27 elokuuta 2011

nipinnapin

Tänään lähdettiin kilpailemaan taas rallytokoon Nurmijärvelle. Kisakirjeessä kilpailupaikaksi sanottiin nurmikenttä - no odotettiin ehkä vähän jotain muuta. Koe oli keskellä peltoa josta oli ajettu pieni läntti paljaaksi. Muuten pelto oli pelkkää pitkää heinikkoa ja suurimmaksi osaksi nokkosia ja piikkikasveja. Ötököitä pörräsi naamassa jatkuvasti ja yksi heinäsirkkakin istuskeli kädellä. Paljon hihkuttu palannut helle lämmitti aukiota pilvettömältä taivaalta. Kisakenttä oli muhkurainen ja täynnä ihania tuoksuja.

ALO 71/100p

Ensimmäisenä liikkeestä maahanmeno. Ajattelin ettei mitään ongelmaa, mutta ei menny suorilta maahan vaan perseen kautta. Onneksi olin fiksu ja uusin. Eipä mennyt silloinkaan kunnolla maahan vaan vähän takapään kautta. Tästä sitten -10 + -3p. Välillä koiran kontakti oli ihan muualla ja jouduin kimittämään saadakseni huomion. Mutta vain kerran miinuspisteitä hihnan kiristymisestä, että voin olla aika ylpee. Vitosena oli koira eteen-vasemmalta sivulle-istu. Siis maailman helpoin mehän tehdään tätä joka päivä? Silti siinä tuli hämminkiä ja arvostelulomakkeessa on hieno rivi liikkeen kohdalla: TVÄ OV TAL AS VINO. Vois kuulostaa helvtin siistiltä arvonimeltä, mutta siinä on kerrottu liikkeen aikana tapahtuneet virheet. Eli väärin suoritettu tehtävä, ohjaajavirhe, taluttimen kiristyminen, koira pois asennosta enemmän kuin ½m ja erittäin vino asento. Anteeks nyt, siis sivulle tuleminen ja siihen istuminen?? Ei oikein voi ymmärtää. Miinuksia siitä siis -5p. En muista missä liikkeissä loput virheet ovat tulleet, mutta ohjaajavirhe -1p, tehtävä väärinsuoritettu -10p.
Yleisesti eläin teki kyllä ihanasti ja käytti takapäätään ja piti kontaktia vaikka välillä mieli meinasi karkailla. Aika hurjaa kun kaksi liikettä suoritettu muka noin väärin kun muistaakseni kaikki tehtiin oikein. No radalta ulos tullessa päälimmäinen fiilis oli kuitenkin onnistunut ja hyväksytty tulos sieltä tulikin joten ei valittamista :) Arvosteluja hakiessa tuomari sanoi, että kun koira keskittyi niin se teki todella upeasti. Minun pieni intopallero olikin tosi hieno! Vielä kaksi hyväksyttyä tulosta niin päästään avoon. Tosin en tiedä minne asti jaksetaan lähteä tuloksia hakemaan kun rallykokeet on aina turhankin kaukana


Ei kommentteja: