12 heinäkuuta 2011

jänskättää

Kokeeseen noin 10 päivää. Näistä 7 päivää lomailen Bulgariassa ja Eetu on hoidossa. Näistä 2 päivää paimennetaan lampaita Somerolla ja käytetään itsenäisesti paikan agilityesteitä.
Olen kyllä ihan tyytyväinen tähän pakolliseen taukoon treenaamisesta. Ei pysty pitämään mitään hätäsiä treenejä ja hermostumaan kun tuntuu että kaikki on pilalla. Koirakin tekee ihan erilailla viikon tauon jälkeen.

Tänään on satanut kaatamalla ja ukkostanut jatkuvasti. Mitäs sitä muuta kuin pitämään hyvät treenit. Tälläkertaa kaukopalkaksi ruokaa kuppiin. Eläin sekosi innosta ja alussa hinkui kokoajan kupille. Ideana oli tehdä kokeenomasesti ja mieluiten saada tehtyä kaikki yksilöliikkeet putkeen. Eetu muuttui kaukopalkan avulla hyvin intensiiviseksi ja teki hirveellä innolla. Tämä palava into on alkanut kostautua seuraamisessa, jossa sen katsoo hyvin kiihkeällä kontaktilla, mutta silloin unohtaa välillä missä pitäisi kävellä. Eli silmät tapittaa mua kokoajan, mutta välillä hukkuu seuraamispaikka kokonaan. Tästä ei voi hermostua koska pieni eläin tuskin tajuaisi missä vika. Katsekontakti on kuitenkin se tärkein asia.
Aloitin tekemällä pelkkiä seuraamisia ja vapautus kupille. Välillä yhden pätkän jälkeen ja välillä kaksi vapaata seuraamista putkeen (ei jaksa ottaa hihnaa). Sitten jäävät + luoksetulo ja palkka. Luoksetuloon tuli ihan uutta vauhtia kupin avulla. Tosin edelleen koira hakee välillä itsenäisesti suoraan sivulle josta en jaksa edes välittää. Eteentulo on muutenkin muuttunut tosi väljäksi niin tulkoon sit miten tahtoo. Korjataan tämä myöhemmin.
Näiden pätkien jälkeen 2 x seuraaminen, jäävät ja luoksetulo putkeen. Aivan loistavaa! Ei mitään hinkua palkalle ilman lupaa ja vihjesanojen avulla vire pysyi kokoajan.

Yleisesti liikkeet sujuvat siis kivasti. Jäävät ovat tällä hetkellä varmimmat ja niissä ei mitään ongelmaa. Hyppy pelottaa ja sitä harjoittelemaan vielä torstaina ennen agilitytreenejä. Seuraaminen ok riittävä ja paikkamakuun uskon menevän. Luoksepäästävyys ok.
Nyt on luottavainen olo enkä jaksa enää stressailla!

EDIT/ Iltapäivällä utelin Henriikalta heidän tokon alokasluokan treenejen aikatauluja. Kipitettiin kentälle jossa treenit olivat jo käynnissä. Jäätiin kentän toiseen laitaan treenaamaan ja ottamaan toisista häiriötä. Tein pelkästään kokeenomaisesti joten ei ole hirveästi kerrottavaa. Paikkamakuu ihan ok tosin vilkuili häiriötä välillä. (Kauko)palkkana kissanruokaa kupista. Kyllä oli muuten herkkua. Ainoa poikkeus seuraaminen jota tehtiin erilaisissa pätkissä. Nimittäi välillä seuraaminen meni ihan ällöttäväksi kun koiralla oli kiihko päällä + välillä sähelsi. Aloin vapauttaa vaan hyvistä suorituksista jotka saattoivat olla metrin seuraaminen tai koko homma. Noutoa kokeiltiin muutaman kerran joka oli aika surkeaa. Nouto saa nyt jäädä taas hetkeksi pois tai palataan alkeisiin.
Treenien loputtua Maria kysyi saako tulla häiriöksi Eetun paikkamakuuseen. Koira paikalleen ja Maria juoksenteli Eetun välistä :D Tosin pieni koira hämmentyi kun äkkiä toinen tulee kirmaamaan nenän eteen ja hetken päästä nousi. Laitoin uudelleen maahan ja Maria häiriköi hieman rauhallisemmin. Ei oltu Marian kanssa pitkään aikaan nähty joten esittelin meidän nykyisen tilanteen. Piilotin lelun josta Eetu aloitti ärsyttävän komentamisen: näykki ja hyppi päin. Tein seuraamisen+jäävät+luoksetulon ja vapautus. Sain vinkkiä karkailevaan seuraamiseen siten, että teen paljon pysähdyksiä ja rauhallista kävelyä niin Eetunki pakko olla rauhallinen :)

Ei kommentteja: