10 toukokuuta 2013

menolippu voittajaan

Melko vähän olen kuulutellut meidän tulevista tokokokeista rotumestaruutta lukuunottamatta. Tiistaina kuitenkin koitti ensimmäinen avoimen luokan koe Muuramen iltakokeessa. Muuramesta ja vieläpä samalta tuomariltahan me haettiin vuosia sitten ensimmäinen ykköstulos alokkaasta. Päivän aikana ehdin alkaa jännittää ja epäilemään, mitkä liikkeet voisivat sitten hajota kehässä. Tajusin kuitenkin lopettaa, sillä Eetun kanssa on nykyään kiva kilpailla ja tiedän sen yrittävän aina yleensä parhaansa. Halusin lähteä kisapaikalle hyvissä ajoin, jolloin odottelua tuli aika paljon. Tämä vaikutti sitten Eetuun, joka olisi halunnut vain päästä hommiin eikä jaksanut enää kunnolla keskittyä ja tyhmiäkin virheitä tuli. Videokin kokeesta olisi, pitäisikö se laittaa myös?
Tuomarina Mauri Pehkonen

Paikkamakuu 10
Ihme sähellystä! Ennen liikettä sheippasin tuttuun tapaan pään laskemista maahan ja koiralla oli ok paikkamakuufiilis. Juuri ennen liikkurin "KÄSKY"-sanaa se jäi tuijottamaan jotakin horisonttiin enkä saanut sitä millään takaisin kontaktiin. Käskin sitten maahan ja jättäessä toistin vain "MAAHAN"-käskyn, koska tiesin ettei se tuollaisella mielentilalla laskisi päätä alas. Piilossa odotin hengittämättä ja mietin tajuaako koira, että kyseessä on paikkamakuu. Tajusi!

Seuraaminen 7
Kontakti putoili satunnaisesti ja koira irtaantui oikealta seuraamispaikalta. Ei todellakaan nättiä!

Liikkeestä maahanmeno 9 
Hieno! Vähän liian innokasta seuraamista

Luoksetulo 6
Valui melko pitkän matkan merkiltä, tosin omassa käskytyksessäkin oli vikaa

Liikkeestä seisominen 9
Hyvä!

Nouto 8
En oo varmaan ikinä heittänyt kapulaa noin pitkälle :D Haki ja toi hyvin, mutta vino perusasento mikä on ollut ongelmana treeneissäkin. Olisi ollut ehkä fiksua myös treenata hillittyä käytöstä irrotuskäskyn jälkeen, koska normaalisti meillä on bileet aina "KIITOS"-irrotuskäskyn jälkeen ja niin oli muuten nytkin! Turhia semmoset loppuperusasennot!

Kaukot 10
Niin ylpeä, että se kesti pitkät vaihdot! 

Hyppy 8  
Oli ihan täpinöissään siellä esteen takana eikä tajunnut istua, joten tuplakäsky. Hassu Eetu!

Kokonaisvaikutus 8 
Ainut minkä muistan: iloista työskentelyä!

AVO1 168p 2.sija!  

Tässä taas nähtiin, miten tärkeää on saada Eetulle oikea vire, jotta tuollaisia 1-2 pisteiden tippumisia ei tulisi. Kuitenkin yleisesti paketti pysyi kasassa ja meillä oli kivaa! Ja voi pojat, nyt meillä on menolippu voittajaan! Tuntuu sinällään aika uskomattomalta, kun vasta TK1 käytiin hakemassa. Meidän tavoitteet on kyllä tältä vuodelta täytetty erinomaisesti :) Vielä olisi tarkoitus hakea TK2 koulutustunnus ja sitten siirtyä kunnolla voittajan liikkeisiin. Tuntuu hurjalta ajatella, että nyt sitä tunnaria ja ruutua pitäisi alkaa oikeasti treenaamaan tosissaan! Maailman hienoin Eetu! 

Ei kommentteja: