11 lokakuuta 2011

opeta minut uskomaan ihmeisiin

Vihaan syksyä. Illalla tiedän että pitäisi olla jo nukkumassa, aamulla huokaisen helpotuksesta että herätyskello ei varmasti soi vielä kunnes se kahden sekunin päästä soi. Vaikka aurinko vielä paistaa iltapäivällä niin olo on sellainen mikä se tulee jatkossa olemaan: väsynyt, masentunut ja voimaton. En oo oikein syysihmisiä.

Extempore äsken mentiin harjoittelemaan esineruutua. Esineinä pehmopossu, hanska ja narupallo. Heittelin ensin pehmolelua Eetun nähden nurmikolle ja naksutin lelun hakemisesta. Seuraavaksi koira odottamaan ja kävelin pientä aluetta tipauttaen samalla kaksi esinettä näkyville. Koira ymmärsi onneksi idean heti ja toi esineet. Alussa havaittavissa ehkä pientä "onkohan se tää vai löytyiskö täältä jotain parempaa etsittävää" eli ei niin riemukasta esineen löytämistä vaan hetken lähmimistä suullaan ja sit tuomaan. Päästiin niin hyvin alkuun etten halunnut lopettaa vielä.
Eetu odottamaan ja talloin pienen alueen jonne tiputin nyt kolme esinettä. Tästä alkoikin pieni projekti. Nyt kun Eetu ei ollut nähnyt minne esineet tippui niin hommasta tuli nimeomaan etsimistä. Ja siitähän tämä sekoaa. Päätin kuitenkin että esineruutuunki tulee nyt sääntö ettei haukuta kun tehdään töitä. Jouduin laittamaan koiran rehellisesti lähes 20 kertaa jäähylle koska aina tuli haukkumista kun lähetin. Häntä heilui sekopäisesti kun otin aina jäähyltä pois. Muistaakseni päätin helpottaa tässä vaiheessa hieman ja heittelin nameja maahan ja pyysin etsiä. Tästä ei syttynyt niin raivokkaasti vaan haisteli hiljaa. Naksutin kokoajan ja kehuin. Lähetin uudelleen ja etsi ihan hiljaa! Rauhallisella äänellä kehuin ja naksutin kokoajan kun etsi hissukseen. Ensimmäinen esine löytyi. Kehujen jälkeen Eetu palasi vanhaan ja alkoi haukkumaan kun lähetin. Muutaman jäähyn jälkeen alkoi taas sujumaan, mutta hetkellisesti unohti aina ja kamala rääkäsy haukku. Loppujen lopuks kuitenkin kaksi viimeistä esinettä saatiin molemmat hiljaisella työskentelyllä :) Tulee rankka operaatio saada toi haukkuminen pois.
Ei siis muuta kuin että esineruutu edistyy ja varmaan tuun nyt tekemään useammin kun päästiin kunnolla alkuun. Taas näitä lupauksia "aletaan tekemään nyt näin ja niin mut ei enää sillee" :D
Btw temppuaktivointi edistyy ja Eetu nostaa esineitä lähes mistä ja mitä vaan. Lisäksi ollaan tehty jalkojen välissä peruuttamista ja hyppäämistä esinettä vasten.

Eilen iltalenkiltä tullessa kuivasin Eetua ja kaksi pyyhettä ei riittänyt mihinkään. Käänsin koiran ympäri ja mahakarvojen tyvet täynnä kuraa. Päässä naksahti ja hetken mielijohteesta hain tassukarvasakset käteen ja lyhensin mahakarvat lyhyeksi :D Eetu on viime aikoina haissut törkeän pahalle ja eilen huomasin korvien olevan ihan möhnäiset. Ruokasäkki loppui sopivasti ja mietin pitäisikö kokeilla toista nappulaa jos nuo oireet johtuisivat ruuasta?

Ei kommentteja: