meitä koutsaamassa, jonka treeneissä ollaankin enemmän päästy käymään. Tänään hain talvikauden ryhmiin. Aika kauan meni pähkäillessä, mutta päätin nyt kokemuksen perusteella hakea tällä kertaa ryhmään josta ainakin tiedän saavani mitä tarvitsen. Toissijaiset kouluttajat laitoin treenien kuvausten perusteella. 

Viime perjantaina treenattiin uuden ryhmän kanssa, ratana sama agilityrata mikä meidän kisoissakin oli. Kisoissa tehtiin melkein loppuun saakka puhdasta rataa, mutta kyllä sieltä löytyi treenissä niin paljon työstettävää. Vekki oli normaaliakin herkempi ja se luki mua todella paljon: se reagoi pienimpäänkin kropan kääntymiseen niin vahvasti! Tehtiin ihan törkeen nätti takaakierto, jossa uskalsin lähettää Vekin ja liikkua itse ja kouluttajan mukaan ei olisi voinut yhtään suorempi linja koiralla olla suorittaa hyppyä. Itse en tätä nähnyt, mutta kouluttaja oli pakahtua ilosta ja ylpeydestä ja sydämen tykytyksistä koska se näytti kuulemma niin hienolta niin eiköhän silloin uskota!Lauantaina herätyskello herätti kohtuuttoman aikaisin ja vielä unihiekat silmissä istahdettiin Jennan autoon ja Vekki laitettiin matkustamaan häkkiin takapenkille. Alkoi matka Somerolle paimentamaan lampaita Wirneen australianpaimenkoirien kanssa! Vekki on käynyt lampailla viimeksi Vappuna. Somerolla tuli täytenä yllätyksenä se, että samana päivänä siellä oli myös corgien lammas- ja nautapaimennuspäivät. Olin vähän kateellinen, sillä tuli heti ikävä omia corgeja ja harmitti ettei listalta löytynyt yhtään tuttua nimeä! Eiköhän me tilaisuuden tullen aleta käymään lampailla Etelä-Suomessakin, sen verran hyvin se kuitenkin meni. Vekki ylistettiin jälleen kerran kiltisti ja kuuliaiseksi koiraksi, joka tekee hyvin. Toisella kierroksella se oli joko jo hieman väsynyt tai alkoi syttyä hommaan enemmän, sillä vauhtia alkoi löytyä entistä enemmän. Samalla se kuitenkin otti lampaita enemmän omiin ohjaksiinsa ja piti niitä tiiviimmin. Itse hain tuntumaa taas lampaiden kanssa liikkumiseen, mutta Vekki irtosi kumpaankin suuntaan kaarelle ihan kelvollisesti ja kuljetustakin tehtiin siihen perään. Vaikeinta on saada koira kuljetuksesta pysähtymään kesken kaiken . Kiitos tätäkin kautta Wirneeläiset! 

Sunnuntaina olin Hauhaun 60-vuotis pippaloissa talkoilemassa flyball turnauksessa. Onneksi tosiaan talkoissa, sillä tapahtuma alitti kyllä odotukset ikävä kyllä. Hauhaun myyntikojulta lähti mukaan kolme frisbeetä palkkaukseen, säkki ruokaa nameiksi ja pitkän pohdinnan ja hipelöinnin jälkeen tosi iso, mutta hieno koirien peti. Sopii sisustukseen ja ainakin Kaapo on siinä jo nukkunut! Valintaan vaikutti se, että kuulin useamman ihmisen voivottelevan mun takana että aijai ihan liikaa on jo petejä ja laskelmoin että meidän koirilla ei ole yhtäkään :D Flyball turnauksesta jäi pieni kipinä lähteä kokeilemaan myös tätä lajia, sillä uskon että siitä saataisi juuri oivallinen lisä meille. Tahdon Vekille nimenomaan lajeja lisää, joissa se saa räyhätä menohalujaan ja komentaa mua välillä ja oikeasti olla semmoinen vähän tuhma, vallaton ja näyttää kaikin keinoin että "MÄ HALUAN TEHDÄ TÄTÄ HOMMAA". Katotaan sopiiko alkeiskurssi aikatauluun!


Ei kommentteja: