03 elokuuta 2011

no enkai usko että minua sä uskoisit, tiedänhän että kyllä sinä yritit

Tänään päästiin ensimmäiseen tokokokeeseen Kangasalalle. Koe oli siis iltakoe joten lähdettiin matkaan vasta iltapäivänä. Olimme numero 13 ja alokasluokassa koirakkoja oli 15.
Tuomarin tarkastettua koirat siirryimme odottamaan luoksepäästävyyteen pääsyä. Luoksepäästävyydet siis pidettiin alkuun kaikille koirille. Ihme kyllä en edes jännittänyt kertaakaan vaikka kehään mennessä oli vähän jäätävä olo. No kymppi sieltä tietenkin tuli ja hyvillä mielin aloitettiin koe.
Koska olimme yksilöliikkeissä vuorossa viimeisten joukossa oli hyvää aikaa seurata muiden suorituksia ja jaloitella koiraa. Pidin Eetua mahdollisimman paljon yksin häkissä jotta yhteistyö kiinnostaisi sitten kehässä. Muiden suorituksia katsoessa totesin tuomarin olevan aika lepsu. Turhan suuria pisteitä antoi seuraamisesta jossa koira mateli metrin päässä ohjaajasta ja jäävistä joissa ohjaaja kirjaimellisesti pysähtyi pysäyttämään koiran. Oli siis aika luottavainen olo.
Kehän ulkopuolella Eetu oli hyvin kontaktissa ja tekemisenhaluinen. Kehää siis ympäröi jalkapallokenttä jossa oli ilmeisesti kakaroiden jalkapalloturnaus tai vastaava. Autoja, mopoja, kiljuvia lapsia ja lentäviä jalkapalloja häiriönä - hmm. Tuomarina Riitta Räsänen.

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 5 Nousi istumaan melkein lopussa, palatessa valui luokse
Seuraaminen kytkettynä 8,5 Ihan ok, täyskäännökset kai vähän väljiä
Seuraaminen taluttimetta 8 Säikähti käännöksessä liehuvaa kehänauhaa josta ei heti palautunut
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 Jäi seisomaan
Luoksetulo 9 Eteentulo vähän huono, muuten ilmeisesti hyvä
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 Sanoin käskyn kuulemma aika tuimalla äänellä jonka takia koira kai vähän epäröi
Hyppy 8 En tiedä miksi vain kahdeksan koska meni erittäin hyvin
Kokonaisvaikutus 8,5 Teki hienosti ja oli kuuliainen, mutta haukkui välillä

Yhteensä 139,5p eli ALO3


 
Teki siis ihan kiitettävästi tosin työskentely ihmeen epätarkkaa ja hätäilyä. Luulen että kiihtyi liikaa kaukopalkastaan = piilotin lempi retuutuslelun auton renkaan taakse + kissanruokaa. Seuraamisessa edisti sekä jäätyi maahanmenossa. Haukkui välillä josta tuomari otti pisteitä pois. Kehässä pysyi kokoajan tosin liikkeiden välissä meinasi lähteä vaeltamaan, mutta käskystä pysyi aloillaan. Itseäni voin syyttää yllätys taas pisteiden menetyksestä myös. Jäävissä on sallittua kahden sisäaskeleen ottaminen sekä tuplakäsky mikäli tulee muutaman sekunin kuluttua ensimmäisestä. En tiennyt. Eetu olis 100% varmasti mennyt maahan jos olisin toistanut käskyn tai varmistanut että menee sinne. Inhottaa saada yksi varmimmista liikkeistä nollille. Suoritukseen vaikutti myös se, että Eetu oli istunut koko päivän häkissä ja vaikka olikin hyvässä vireessä niin väsymys ja nälkä alkoivat painaa. No kykenen elämään tämän kanssa ja toivottavasti tästä noustaan pian :) Äiti kuvasi kokeen videolle, mutta videoita katsoessa ei tosiaan ole meidän suoritus vaan joku ihan muu. Terkkuja äitin kengille, tisseille ja meidän autolle jotka videolla näkyvät.

Ei kommentteja: