04 maaliskuuta 2012

olipa kivaa

Jee, odotettu viikonloppu takana! Kaikessa hiljaisuudessa tilasin siis lisenssin ja lauantaina käytiin starttaamassa virallisissa Lempäälässä. Ilmoitin meidät vain hyppyradalla, koska puomin kontakti on vielä työn alla enkä halua mennä vain kokeilemaan "jos nyt sattuis ottaa kontaktin" tyyliin.
Unto lähti turistiksi mukaan. Untero sai taas mielettömästi kehuja ja lässytyksiä söpöllä olemuksellaan. Tein odotellessa sen kanssa katsekontaktia, istumista ja maahanmenoa hälinässä ja hyvin pieni keskittyi.
Jo ennen rataantutustumista kävin rataa lävitse ja aloin jännittämään peräkkäisiä keppejä ja rengasta. Tutustuessa kävin monta kertaa läpi renkaan ohjauksen, jotta varmasti koira ei tulis välistä. Loppuun päätin takaaleikata ja ehdin sitäkin jänskäämään.

Ei se rata kovin vaikea ollutkaan. Lähdön olisin voinut tehdä paremmin ja rauhallisemmin. Nyt pelkäs kokoajan, että koira lähtee ja olihan se aika tärinöissä kun jätin odottamaan. Onneksi ei ollut sitä pitkää suoraa alussa, ettei tarvinnut jättää koiraa kauas. Ennen keppejä mun valssi oli vähän myöhässä, mutta sain koiran minne pitikin. Valssin ansiosta olin aavistuksen väärässä kohdassa kepeillä missä olin aikonut olla ja Eetu meinaskin muistaakseni lähtee väärältä puolelta ensin, mutta sain kiljaistua "TÄÄLLÄ"-huudon ja just saada koiran oikeasta välistä. Renkaan ohjaukseen sitten 100% ohjaus, jonka jälkeen suunnitelmana jatkaa ohjausta keppien puolelta. No, keskityin liikaa renkaaseen ja sekunissa sit liikuinkin kaks askelta vasemmalle, vaikka piti mennä oikealle. Tajusin tän samantien ja ehin ajatella et ok ohjaan sit tältä puolelta, mutta aita oli eessä. Koira oli jo tullut jalkoihin eli tästä kielto. Jatkettiin ja loput menikin puhtaasti, leikkaukset toimi yms. Eli radalta 5 rv -3,94s 4.sija.


Oon niin tyytyväinen tuohon eläimeen ja omaan ohjaukseekin. Ärsyttää miten tyhmään virheeseen toi kaatu, mutta parempi tää kuin että tekniikka esim. renkaalla tai kepeillä olis pettänyt. Uusia kisoja nyt katellaan :) Videolla ainoastaan loppupätkä radasta, koska kuvaaja oli vähän kujilla.


Tänään pojat pääs sosiaalistumaan kun mentiin pitkästä aikaa yhteyslenkille. Mentiin aluksi rauhallisten koirien ryhmään, koska ajattelin että hieman ujo Unski sais sieltä ystäviä. No pientä ujostuttikin aluksi aika paljon, mutta löysi se joitain kavereita. Eetusta nää koirat oli tylsiä ja se juoksenteli kokoajan mun vieressä. Itseasiassa pian huomasin, että molemmat koirat liikkuivat lähinnä mun mukana eivätkä riehuneet muiden kanssa. Sitten lenkkeiltiin kolmisteen ja pojat telmi keskenään :D Epäsosiaalisia eläimiä. Käännyttiin sitten kesken lenkin takaisin autolle, jotta Unto sais hetken levätä ennen riehupellejen ryhmää. Eetu pääs purkamaan energiat isossa koiralaumassa ja Unto hengasi isompien mukana. Unohtui aina välillä sen seuraaminen, kun tottunut että yleensä vain yksi koira. Jossain vaiheessa jäätiin taas porukan hännille, jossa oli vain muutama vieras koira. Eetu alkoi jo väsymään ja selätti yhden koiran ja nous taas pissi päähän ja alko örisee kun toinen yritti päästä alta pois. Meinas tulla tappelu, josta ärsyynnyin ja komensin vaan Eetua eteenpäin ja kiritettiin lenkkeilemään taas keskenämme. Ollaampa oltu epäsosiaalisia?
Ollaan myös tokoiltu! Oon alkanut tehdä taas töitä parempaan kapulan pitoon. Ennen ote on ollut hyvä, mutta löystynyt myöhemmin kun ollaan otettu suurempia edistysaskelia. Nyt oon tehnyt tiukalla asenteella pelkkiä pitoharjoituksia: jos yrittää pitää löysällä otteella niin "irti" ja ilman palkkaa. Yllättävän hyvin kestänyt huomautuksia ja heti parantanut otetta. Nyt ollaan siirrytty jo lattialta ylös siihen, että koira liikkuu kapula suussa mm. seuraa, sivulle tuloa ja sivulla pyörimistä. Hyvältä näyttää ja hyvä ote pysyy loppuun asti! Eilen treenin iltaruuan ja tehtiin loppuun pitoharjoituksia. Olin vähän laiska ja annoin superpalkkaa pelkästä hyvästä pidosta. Noh lisäsi varmasti koiran motivaatiota pitää kapulasta kunnolla! Kapula suussa pyörimistä ehditään tehdäkin vielä sopivasti ennenkuin saadaan matot taas sisälle tai ulkona on tilaa treenata. Sitten voidaan alkaa tekemään taas koko liikettä paremmin, kun voin luottaa että koira pitää hyvän otteen liikkeessäkin.

Iltaisin ollaan otettu myös niitä VOI:n kaukoja. M-S vaihto menee jo hyvin ja eilen aloin ottamaan mukaan myös muita vaihtoja. Edelleen mennään namikäsi suussa, mutta tekniikka pelaa. Ärsyttävää on millainen vieteri koirasta on tullut kun seuraa kun namikättä niin tiiviisti eli saattaa ponnahtaa samantien ylös jos siirrän kättä sen suusta. Kumartamistakin välillä tarjoaa, vaikka luulin että se olis tolle mahdotonta opettaa.

Unpe osaa jo hienosti maahanmenon ja sieltä katsekontaktia. Oon säälittävä enkä osaa päättää mitkä käskyt sille tulen ottamaan ja siksi sanan liittämisessä kestää. Vaihtoehdot ovat "maate" jota olen vähän aloitellut. Kokeilin noteeraako Eetu tätä käskyä mitenkään, ei onneksi. Toinen vaihtoehto olisi "siinä" tai "alas", mutta joku niissäkin tökkii. Pitäisi reipastua tuon pienen kanssa treenaamisessa :)

Ei kommentteja: