08 heinäkuuta 2011

raketti

5min paikkamakuu: onnistuu

Aurinko päätti paistaa taas vaihteeksi torstaina enemmän kuin koskaan eli lämmintä piisasi. Heli ei ollut miettinyt ennalta päivän treenejä joten kysyi multa mitä haluaisimme tehdä. Ehdotin että mentäsiin puomia ja jotain kivaa pientä rataa. Niimpä raahasimme puomin pihalle ja Heli suunnitteli lonkalta meille kivan radan!


Alkuun mentiin ilman puomia ja 4-putken tilalla A-estettä. Mietin miten ohjaisin lopun hypyt. Eetun kanssa ollaan harjoiteltu erilaisia hyppyjä joten uskoin että selvittäisiin ilman valssia. Heli oli myös samaa mieltä ja totesi Eetun irtoavan hyvin joten saattaisi onnistua.
Pystyin jättämään koiran putken päähän odottamaan kun itse olin A:lla jo valmiina. Hyvin irtosi itsenäisesti putkeen ja renkaalle. A:lla muistin ohjata kunnolla minkä takia ensimmäiselle takaakierto hypylle meinasi tulla kiire. Irtosi muistaakseni kuitenkin hyvin seiska hypylle asti. Siinä vaiheessa koira meinasi tulla syliin ja yritin äkkiä ohjata kasille. Viimeisen hypyn teimme vahingossa takaakiertona.

Sitten otettiin puomi mukaan. Alussa treenattiin hetki pelkkää puomia ja ensin koira loikkasi alkupäässä siltä alas hmmp. Jättäessäni sen alkuun odottamaan oli jo niin tärinät päällä että pelotti. Meinasi kokoajan singota ilman lupaa. Päätin olla itsekin puomin alkupäässä vielä ohjaamassa kunnolla ettei loikkaisi kontaktin yli. Tämän takia tuli älytön kiire koska Eetu juoksee puomilla sairaan nopeeta. Ja vielä kun pitäis olla loppupäässä ennen koiraa varmistamassa että tekee kontaktit kunnolla. Tuli pikkusen juostua. No kontaktin jälkeen helppo vapauttaa putkeen joten ehti juosta renkaalle ottamaan vastaan. Kerran tuli hämminkiä putkella kun ei irronnutkaan. Veikkaisin siks kun olin varma että menee niin kiirehdin jo edelle. Toisella kerralla meni renkaasta ohi ärg. Kyllä se sinne nykyään hyvin irtoo, mutta ilmeisesti täytyy kuitenkin varmistaa. En muista ohjasinko huonosti vai mitä. Muuten meni ihan ok osasin jopa valssata hypyissä paitsi muistaakseni 7 ja 8 kohdalla taas hämminkiä kun en tainnu ohjata kunnolla. Myös viimeisen hypyn kohdalla lopetin kai jo ohjaamisen joten koira yllätys ei mennyt estettä kunnolla. Heliltä palautetta tästä, että pitää muistaa ohjata kunnolla loppuun saakka. Muuten kuulemma meni hienosti ja hyvin :) Koira taas turhautu hypyissä kun en osannu ohjata mut Heli sanoi et sit kun kehityn vielä ohjaamisessa niin opin ohjaa kunnolla kädellä miten paljon haluan koiran irtoavan niin helpottuu. Ohjaan kuulemma tosi laajoilla käsiliikkeillä ja Eetu irtoo niistä todella hyvin mikä on kuulemma tosi hyvä :)

Eilen kotiutui myös tilaamani objektiivi. Nyt olis kova hinku tilata uusi kun tää nyt ei vastaa täysin sitä mitä ehkä haluaisin, mutta on kyllä riittävä :) Eilisiä testikuvia:


PS. Omistan buldoggioravan <3 


Menee hetki että pääsen tästä ylitse

Ei kommentteja: