21 helmikuuta 2018

agilityn nollalaskuri


Tänään lähdettiin HAU:n järjestämiin arki-illan pakkaskisoihin. Muistan kun bongasin kisat kisakalenterista ja pyörittelin silmiäni, että voi tulla vähän viileä noissa kisoissa juosta keskellä helmikuuta illalla. Kuitenkin vapaalla kun tässä ollaan niin sinne tottakai lähdettiin. Arki-illan kisat on muutenkin kivoja ja tuo keskelle viikkoa erityistä tekemistä. Silti kisoja ei kuitenkaan jännitä samanlailla kuin viikonloppuisin, kun aamulla räväyttää silmät auki ja kisapäivän adrenaliini alkaa samantien puskemaan päälle. Tänään ei paljon ylimääräistä mahtunutkaan radan muistamisen lisäksi päähän, kun pakkasta oli ulkona -11 ja säätiedotuksen mukaan ilma tuntui kuin olisi -15°C. Hallissa oli sitten -12°C eli ei kovin lämpöiset olosuhteet

Eka rata oli ihan OK, mutta Vekillä oli ihan helvetisti menohaluja ja se liikkui erittäin kovaa raivoten haukkumalla, kun rimatkin oli vielä matalalla. Otettiin putkelta kielto kun Vekki ehti vähän arpoa onko sittenkään oikea pää kun jäin vauhdissa jälkeen ja myöhemmin klassisesti radan loppuhypyt vähän pelleiltiin läpi kun ei jaksanut enää virheiden jälkeen tsempata. Toka rata oli sitten vielä parempi ja tehtiin hyvänä nollana! Pidin tarkoituksella kontakteilla todella pitkään ja kehuin vuolaasti, josta kerrytettiinkin sitten useita turhia sekunteja. Mutta mikäs siinä kun kiire ei ole kärkeen ja Vekillekin auttaa se että itsekin hengähdän pari sekuntia siinä ja kehun kun tekee oikein eikä heti vapauta lennosta. Tällä otettiin siis 3.sija!


(sama rata, eri videot!)

Koska tämä on meidän ensimmäinen vuosi kolmosissa, niin tilaston pitäminen puhdaista radoista on vieläkin kiehtovampaa. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että SM-kisoihin vaadittavista tuloksista puuttuu se kirsikka kakun päältä eli tuplanolla ja sitten oltaisiin sisällä mestaruuskisoissa. Ja kuten listasta näkeekin, niin vielä on hyppäri-edutkin käyttämättä kokonaan, jos jossain kisoissa sattuu olemaan hyppäri agiratojen välissä. Me tässä kokoajan kehitytään paremmaksi ja ote vahvistuu tekemisessä, niin mielenkiintoista kyllä nähdä montako nollaa saadaan kesäkuuhun mennessä. Tässä ote kisakalenterini kyljestä:

NOLLALASKURI
loka/marras, hau, aginolla 1, (marja lahikainen) 
tammi, sipoo, aginolla 2 (esa muotka) SERT-A
tammi, ojanko, aginolla 3 (jari suomalainen) 
tammi, sipoo, aginolla 4 (jari suomalainen) SERT-A
helmi, hau, aginolla 5 (ritva herrala)
puuttuu: tuplanolla


<3

Ei kommentteja: