22 maaliskuuta 2013

läpimurtoja

 
 En kyllä muista milloin olisi viimeksi ollut tämmöinen tokoilufiilis! Maanantaina päästiin pitkästä aikaa treenaamaan kunnon häiriössä, kun mentiin yhteisiin tokotreeneihin. Eetun kanssa pidettiin palauttavat treenit. Alkuun seuraamista, jossa runsasta palkkaamista perusasennoista ja täyskäännöksistä. Kokeessa seuraaminen oli ihan ihan käsittämätöntä, joten halusin nähdä missä on vika. Tehtiin alkuun seuraamista itsenäisesti ja koira teki yhtä hyvin kuin aina. Sitten pyysin Hennaa liikkuroimaan seuraamisen ja meininki muuttui täysin: koira poikitti, mutta käännöksissä ja perusasennoissa alisuoritti kunnolla. Täyskäännöksiä ollaan tehty olohuonetreeninä monena päivänä ja aina on mennyt hyvin. Liikkurin käskyttäminen siis vaikuttaa jotenkin Eetuun, mitä en olisi todellakaan osannut epäillä. Täytyy koittaa saada muitakin liikkuroimaan meitä ennen seuraavaa koetta. Seuraavaksi paikkamakuu. Katastrofi liippasi läheltä, kun yksi koira nousi makuulta  ja lähti juoksentelemaan ympäriinsä rivistöä. Eetun kanssa ei ole ikuisuuteen käynyt tilannetta, jossa vieras koira olisi noussut paikkiksesta. Rauhassa se makasi vaikka koira juoksi ohitse, mutta kävin silti nopeasti vapauttamassa pois. Ei tehnyt mieli riskeerata mitään. Lisäksi tehtiin kerran jäävät superpalkalla (takapalkkana tennispallo) ja kaksi ihmistä teki luoksepäästävyydet. Loppuun vielä merkkiä, jonka Eetu muisti tosi hyvin. Videokin olisi, mutta katsotaan jos saataisiin myöhemmin muitakin ylempien luokkien liikkeitä samalle videolle.
Unton kanssa alkuun vain palkkaamista kontaktissa olosta. Sitten lyhyitä paikkamakuita, joiden aikana kiertelin ympäriinsä ja muita koiria oli lähellä häiriönä. Tehtiin myös luoksetuloja (hui mikä vauhti) ja vierellä kulkemista
Perusasento on ollut Unton kanssa aina hankalin liike. Ollaan treenattu sitä pienestä pitäen, mutta ei vaan jotenkin edistytä. Tänään tuntui ensimmäistä kertaa siltä että oppi onkin mennyt päähän! Unski osasi hakea käskystä perusasentoon ja apukättäkin halusin käyttää enemmän varmisteluna. Taidetaan ottaa vielä korokkeen päällä pyöriminen kuitenkin mukaan. Jospa vihdoin edistyttäisiin kunnolla ja päästäisiin treenaamaan liikkeitä laajemmin. Eetun kanssa tehtiin takapäätreeniä ja maasta perusasentoon nousemista. Aika hyvin juurtunut päähän tuo pään laskeminen, kun tarjosi sitä heti. Ei vitsi oli kyllä parhaimmat olkkaritokot vähään aikaan!

Ei kommentteja: