12 maaliskuuta 2018

jänniä juttuja

(c) Sonja Löfgren 

Halli SM 
Aloitetaan vaikka siitä, mikä koskee hieman viime päivityksessä mainittuja kesän Agilityn SM-kilpailuja. No, ennen kesän arvokisoja on vielä Halli SM-kisat. En ollut ajatellut kisoja juurikaan, sillä siellä on vielä vanhat säkäluokat ja ajattelin että ei me nyt siinä vaiheessa vielä isoihin kisoihin lähdettäisikään. Kuitenkin sain tietää että kuka tahansa rankingin ulkopuolelta voi ilmoittautua mukaan, jos jää tilaa. Hetken mietin että onko tässä ideaa, mutta sitten totesin että haetaan nyt kun kotihallilla kisataan ja sehän olisi vain hyvää kokemusta kesää varten. Lopulta menikin aika täpärälle, sillä makseja oli ilmoittautunut muutama enemmän kuin 160 joten paha sanoa olisimmeko oikeasti jääneet ulkopuolelle vai ei, sillä kisajärjestäjät päättivät että ottavat kaikki hakeneet mukaan. Huvittavaahan tässä on, että isoista makseista meillä ei ole kuin yksi nolla, koska siirryimme samantien kisaamaan pikkumakseihin, jolloin omassa päässäni ja maksien rankingissa näyttää siltä kuin mitään ei osattaisi. Lähtölistoissahan se tulee näkymään siinä että starttaamme ilmeisesti ensimmäisten joukossa. Yritän olla ahdistumatta ajatuksesta että sillä olisi mitään väliä, sillä pikkumakseissa olemme saavuttaneet paljonkin jo vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. Ei sillä ole väliä että niitä ei nyt lasketa tähän ja emme yllä korkeammalle rankingissa, sillä kokemustahan sinne mennään hakemaan. Ja nauttimaan siitä, että saamme nyt toisetkin arvokisat tälle vuodelle ekaa kertaa elämässä ja saamme itse osallistua kisoihin joita yleensä mennään ihailemaan kisapaikalle ja huokailemaan että ehkä mekin joskus. Jos tulokset riittävät lauantaina vielä tarpeeksi pitkälle, niin kisaamme toisena päivänä yksilöiden lisäksi HSKH:n seuran toisessa joukkeessa. Jännittävää! Kisoihin valmistaudutaan treenaamalla peruspalikoita kuntoon ja ottamalla ainakin yhdet kisat alle ihan niissä isoissa makseissa.<3
Maggie kävi vihdoin ultrassa ja siellä kaikki näytti oikein hyvältä. Pentuja näkyi ainakin kahdeksan - siis kahdeksan!! Nyt saa jännitys vähän höllätä tämän osalta ja aletaan odottelemaan viikkojen kulumista sinne synnytykseen asti. Olipa ihanaa että pentuja siellä oli, sillä kyllä tästä yhdistelmästä niitä kovasti toivottiinkin onnistuvaksi.


90's kisat
Muissa ei niin suurissa uutisissa käytiin kisoissa sunnuntaina. Olin aivan rikki kahdesta pitkästä kuvauspäivästä ja kurkku oli törkeän kipeä ja yskin sellaista keuhot pihalle- kuivaa yskää. Aamulla voivottelin sängyssä paskaa oloani ja mietin että jos jotakin on pitänyt oppia, niin se ettei puolikuntoisena vaan kannata lähteä kisoihin. Yleensä siitä seuraa vaan pahempi olo ja yleensä paha mieli, kun edes vaivautui lähtemään. Olin jo harkitsemassa soittaa ettei tulla, kunnes päätin kammeta ylös sängystä ja menin suihkuun. Suihkussa tuli pirteämpi olo ja kiskoinkin 90-luvun teemakisojen mukaiset vermeet päälle, pakkasin koirat autoon ja kurvasin lähimpään apteekkiin. Särky- ja kurkkulääkkeiden voimin mäkkärin autokaistalta aamupalaa (ja siinä vaiheessa meni jo lounaasta ja päivällisestäkin) ja kohti kisapaikkaa. Huvitti kyllä näky pelkääjän paikan penkillä: mäkkäripusseja ja lääkkeitä - ei ihan perinteinen hyvän kisapäivän merkki. Ensimmäinen rata oli aika taistelua ja sen jälkeen tuntui että kurkku polttaa kiinni. Ehdin jo laittaa kaverilleni viestin että lähtee tulemaan ja ohjaa Vekin kaksi vikaa rataa, mutta jäähkälenkillä ehdin miettiä asiaa. Emme tarvitse Vekin kanssa nollia, vaan tarvitsemme onnistumisia toistemme kanssa. Vaikka vaan hyvä lähtö ja hyvä kontakti, enemmän sitä kuin että joku muu juoksee Vekin kanssa. Isot kisat kolkuttelee parin viikon päästä ja sitä varten kaikki aika jonka itse juoksen radalla koiran kanssa on plussaa. Joten laitoin kaverille viestin että meen itse ja hyvä niin, koska heti seuraavalla radalla tuli nolla ja 2.sija! Koko kisapäivä oli lopulta kokonaisuutena taas todella hyvä ja jokainen rata mentiin alusta maaliin hyvänä, pieniä kauneusvirheitä. Kyllä tuntui hyvältä tehdä nolla, kun oli meinannut aamulla jättää menemättä. Hyppäriltä tehtiin kymppi ja tosiaan ekalta radalta hylätty, koska laitoin takaisin A:n kontaktille. Mutta silti jokainen rata oli ehkä kokonaisuus. 

Ei kommentteja: