25 heinäkuuta 2012

onnellinen päivä meidän paratiisissa on aluillaan

Huoh, kirjoitin jo pitkän tekstin, mutta painoin sivun vahingossa pois. Viime viikolla meillä oli kivaa, kun mentiin koirien kanssa yökylään Evielle. Koirat saivat riehua keskenään pihalla ja meidän piskit innostuivat taas jahtaamaan kissoja. Oikeasti, meidän koirien piti pelätä kissoja? Sisällä pojat eivät meinanneet oikein rauhoittua ja etenkin Eetu ei voinut päästää mua silmistään. Pitäisi tehdä tämmöisiä reissuja useammin, niin koirat oppisivat rentoutumaan uusissa paikoissa nopeammin. Aamulla juotiin kahvit ulkoportailla ja koirat saivat purkaa energiaa ennen tulevaa automatkaa Lempäälään epiksiin

(c) Kai Karuveha

Ilmoittauduttiin ulkopuolisina (= jo kisanneina) möllien hyppyradalle, jotta Eetu pääsisi vähän irroittelemaan. Annoin sen irtoilla mahdollisimman paljon ja hakea kaukaa esteille. Tämä hyvä, tosin ensimmäisellä putkella oli tarkoitus kääntää se sinne liikkuessa samalla. Olin jo liikaa menossa eteenpäin ja koira tuli putkelta ohi. Varsinainen rata oli 2.lk agilityrata. Ennen vuoroamme kävin tekemässä viereisillä esteillä keppejä ja kontakteja. Kepeille annoin hakea itse ja ei vitsi miten hieno se oli! Retuutettiin lelua hulluna ja korkeasta vireestä huolimatta sinkoi aina oikeaan väliin. Kontakteille pysähtyi myös aina. Ensimmäisellä startilla haki kepit jostain syystä väärältä puolelta ja tuli A:n kontaktin läpi. Puomi ja keinu hyvät. Radalta tullessa juoksin samantien ilmoittaitumaan uusintaan. Seuraavalla startilla haki kepit oikein ja teki kaikki kontaktit. Ennen A:ta päätin kokeilla uutta juttua ja hiljentää koiran vauhtia huutamalla sen nimeä juuri ennen A:ta. Näin koira otti kontaktia muhun eikä singonnut sillä hullulla raivolla esteelle. Näin aletaan tekemään kisoissa! Video radasta.


(c) Viivi Saarikko


Sunnuntaina mentiin ensimmäistä kertaa Unton kanssa aloittelevien ryhmätreeneihin. Tein putkea, siivekkeitä ja niiden kiertämistä sekä tutustuttiin pelottavaan keinuun. Unto rassukka edelleen pelkää keinun ääntä ja liikettä ja paineistuu niistä. Palkkasin sitä keinuun koskemisesta, mutta heti kun keinu nousi vähänkin maasta niin tyyppi ei suostunut tulemaan lähellekään. Ajattelin rakentaa keinun paukutuspelin kotiin, jolla tutustuttaisiin vastaavaan liikkeeseen ja siirretään myöhemmin keinulle

Eilen mentiin treenaamaan Tuijan & Pepen kanssa. Suunnittelin soikion muotoisen radan pitkillä este-etäisyyksillä, jotta päästäisiin tekemään vauhdikkaita keppejä ja A:lle menoja. Keppejä otettiin ensin yksittäisinä ja lisäsin hiljalleen mukaan hypyn ja putken. Treenien tarkoituksena oli saada kepit sille mallille, että koira hakisi niille esteeltä itsenäisesti vaikka seisoisin kaukana. Tässä onnistuttiin! Ja ai että millä draivilla se kepit tekikään, niin hieno!


A:lla heti ensimmäisellä toistolla vauhtia putkesta ja syöksyin varmistamaan kontaktin. Meinasi tulla lävitse, mutta varmistelujen takia pysähtyi. Palkkasin tästä loistavasti eikä tullut treeneissä kertaakaan lävitse :) Videolla yhdistettynä treenien asiat yhtenäisenä, vähän hyvä fiilis!

Unton kanssa tehtiin putkea ja aitoja rimat maassa. Tehtiin jo lopuksi kahta hyppyä peräkkäin, kun Unski tajusi nopeasti mitä haettiin. Lopuksi tehtiin jopa pientä rataa, jossa hyppy-putki-hyppy-hyppy! Pätevä kakara.Tokoiltu ollaan vähäsen sisällä. Unton kanssa lähinnä perusasentoa ja paikkamakuuta ja Eetun kanssa seuraamisen askelsiirtymiä, kapulan pitoa ja kaukoja.

Ei kommentteja: