28 heinäkuuta 2011

ja kyllä sinäkin oot kova tyttö juoksemaan

Luojan kiitos (en edes ikinä sano noin) että tänään oli torstai. Kyllä huomaa kun eläin ei pääse työskentelmään niin tota energiaa on aivan älyttömästi. Päivällä otin jotain peruskäskyjä leikin mukana niin koira suoraasanoen pimahti kun pääsi tekemään jotain niinkin helppoa. Alkoi vähän pelottamaan.Päivällä tylsyyteen/ koiran hillitsemiseen kapuloilla leikkimistä. Olen huomannut pieniä majavan elkeitä joka näkyy kapulassa reikinä. Näkyvää nakertelua en kyllä huomaa.Ote oli vähän löysä joten tökin kapulaa niin parantui. Metskua Eetu ällöö vielä vaikka pitääkin suussaan. Tajusin tämän hyväksi asiaksi koska metalli ällöttävä = ei kalisuttele hampaissaan

Tänään saapui terrieri.net tilauksemme. Tilattiin kotikäyttöön 2 aitaa ja rengas. Aita leikkii myös tokoestettä. Esteet siis tarkoitettu ohjaustreeneihin. Innokkaana äitin kanssa kokosimme esteet ja kokeiltiin. Sitten tuli ajatus "blogiin poseerauskuva uusien esteiden kanssa" - virhe. Laitoin Eetun nojaamaan etutassuilla aidan rimaan ja RÄTS rima poikki. Oli vähän wtf olo kun rima katkesi keskeltä kahtia.
Ja btw kuinka helppoa koiran virikkeellistäminen onkaan? Laitoin luun roikkumaan narusta puun oksaan takapihalle. Koira istui 30min tuijottamassa luuta, välillä haukkui ja komensi sitä alas ja sitten taas istui ja tuijotti. Kumma juttu ettei se sieltä tippunut vaikka kuinka komensi.


Sit agilityyn! Oli parasta päästä kahden viikon tauon jälkeen esteille. Alkuun otettiin uusi este: pöytä. Ei kommentoitavaa hyppäsi sinne, pysyi siellä mitäs muuta?
Heli rakensi meille yksinkertaisen radan. Alkuun ensimmäinen aita (1) tehtiin suorana ja aita (4) oli samassa linjassa kolmosen kanssa. Rata loppui neloseen. Tämä oli helppoa. Heli totesi ettei Eetulla ole mitään ongelmaa. Ohjaan kuulemma putken turhan tarkasti kun se sinne kuitenkin osaa mennä. Tulipa pätevä olo eläimen puolesta. Heli sanoi että Eetulle keksitään jotain muuta koska osaa niin hyvin. Kokeiltiin siis ensimmäinen aita takaakiertona, muuten samana. Heli sanoi että voin vain heittää Eetun ylitse koska irtoaa niin loistavasti. Niin irtosi ja tehtiin taas puhtaasti. Kommenttia sain siitä että voisin vähän hidastaa putken jälkeen etten jätä koiraa sinne yksinään koska mulla ei ole kuitenkaan tarve kiirehtiä. Heli kuitenkin totes ettei sillä ole väliä kun oon kova tyttö juoksemaan ( :D )
Muut tekivät pussia yksittäisenä, mutta Heli sanoi että meille täytyy kehittää jotain muuta. Kuiskasi että pakko teille ottaa jotain muuta kun ootte niin hyviä. Tuli aika makee olo. Otettiin siis rata samanlaisena yhdistettynä loppuun pussi ja kepit. Kepit hieman jännitti. Treenattiin niitä tunnin aikana välissä ja teki hienosti joten sinänsä luottavainen olo. Rata meni keppien puolimatkaan upeasti. Koira oli liian kiihtynyt jolloin se pujotteli liian nopeasti eikä seurannut ohjausta, jota vielä tarvitsee että menee oikein. Yllätys Eetu turhautui mitä sä tuut siihen huitoo osaan itse. Treeneistä jäi niin tyytyväinen ja onnistunut olo ettei mitään rajaa. Eetu on paras <3

Rankkaa olla lyhytraajainen

Ei kommentteja: