21 huhtikuuta 2013

nyt sitä treeniä

Viime viikkojen treenaaminen on ollut luvattoman laiskaa, tosin olin kyllä viikon kipeänä. Ollaan me tietty olkkaritokoiltu! Yleensä oon treenannut ensin Unskin kanssa ja antanut Eetun kerätä sillä aikaa kierroksia. Hyvin toimii, sillä noutokapulan tullessa esiin Eetu ei meinaa pysyä nahoissaan ja yrittää saalistaa kapulaa kädestäni. Noudon lisäksi ollaan taisteltu kaukohelvetissä - milloin siitä tuli niin vaikeaa?  Eetu tarjoaa kokoajan pään asettamista maahan ja joudun siitä huomauttamaan. Tämän takia nostatan nykyään kierroksia ennen kaukoja, että tajuaisi mitä ollaan tekemässä. Kunnon "jee kaukoja jeejee!!"-riehuminen ja käskynä napakka "ma". Nykyään palkka saattaa tulla jo ensimmäisestä maahanmenosta ennen koiran jättämistä. Avoimen jälkeen lupaan opettaa ne kaukot sille kunnolla - uusilla käskysanoilla! Kokeenomainen paikkamakuu ollaan tehty kerran, jossa ei ongelmaa. Vire laskee lennosta juuri oikeanlaiseksi, kun sheippaan pään laskemista ennen itse liikettä


 Tänään päästiin vihdoin kentälle! Tosin edellisestä illasta puutuneena treenit oli aika lyhyet. Aloitin ottamalla Unskin kanssa perusasentotreeniä. Välillä meinaa tulla vinoon tai väljästi, mutta kestää onneksi hyvin korjaamisen. Ennen se otti huomauttamisesta itseensä ja mielenkiinto katosi samantien. Imutin myös lyhyitä matkoja ja Unski pysyi hyvin pysähdyksissä vierellä. Keskittyi myös kunnolla hommiin koko "treenien" ajan eikä vähän matkan päässä oleva Rea haitannut yhtään. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa, joka oli hyvä! Kotona ollaan harjoiteltu seisomista ja otettu liikettä jo mukaan. Istun lattialla, heitän namin kauemmas ja koiran palatessa käsken seisomaanSitten oli supereläimen vuoro! Ensimmäiseksi noutoa, jota voisin uskaltaa sanoa kivaksi liikkeeksi. Nykyään Eetu ei perseile juuri ollenkaan, koska tietää joutuvansa jäähylle. Virittelynä siis annan sen hyppiä polviani vasten ja tavoitella kapulaa kädestäni. Otin heti alkuun kokeenomaisia noutoja ja uskalsin heittää kapulaa pidemmällekin. Lähtee hyvällä laukalla, nostaa ja palauttaa hyvällä laukalla. Vähän ennen perusasentoa vauhti saattaa muuttua raviksi, mutta annan sen anteeksi. Vauhdin hiljentäminen tietää sitä, että Eetu keskittyy tulemaan perusasentoon suoraan ja pitämään kapulaa kunnolla. Hieno poika! Seuraavaksi kaukot, joissa oli ongelmia alkuun. Vaikka riehutin ennen käskyä, niin laittoi pään maahan. Vapautin sitten jo ensimmäisestä maahanmenosta, jos oli skarppina. Saatiin me onnistunut kokeenomainen suorituskin! Tekniikkaa tärkeämpää on nyt treenata mielentilaa ja saada koira ymmärtämään liikkeiden ero. Sitten luoksetuloa koeomaisesti. Oli laiskin pysähtyminen pitkään aikaan, valui ainakin kaksi metriä. En tiedä teinkö tyhmästi kun huomautin, koska luoksarissa se ei yleensä paranna ainakaan suoritusta. Nämäkin siis ankaraan treeniin! Oon huomannut miten paljon pystyn pelaamaan (ja pelastamaan, ehhe) vaikuttamalla koiraan ennakkovirittelyllä. Kiitos kuvista Hennalle!


Tänään Unski sai vihdoin kesäturkin! Tartuin ajokoneeseen ja hetki siinä meninkin, kun koko koiran ajelin. Nyt se näyttää sporttiselta silakalta! Puuhkahäntä ja rintakarvat saivat lähteä ja kevenihän tuo koiran olemus ihan silmissä. Iltalenkillä oli parasta spurttailla ympäriinsä ja ilman turkkia pääsee vielä kovempaa :)


Ei kommentteja: