13 helmikuuta 2012

kaiken piti olla valmista, mut sun maailma oli vaaleanpunaista


Unton ensimmäinen rokotus meni hyvin eikä tyyppi tainnut edes tajuta mitä tapahtuu. Unton oireet joista kerroin aiemmin jatkuivat rokotuspäivään saakka rajumpina mm. oksensi limaa ja yskä pahentui. Näin saatiin pienelle otukselle antibiottikuuri, joka jatkuu vielä pari päivää. Eetun kynsien tilanteesta en oikein osaa sanoa mitään

Unto on syönyt tulostaan asti Golden Eaglen penturuokaa. Olen monta kertaa ihmetellyt miten paljon tavaraa tuollaisesta pienestä pennusta voi lähteäkään, enemmän kuin vanhemmasta koirasta. En haluu kertoo enempää yksityiskohtia mutta kuvottavaa. Miettinyt onko tää nyt ihan normaalia ja kyselin muiden kokemuksia ruuasta. Muutamalla oli ollut täysin samanlaisia "oireita" kuin Untolla ja näin halusin ruuan samantien vaihtoon. Nyt Unto syö Brit Caren Pyppya ja vaikuttaa todella hyvältä. Eetulle otettiin samalla kokeiluun Brit Caren Light.
Maanantaina teki mieli tehdä pikku miehen kanssa jotain uutta. Otettiin sitten wannabe "agilityn alkeita" kun laitoin kaksi puukoria lattialle ja penikka kiertää niitä juosten lelun perässä. Vähän sytty pojalla silmissä kun näytin sille ensimmäistä kertaa Skineez-lelua! Raivolla kiinni vaan. Hienosti kierti ja jos voi sanoa että irtosi niin sitten niin. Eetu kävi kuumana vieressä ja laitoin sen hihnaan ovenkahvaan kiinni. Sen jälkeen Unto tauolle ja Eetun vuoro. Eetun kanssa poispäintyöntöjä ja päälle juoksuja sekä sitä odottamista rauhassa näinkin säälittävässä "lähdössä"

Iltapäivällä lähettiin sit omatoimitreeneihin. Olin tehnyt meille lyhyen radan, jota ei sitten mentykään. Noh ite harjoittelin ratani juttuja jossa keskityttiin lähinnä poispäintyöntöihin. Ne on ollu meille tai no mulle tosi hankalia ja halusin vihdoin treeniä kunnolla. Ekoilla toistoilla menin koiran liikeradalle, mut sit tajusin missä kohtaa mun täytyy olla. Hyvien toistojen jälkeen koira ei kuitenkaa meinannu taas pysyä lähdössä. Palautin monta kertaa, mutta silti oli vieterit tassuissa ja ponnahti kokoajan seisomaan tai meni maahan. Alkoi ärsyttämään kun ei keskittynyt yhtään laiskuuttaan. Päähänpistona sitten nappasin koiran syliini ja totesin ettei tämä peli vetele ja vein häkkiin. Onneksi tein näin!
Seuraavalla meidän vuorolla päätin keskittyä vaikka vain niihin lähtöihin. Vein koiran eri esteiden taakse ja jätin mukamas odottamaan lähtöä. Oli vähän eri ääni kellossa: istui rauhassa, tassukaan ei liikahtanut eikä mitään normaalia ennakoimista tai nykimistä. Taisi ehtiä miettiä asioita häkissä.
Vielä loppuun otettiin lisää poispäintyöntöjä jotka saatiin videolle! Omaan ohjaamiseen oon melko tyytyväinen tosin radalla ei ollu pahemmin muuta ohjattavaa kuin poispäintyönnöt - paitsi sitten olikin. Eetu alko kääntymään vähän liiankin hyvin eikä irronut enää ees putkeen jos mun kroppa oli jo kääntyny pois :D Ennen se irtoo putkeen vaikka kilometrin päästä. Videon yhdessä kohdassaen myös saattanut koiraa kunnolla esteelle kuten fiksu Evie toteaakin


Huomenna vuokrataan halli ja mennään vetämään omatoimitreenit. Maanantaille mulla oli suunnitelmana vielä A:n kontaktit ja kepeille menoja, mutta niitä otetaan sitten huomenna tai maanantaina kun ollaan ilman valmentajaa treeneissä. Nyt uskaltaa sanoa, että pohjatyö alkaa olemaan aika kivalla mallilla

1 kommentti:

Niilo Jalo ja Aapo kirjoitti...

Meillä toiminut pienenä lisänä barffin ohella juuri Brit Care ja todella kokeiltiin useita erilaisia.Aluksi meni junioria ja nyt adult lammas/riisi,toimii :)
Hyvää Ystävänpäivää