24 maaliskuuta 2012

sinä olet minun alkuilta, loppupäivä, yöni kiireinenMe ollaan boikotoitu ahkerasti hihnalenkkejä! Pojat ovat päässeet päivittäin juoksemaan viereisen järven jäälle tai vaihtoehtoisesti metsään muiden koirien kanssa. Tälläista lenkkeilyn pitäis olla joka päivä: aurinko paistaa ja koirat juoksee elämänsä kyllyydestä! Etenkin Eetun katsomisesta tulee hyvä mieli, kun huomaa miten se on saanut liikunnanilonsa takaisin. Epäuskoisena muistelen leikkauksen jälkeistä aikaa, kun koiraa sai väkipakolla viedä lenkille ja potkia eteenpäin, koska sitä ei vain kiinnostanut liikkua. Nyt koira juoksee onnellisena kieli pitkänä ihan vain siksi, että juokseminen on vain niin kivaa.

Unto pääsi leikkimään 12 viikkoisen Kalle-pennun kanssa joskus viikko sitten. Vähän rajuja olivat Unteron leikit jos niitä leikiksi voisi sanoa. Näykki toista kyljistä, pörräsi jos toinen tuli liian lähelle ja muutenkin oli vaan niin raju. Mutta mitä voi odottaa kun se on pienestä pitäen leikkinyt isompien kanssa kovemmin ottein. Toivottavasti Unton pehmeätkin puolet löytyisi. Perjantaina käytiin juoksuttamassa koiria jäällä yhdessä Tuijan & Pepen sekä Ilonan & Nitan kanssa.Eetun hierojakin tosiaan oli viime perjantaina. Kokonaisuudessaan koira oli todella hyvässä kunnossa, mitä nyt pientä kireyttä muutamassa paikassa. Selkä oli vähän enemmän jumissa, mutta yleisesti lihakset antoivat tosi hyvin myötä eli pahoja jumeja ei ollut ollenkaan. Eetu taitaa alkaa tajuamaan hieronnan ihanuuden, koska se heittäytyi itsenäisesti kyljelleen ja makasi silmät kiinni nautiskellen.

Torstaina oltiin avustamassa Marian pentu- ja hihnakäytöskurssilla. Pentukurssilla moikkailtiin pentuja ja oltiin häiriönä kun pennut ohittivat meitä. Hihnakurssilla oltiin yleisenä häiriönä ja tehtiin erilaisia ohituksia. Hyvää BH-koe treeniä!
Maanantain treeneistä en jaksa kummemmin kirjoittaa, mutta lähinnä lähdössä oli ongelmia. Eetulle on aina ollut vaikeita ne sekunit, kun oman paikkani otettuani pysähdyn ja kutsun sitä hetken päästä. Jos näin ei käykään samantien niin koira varastaa rumasti. Otin sitten harjoituksia, että pysähtelin mennessäni ottaa paikkaani usein ja tein koiralle näitä vaikeita tilanteita. Kun pysyi niin kehuin rauhallisesti. No, omaan silmään koira näytti rauhalliselta, mutta ilmeisesti se patoi kaiken sisäänsä ja luvan saatuaan tuli ensimmäisen riman alta. Huokaisten palautin lähtöön ja jäin ensimmäisen riman viereen, silti tuli ali. Alan olemaan vähän epätoivoinen.
Radat menivät muuten kivasti ja nyt kuulemma tilanne alkaa olemaan se, että Eetulla on riittävä osaaminen mutta mun täytyy vielä vähän parantaa omaa ohjausta. Esim. käännökset teen aika töksähtävästi, niihin sulavuutta.

Treeneissä ei tehty ollenkaan puomia, joten alkoi jänskättää miten koira tekee kisoissa kontaktit. Olin laittanut nääs sen varaan, että pääsen maanantaina niitä vielä hiomaan. Tänään onneksi lähdettiin Juulian & Voiton kanssa hallille vetämään treenit. Suunnitelmana ainoastaan niitä kontakteja ja muutama kepeille meno sekä niitä lähtöjä! Eetu sai eilen oman BOT-verkkoloimensa, jota sai nyt ensimmäistä kertaa pitää treeneissä.


Keskustelin Aktiiviset corgit-yhteisössä kontakteista muiden omistajien kanssa ja osalla oli 2on2offit A:lla. En ole namialustaa kokeillut ikinä, joten nyt halusin tietää olisko siitä apua. Ensin tein pyörittelyjä molemmilta puolilta ja sitten koko este. Koira himmasi vauhtia hyvin ja pysähtyi prikulleen miten pitää. Apujen jälkeen otettiin jo vauhtia mukaan ja sen jälkeen hypyn kautta. Sanoisin että onnistumisprosentti 70%. Puomia ollaan treenitty niin paljon, että kokeilin suoraan koko esteen ja katoin muistaako koira. Muisti! Tuli niin superhyperhyvät fiilikset, että vapautettua riehuin vaan täysillä koiran kanssa. Erilaisia häiriöitä ja liikkumisia puomilla, toimi suurimmaksi osaksi. Keinua muutama toisto lähinnä muistutteluna.Keppejen oikean välin hakemista molemmilta puolilta: vasemmalta puolelta putkesta ja vaikeammalta puolelta keinulta. Vähän oli oikeaan väliin hakeminen helpommalta puolelta nihkeää, mutta tähän vaikutti mun huono liikkuminen. En jotenkin osannut. Loppuun vielä pätkä johon otin A:n, puomin ja renkaan. Renkaalle tuli tiukka käännös ja tosi nopee suora. Suoralla en edes ohjannut niin tarkasti mitä nykyään yleensä ja silti toimi. Ehkä rengasongelma alkaa unohtua pikkuhiljaa? Kontaktit toimi myös keskellä "rataa" eli sopivan luottavainen olo.

Ei kommentteja: