10 tammikuuta 2012

me ollaan selviytyjä tyyppei

Noniin, jos vihdoin ehtis blogiinkin jotain kirjoittaa!
Päädyinkin ottamaan Unton Tampereelle mukaan. Eetu matkusti turvavöissä takapenkillä ja Unski sylissä/lattialla etupenkillä. Erehdyin antamaan aamuruuan pennulle vaikka lähtö oli melko aikaisin ja toivoin ettei toiselle tulisi huono olo autossa. Selvittiin kuitenkin paikan päälle ja ihmisiä oli mielettömästi. Vein Eetun häkkiin odottamaan ja otin Unskin mukaan ilmoittautumisiin. Pieni pehmoeläin sai paljon "oiii kato mikä tuolla on"-osoitteluja ja moni pikkutyttö äiteineen sitä tulikin silittämään
Unto sai harjoitella häkissä oloa ja hälinässä nukkumista kun kierreltiin Eetun kanssa. Käytiin osallistumassa oheisohjelmaan mm. pujottelukisaan ja temppurataan. Temppurata oli lyhyt rallytokorata jossa koira sai olla hihnassa tai vapaana. Ihmetytti hieman kun ratapiirrosta ei ollut missään esillä vaan random ihminen kulki radalla mukana ja opasti miten kyltit suoritetaan. Silti paras aika voittaisi radalla?
Eetu teki vapaana. Alkuun pujottelu josta mentiin hypylle. Erehdyin lähettämään Eetun jo kauempaa hypylle ja koira vähän nosti kierrokset kun äkkiä radalla oli agilityesteitä. Tämän jälkeen keskittyminen oli heikkoa, mutta liikkeet ihan hienoja!
Pujottelukilpailussa oli agilityn kepit jotka meni hyvin. En tiedä sijoituttiinko noissa koska en ehtinyt palkintojen jakoon. Pieniä koiria kun mätsäriin oli ilmoittautunut ihan mielettömästi ja oltiin viimeisten joukossa. Eetu makoili rennosti koirien ja ihmisten keskellä ja esiintyi hienosti. Oltiin PUN ei sij.Unton temperamentti vain korostuu ja korostuu päivittäin. Täytyy vaan tiedostaa että sen kanssa täytyy toimia erilailla kuin Eetun kanssa. Hassua miten kovapäinen se on jo nyt ja sanoo ihan kunnolla vastaan. Istumista ja katsetta ollaan sheipattu ja hihnakävelyä harjoiteltu. Tuttuihin koiriin tutustutaan vähitellen J
Eilen päästiin viikon tauon jälkeen treeneihin ja Unski pääsi mukaan. Kaitsu teki meille muistaakseni kolmea tosi kivaa rataa, jotka menivät kaikki melko hyvin. Pieniä virheitä ja viimeisessä radassa yksi kohta jota jäätiin hinkkaamaan vähän aikaa. Kontaktit olivat paremmat kuin viime kerralla. Kaitsu halusi meidän ottavan puomia uudelleen niin, että paahdetaan este täysillä ja hiljennetään vasta alastulolle. Nyt hidastan Eetua jo hyvissä ajoin jotta varmasti pysähtyy. Hiljensi kunnolla kontaktille vauhdista huolimatta vaikka kävikin jo ihan kierroksilla toistoista.  Muuten meidän tekeminen on kuulemma parhainta, mutta herkintä virheille silloin kun vedätän Eetua. Kaitsu sanoi Eetun olevan niin kilpailuviettinen, että sillä nousee heti vauhti kun vedätän. Tän oon huomannut itekin, mutta oon vähän varovainen ton liian vedätyksen kanssa koska kierrokset nousee niin korkeelle

Tänään mentiin toisen kerran treenaamaan ja valmensin Tuijaa & Pepeä. Eetu sai tehdä taas Pepen pitäessä taukoa pieniä juttuja. Untonkin oli tarkoitus kokeilla kerran putkea ja pussia, mutta ei ehditty. Eetun kanssa tein ensin kepeille menoja, oikeaan väliin menemistä molemmilta puolilta. Alkuun hieman säätöä etenkin kun luisti taas viimeisestä välistä. Kokeilin vaihtaa ”kekeke”-rytmittämisen ”menemenemene”-kannustamiseen eikä koira sanonut mitään. Jälkimmäistä on nääs vähän helpompi toistaa. Pitkästä aikaa video! Kepit näyttää hitailta, mutta koira tekee ne paljon itsenäisemmin kun en ole vieressä varmistamassa. Videolla kyllä näyttää, et oon ihan koiran vieressä mut oikeasti tilaa on vähän enemmän ;)Loppuun puomin kontaktia. Otettiin lentäviä lähtöjä ja vauhtia putkesta, jotta kierrokset vähän nousee. Täydellä vauhdilla ja vasta alastulolla hiljennettiin!
Eetu on laihtunut nyt -1 kg eli kokoajan tiukempaan päin! Nyt oon siirtänyt ruokavaliota hiljalleen takaisin lihoihin, mutta syötetään tuo nappula samalla pois. Muutkin ihmiset alkaa huomaamaan muutoksen eli hyvällä mallilla ollaan.
Unton korva alkaa olla omalla paikallaan! Ensimmäinen kuva on otettu 4.tammikuuta ja toinen tänään. Ekassa kuvassa vähän vielä lörpöttää, mutta tänään korva pysyy jo melko pystyssä :) Milloinhan toinen korva meinaa nousta?

Ei kommentteja: