27 marraskuuta 2014

ekaa kertaa agilityepiksissä!

Viimeiset ja tulevat yhteensä seitsemän päivää ovat Vekille sekä hauskoja, että erittäin tylsiä päiviä. Itselläni on koulua aamusta iltapäivään (ei kuitenkaan oikeastaan edes sikäli liian pitkiä yksinoloksi) jolloin Vekki vetää päiväunia jo sinne saakka, kun ulkona alkaa hämärtää. Ei siinä muuten, mutta kuten aiemmin mainitsin niin ohjelmanumeroa on ollut lähes jokaiselle illalle, minkä takia päivälläkään ei ehti kuin nopean korttelikierroksen ennen lähtöä. Tänään oli Vekin ensimmäiset agilityepikset. Mentiin yhessä Hennan ja Rean kanssa. Vekillä oli taas jotakin henkisiä ongelmia (ihan normaaleja Vekki-ongelmia) jäädä autoon häkkiin Rean kanssa, etenkin BOT päällään. Aina kun tulin autolle niin peräkontissa oli kurluttava ja ujeltava elämäänsä tyytymätön eläin vastassa.

Ilmoitin Veen putki- ja mölliradalle. Putkirata oli nimensä mukaisesti aika höyryjen päästely rata - sellaista kaivattiinkin. Noissa putkiradoissa meinaa itellä mennä pää sekaisin, kun mennään rallatellaan samoja esteitä eessun taas. Nolla sieltä kuitenkin tuli, muutamassa kohdassa linjaus olisi voinut olla aikaisemmassa, kuten mustalla suoralla putkella. Mentiin kuitenkin ja voitettiin vielä koko rata!Möllien radalla oli rimat 50cm ja A sekä puomi. Rimat pysyi, A:n juoksukontaktin teki hyvin mitä ehin katsoa ja muutenkin koira kulki. Homma meni muusiksi sitten puomille mentäessä, jossa en vaan osannut linjata koiraa. Maksin laskeutumispaikka oli huonossa kulmassa puomiin nähden, jolloin koiralle piti tehdä pieni pakkovalssi linjan parantamiseksi. No en osannut! Tuomari tuli auttamaan (oli rennot epikset, sai jäädä harjoittelemaan), mutta en vaan osannut kääntää koiraa ajoissa. Kun sitten sain Vekin puomille saakka, niin kävi ilmi että sitä jännittikin puomin alla olevat kaksi putkea tai ainakin minun irtoaminen sivuttaisesti. Uusintayrityksillä Vekki tarjosi mielummin putken ylittämistä (....) eikä millään uskaltanut lähteä ylittämään estettä kun en ollut vieressä. Onneksi kannustuksella teki kuitenkin, ilmekin oli reipas eikä ahdistunut ja pysähtyi vielä kontaktille.

Kivat epikset! Sain hirveen treeniboostin päälle kun katoin muiden menoa: haluun opettaa itsenäiset kepit, haluun treenata kontakteja, haluun treenata ohjaamista ja irtoamista vielä vahvemmaks!

Ei kommentteja: