05 marraskuuta 2012

miittiä


Jokaisessa blogissa on raportoitu ensilumen satamiseasta ja heti pian sen sulamisesta. Eetu tavalliseen tapaansa sekosi onnesta ensilumesta ja veti rallia silmät lautasen kokoisena. Unto ehti touhota takapihalla ehkä 4min ja samantien oli lumipaakkuja joka puolella. Hammasta purren päätin että nyt on aika turkin lähteä. Hassua, muilla kasvatetaan talveksi turkit ja meillä ajellaan lyhyemmäksi. No nyt on Untolla taas pikainen trimmi päällä, joka helpotti jo valtavasti

Seuraavana päivänä tulikin eläinlääkärireissu, kun huomasin että Unskin etutassun kannuskynsi vuotaa verta. Nopealla silmäyksellä katsottuna kynsi oli katkeamaisillaan juuresta asti. Päivystävä eläinlääkäri sanoi että tule samantien nopeasti ja toinen lääkäri sanoi, etteivät voi ottaa vastaan koska koira pitäisi nukuttaa. Huolesta sekaisin ajoin sitten lääkäriin päässäni mielikuvat tulevasta nukutuksesta ja muusta. Ilme oli hieman ällistynyt, kun vastassa oli maailman kyllästynein ja tylyin eläinlääkäri, joka katkaisi sormin kynnen irti. Totesi sitten että lähtekää kotiin ja katsoi kuin idioottia, kun yritin kysellä tarkempia hoito-ohjeita. No, parempi näin päin kuitenkin!


Viime viikolla nähtiin myös  Hennaa & Reaa ja sunnuntaina oli corgimiitti meidän lähellä! Paikalla oli 7 corgia joista kaksi oli cardiganeja. Sattumalta kaikki seitsemän olivat sitten uroksia, joten pientä kitkaa oli alkuun ilmassa. Pari aika provosoivaa urosta siellä olikin ja ei Eetukaan malttanut täysin hissukseen olla. Edelleen musta on hassua miten se osaa nykyään jopa pitää puoliaan eikä siedä muilta kaikenlaista käytöstä. Unski ei onneksi sanonut kenellekään mitään, vaan irvisti pari kertaa kun joku tuli liian iholle. Tämmöiset tapaamiset on mulle aina hirveän valaisevia, koska en muuten nää corgeja oikein missään. Oppii aina enemmän rotunsa käyttäytymisestä ja ymmärtää millaset piirteet ovat sieltä rodusta peräisin. Uutta miittiä onkin suunnitteilla, joten vähän aktiivisemmat piirit ovat täälläpäin kuin kotiseuduilla :)

Tänään treenattiin! Unpen kanssa perusasentoa, seisomista ja muita perusjuttuja. Myös kaukopalkkaa! Eetun kanssa edettiin seuraavalle levelille puhelimen etsinnässä. Piilotin puhelinta lattialla olevan hupparin ja housujen taskuun, josta löysi hyvin. Seuraavaksi laitoin vaatteiden viereen pienen laukun ja puhelimen sinne. Hetken haki sieltä vaatteiden seasta, mutta pian huomasi laukun. Vein sitten laukun ja repun vuorotellen eteiseen ja pyysin etsimään. Eetu osaa jo hienosti haravoida alueita järjestyksessä esim. sänky-pöytä-sohva-sohvapöytä eikä poukkoile enää puolelta toiselle niin kuin ennen. Hyvin löyti myös laukusta ja repun sivutaskusta! Loppuun vielä pari kertaa tuolin selkänojalla olevan hupparin taskusta ottamusta. Vitsi mulla on pätevä eläin!


Nyt jo mietitte, että eikö se Eetu ollut kuitenkaan miitissä mukana kun ei ole missään kuvassa. No olihan se, mutta yllä olevasta kuvasta taas näkee, miksi yleensä mietin sen jättämistä kotiin. Koirapuistossa muut temmeltää, niin tämä tyytyy syömään yksin keppiä. Meillä on koulussa lyhytelokuvan teko meneillään ja Eetulle on luultavasti luvassa pieniä roolisuorituksia :)

Ei kommentteja: