20 helmikuuta 2012

sitten juostaan

Ompas meidän elämä mennyt tylsähköksi eikä kalenterissakaan ole mitään suunnitelmia. Tähän tulee kyllä muutos kun tuli sellainen olo että täytyy päästä kisaamaan! Aion ottaa nyt itteeni niskasta kiinni ja tilata sen uuden painavamman tokokapulan (joo, pätevä syy olla treenaamatta ollenkaan) jotta saadaan nouto kuntoon. Kevyttä ohuempaa kapulaa Eetu pyörittelee suussa ja painavamman kapulan kanssa paljon siistimpää. Laiskat menee sieltä mistä aita on matalin.


Viime viikolla Unto pääsi mukaan kun mentiin hallille treenaamaan Pepeä Tuijan ja Evien kanssa. Oli orpo olo olla hallissa ilman koiraa tai noh ilman koiraa, jonka kanssa olis voinut treenata. Evien opastaessa Tuijaa tehtiin Unskin kanssa kaikkea pientä kivaa: harjoiteltiin putkea, kokeiltiin puomia, kierrettiin siivekettä ja tehtiin istumisia ja maahanmenoja pussin kankaan päällä. Hengailtiin myös vaan yleisesti hallissa ja harjoiteltiin paikallaoloa ja juoksenneltiin ympäriinsä. Jotenkin hankalampaa luoda suhdetta toiseen koiraan kun yleensä molemmat ovat mukana. No joka tapauksessa Unppe oli hurjan reipas!Tänään piti jättää treenit väliin, mutta sainkin auton käyttöön ja tuli pieni äkkilähtö. Tavoitteena ottaa vain kepeille menoja ja kontakteja! Alkuun lämmittelin tekemällä takaakiertoja, päällejuoksua ja saksalaista. Panostin myös lähdössä pysymiseen ja parempaan mennään kokoajan. Seuraavaksi keppejen sisäänmenoja. Palkkasin ensin vain oikean välin hakemisesta ja siitä sitten koko kepit. Vedätin kokoajan vähäsen ja teki sairaan hienoja keppejä! Pomppi välit eikä aikomustakaan oikoa, vaikka olin selkeästi edellä. Harjoiteltiin myös vaikeammalta puolelta menoja ja avokulmia. Kaikki tää meni tosi hyvin ihan muutamalla toistolla, vaikeat avokulmatkin!

Vaikka aikomuksena oli tehdä vain pieniä juttuja niin päätin ottaa yhden muiden tekemän ratapätkän, jotta koira päästelisi höyryjä ulos. Rata oli kuitenkin aikalailla juoksentelua eikä mitään turhan hankalaa. Ei siinä mitään hirveitä ongelmia tullutkaan! Seuraavan radan halusin ottaa siksi, että siihen pystyi tekemään poispäintyönnön ja halusin nähdä auttoiko viime kertainen treeni ja meni puhtaasti.
Loppuun vielä kontakteja. Kokeilin erästä näkemääni kikkaa, jossa kontaktilla ohjaaja kääntyy koiraa päin juuri kun koira on kontaktialueella ja näin koira ottaa juoksarit. Halusin testata miten Eetu reagoisi ja sehän hidasti ja teki täydelliset juoksarit. Päädyin nyt siihen, että näin saa tulla olemaan jatkossakin sillä Evie sanoi ettei Eetulla ollut aikomustakaan loikata kontaktin ylite. Kovaa treeniä vaatii, mutta nyt on selkeä suunta! Oli niin hyvät treenit, että innostuin jos alkais miettiä sen lisenssin tilaamista. Pienet jutut vielä hiotaan (lähdössä pysyminen varmaa, kontaktit) niin sitten voitaisiin jo lähteä virallisiin, ääk!


Brit Care on tehnyt tehtävänsä meidän piskeille. Unton toiminnot ovat "normalisoituneet" ja Eetun paino on tippunut taas 14 kg! Jänskää taas pähkäillä mitä se tulee syömään kun kilot on saatu normaaliksi. Ehkä pitäisi pitää suosiolla nappulalla vaan ja satunnaisella raakaruokinnalla.
Unton antibiotti loppui ja ukkeli on ennallaan. Voin kertoa etten oo ahneempaa tyyppiä tavannut! Unto on keksinyt nousta pöytien varaan ja varastaa ruokaa sieltä. Muutamat leivät ovat lähteneet jo parempiin suihin kun herra käy ne anastamassa. Eilen se nousi yöpöytääni vasten ja tunki naaman lautaseeni, aamulla kaatoi kahvikuppini.
Untolla on söpö ja rasittava tapa tehdä oudoista esineistä aarteitaan. Huoneestani katoaa päivittäin tavaraa kun koira ottaa ne omakseen "hei tää on kiva" ja kantaa ne matolleen. Sukkia lähtee eniten, mutta kerran vei paitani. Yhtenä päivänä otti muovisen korin ja toisena tiputti lasin lattialle ja otti sen aarteekseen. Typerä pieni poika :)

Postausten taso on todella huikea kun jokainen on nykyään kaavaa "ei olla treenattu eetu syö nyt sitä ja tätä unto on tehnyt tätä ja meillä oli treenit ja silleen" :D

Kuvien laittaminen kamerasta on näköjään ylivoimaista, joten kuvista kiitos Ilona ja Viivi!

Ei kommentteja: