19 toukokuuta 2014

voihan kesä ja koiraeläimet


Viime viikolla lähdettiin keskiviikkona kohti Keski-Suomea hieman lomailemaan, koska työntäyteisen kesän johdosta en tiedä miten paljon päästään Joensuusta irtoamaan minnekään. Tarkoituksena oli treenatakin, mutta ennen kaikkea nähdä kavereita ja tavata ihmisiä. Koirille tämä kelpasi vallan mainiosti ja ne ottivat kaiken ilon irti taas omalta, aidatulta takapihaltaan. Lämpöjen noustessa oikeisiin hellelukemiin ei muutenkaan lenkkeily tullut kysymykseen. Eetu on tosi herkkä lämmölle ja on niin patalaiska, että sitä on turha yrittääkään saada urheilemaan kun on kuuma. Unski on hieman energisempi, mutta silläkin paksu turkki lämmittää sen verran, että varjossa loikoilu on paljon nautinnollisempaa. Ja sitten niukkaturkkinen pieni pantteripoika, jonka turkki suorastaan imee auringon valoa ja vetää pojasta hieman mehuja pois. Onneksi kaikki koirista tykkäävät uida, joten hellepäivinä ei olla ihan toimettomina ja koirilla on hauskaa läträtä järvessä. Vekin uimatyyli parani nopeasti alun "pärsin etutassuilla ja pidän silmät tiukasti kiinni"-taktiikan jälkeen. Nykyään se hakee lelua jo kauempaa vedestä reippaasti ja uimatyyli on vähemmän kuluttava. Eetu hakee myös lelua, Unto tyytyy palloilemaan rannalla tai menee lillumaan järveen kuin virtahepo. Onneksi senkin saa välillä innostettua noutamaan lelua, niin ei mene liian leppoisaksi.

Tänään lähdettiin heti aamulla klo 9.00 ulkoilemaan, eikä yhtään turhan aikaisin. Aurinko lämmitti jo kiitettävästi. Kaarsinkin auton Aavarannalle ja nappasin uimalelut mukaan. Koirat uivat yhteen putkeen 45min eikä sekään olisi riittänyt. Vekiltä saa onneksi kulutettua energiat pois uimisella, helpottaa suunnattomasti. Frisbee on edelleen yliveto, kohta täytyy käydä ostamassa varmaan uusi kun edellistä on rakastettu aika rajusti. Eetulle en leluja viskellyt veteen, koska halusin rajoittaa sen uimista. Silti se itsepintaisesti meni uimaan veteen ympyrää ja yritti varastaa lelut toisten suusta, minun röyhkeä possu! Uimisen jälkeen käytiin vielä kävelyllä: aurinko lämmitti selkää, märät koirat juoksivat ympyrää ja kaikilla oli iloinen fiilis.


Aksatreeneistä. Oli nostalgista mennä vanhalle treenikentälle, joka oli kokenut huikeita parannuksia. Oli tullut korkeat aidat ja esteitä pystyi säilyttämään myös kentällä, kun ennen ne piti aina kantaa pihalle pienestä kopista ja asetella takaisin. Treenattiin meidän rakkaiden Evien ja Soolon kanssa <3 Halusin treenata Unskin kanssa persjättöä ja takaaleikkausta, rakennettiin rata jossa saatiin useassa kohdassa harjoiteltua. Unterolla oli kivasti vauhtia, persjätöt sujui hyvin ja tarvittaessa se tuli hyvin käteen ja kuunteli. Aika suoraviivainen rata oli ja huomasin, miten itsevarmempi siitä tulee kun annan tilaa. Kokeilin jäädä käskyttämään kauempaa esteistä ja vitsi miten se paahtoi menemään niin varmana eteenpäin ja selvästi sai itsevarmuutta, kun en juossut ihan vieressä. Lukitsi esteitä sairaan kaukaa ja pystyin vain "heittelemään" esteeltä toiselle. Olin ihan varma, ettei takaaleikkauksesta tulisi mitään, mutta Unto taas yllätti. Heti kun luotin siihen sen verran, että oikeasti HALUSIN sen lähtevän takaakiertoon, niin se kääntyi hyvin oikealle esteelle. Ihan ärsyttävän pätevä kettupoika!

Vekin kanssa 3 esteen hyppysuoraa ja putkea. Evie loppupalkkaajana. Vähän epävarmemmin leikki palkkaajan kanssa, en tiedä johtuiko uudesta kentästä ja paikasta. Ja tässä tapauksessa meinaan sitä, että joo kyllä Vekki yleensä aina leikkii ja roikkuu lelussa, mutta huomaan eron milloin se leikkii oikeasti tosissaan ja milloin hieman himmaillen, nyt himmaili. Tehtiin myös kuolleella lelulla, niissä oli heti itsevarmempi kun sai syöksyä lelulle ja tuua sen mulle leikittäväks!

 Eetu ei ole päässyt tekemään paljoakaan, koitettu pitää levossa. Turhauttaa kyllä niin perkeleesti taas varoa elämää sen kanssa ja rajoittaa liikkumista. Huomenna fyssari.


Illalla ei väsyttänyt, joten päätin lähteä treenaamaan tokoa. Sulloin treeniliivin taskuun kaiken mitä oletin pikatreeneissä tarvitsevani. Vekki teki ensin kosketusalustaa. Ei olla paljoa ulkona tehty, joten pentu oli vähän kujilla. Koitin hetsata ja vapauttaa sitten alustalle, silloin kun tajusi mitä tehdään niin lähti ok mutta ehottomasti olkkaritreeniin vahvistettavaks. Lisäksi perusasentoo ja jääviä. Unto pääs tekemään muutaman seuruupätkän (<3) ja luoksetulon. Eetu teki lennosta kokeenmaisen seuruun, toimi tosi hyvin ja kontakti piti. Ainoastaan askelissa olis voinu olla tarkempaa, mutta olin ilonen tuosta innosta ja hyvästä keskittymisestä. Myös liikkeestä istuminen, jossa tarjos eka seisomista, mrr. Luoksetulossa huomaan semmosta, että koemaisesti otettuna E tuntuu tajuavan että stoppaamisesta ei tipu vielä palkkaa, joten se uskaltaa sikailla siinä. Ei oo sellainen "OOO STOPPAAN TOSI NOPEE NII VOI PALLO LENTÄÄ!!", vaan se uskaltaa valua ihan kunnolla. Pitää tehdä asialle jotakin!

Loppuviikolla olisi tarkoitus ainakin esineruutuilla ja käydä ahkerasti uimassa, muuta ei uskalla luvata. Nytkin mentiin treenaamaan vasta klo 21.00 jälkeen, niin silti oli turkaisen kuuma ja koirilla aikalailla veto pois kuuman päivän jälkeen

Ei kommentteja: