03 lokakuuta 2012

agirotu 2012 (kirjoitettu corgiset-lehteen)


”Corgithan vetää hyvin”

Agirotu 2012 järjestettiin 29.6-1.7 Kuopiossa, järjestäjänä Hukka-Putki. Agirotu on tapahtumatäyteinen viikonloppu kaikille agilityn harrastajille. Perjantaina kilpailtiin viralliset kaikkien luokkien hyppy- ja agilityradat. Lauantaina lajin huiput kilpailivat avoimesta Suomenmestarin tittelistä sekä 3.lk kisaaville oli kansainvälinen kilpailu. Sunnuntaina hömppäiltiin kunnolla, kun päivän pääohjelma oli rotujoukkuekisa, jossa palkittiin parhaiten suoriutunut sekä pukeutunut joukkue. Tänä vuonna teemana oli latino tico tico-tunnelmissa.

Lokakuun viimeisenä päivänä Reetta linkkasi Corgisti-nurkkaan Agirotu 2012 tapahtumasivun ja kirjoitti perään ”who’s with me??!!”. Ei mennyt kauaa, kun harrastajat ilmaisivat mielenkiintonsa ja nopeasti meillä olikin alustava joukkue kasassa. Innokkaita osallistujia löytyi niin lajia aloittelevista kuin pitkään kisanneistakin. Ulkopuoliset tulivat keskusteluun kannustamaan meitä viemään ideaa eteenpäin, mikä oli erittäin innostavaa. Ihanaa että muutkin corgi-ihmiset halusivat meidän osallistuvan! Sovimme Anun ilmoittavan meidät rotujoukkuekisaan, johon pemu-joukkuetta ei ole saatu sitten vuosiin. Talven edetessä pidimme yhteyttä facebookissa ja suunnittelimme joukkuettamme.
Huhtikuussa viimeistään oli selvillä joukkueen kokoonpano. Alunperin Anun piti osallistua joukkueeseen Nemin kanssa ja Tsäpän olla varakoirana. Onneksi meillä oli aktiivinen varajäsen, sillä Anun kipeän selän takia he eivät päässeet mukaan. Anu oli silti loppuun asti aktiivisesti mukana joukkueessa ja hoiti ilmoittautumisemme. Iso kiitos siitä, Anu! Niin alkoi kutkuttava odotus kohti heinäkuuta.
Heinäkuun koittaessa päivä oli aurinkoinen ja Agirotua oli tullut seuraamaan paljon ihmisiä. Toisiaan erikoisemmat pukukilpailun asut hauskuuttivat ja värittivät tapahtuman ilmettä. Sekaan mahtui niin smurffeja, batmaneja kuin ruotsalaisiakin. Koirien asusteet oli pidetty hillittynä, mutta hauskoina. Pukukulkueen aikana jokainen joukkue esittäytyi ja piti itsensä mahdollimman paljon näkyvillä. Itse emme kulkueeseen osallistuneet, koska päätimme jättää pukeutumisen vähemmälle. Joukkueemme tunnuksena oli kuitenkin harmaa paita ja huivi kaulassa.

Tapasimme toisemme ilmoittautumispisteellä ja itse näin joukkuetoverini vasta ensimmäistä kertaa. Oli ihana nähdä niin sporttisia corgeja, joiden kanssa oikeasti harrastetaan ja tavoitellaan tuloksia. Samaan aikaan paikalle saapui myös Emmi, joka tuli henkilökohtaiseksi valokuvaajaksemme. Saimme odotella pidemmän aikaa oman vuoromme alkua, joten ehdimme hyvin katsella muiden suorituksia ja tutustua rataan sivustapäin. Kuitenkin juuri ennen omaa vuoroamme alkoi taivaalle muodostua uhkaavia pilviä ja pian saimmekin rankkasateen niskaamme. Onneksi osasimme ottaa kohtalomme huumorilla ja pidimme hyvää joukkuehenkeä yllä, vaikkakin hieman kosteissa tunnelmissa. Hetkittäin sade lakkasikin, mutta alkoi aina uudestaan. Emme tässä vaiheessa enää elätelleet toivoa hehkeästä joukkuekuvasta! Onneksi aurinko alkoi paistaa juuri, kun menimme tutustumaan rataan. Joukkueemme ankkurina toimi Rulla, jonka jälkeen lähti Eetu, Tsäpä ja sitten Summa. Menimme hyvissä ajoin virittelemään koiria lähdön läheisyyteen, jossa raivopäiset corgit sekosivat nähdessään mitä pääsivät tekemään.
Reetta ja Rulla starttasivat siis ensimmäisenä. Meno oli sulavaa ja 3.lk kisaavien yhteistyö toimi hienosti. Rata menikin puhtaasti aina puomin alastuloon saakka, jonka tuomari katsoi oudosta kuvakulmasta. Tuomarin silmään siis näytti, ettei Rulla koskenut kontaktiin ja nosti käden virheeksi. Loppusuoralla Rullalta putosi toinen rima okserilla, mutta muuten hienosti maaliin. Seuraavana lähdimme Eetun kanssa, jonka kanssa teimme puhtaan radan lukuun ottamatta samaa puomin alaskontaktia, jonka tuomari katsoi virheeksi. Videolla kuitenkin näkyy selvästi, miten molemmat koirat koskevat kontaktialueeseen. Kolmantena jatkoivat 2.lk kilpailevat Kati ja Tsäpä, jonka yhteistyö sujui myös hyvin. Ikävä kyllä Tsäpä juoksi renkaan välistä, mutta Kati korjasi hyvin ja viimeinen tiimimme jäsen pääsi matkaan. Myös Sarin ja Summan radan suorittaminen meni hyvin pienistä virheistä huolimatta. Yleisesti ottaen jokaisen joukkueemme koirakon suorittaminen oli sulavaa ja varmaa kauneusvirheistä välittämättä. Yksilösuoritukset eivät eronneet paljoakaan toisistaan, sillä jokainen koiramme veti radan vauhdilla ja tunteella, juuri corgimaisella tyylillä. Parempaa suoritusta ei olisi voinut toivoakaan, joten kaikki olimme ansaitusti hymy korvissa maaliin tullessa!
Kokoonnuimme vielä iloitsemaan onnistuneesta suorituksesta ja ottamaan joukkueen yhteiskuvan. Näillä kuvilla sitten todistetaan, että mukana ollaan oltu! Samantien radalta päästyämme aloimme suunnitella seuraavaa vuotta ja tulevaa Agirotu 2013 joukkuettamme.  Kaikki ilmoittivat olevansa alustavasti mukana ja toivomme saavamme muita innokkaita harrastajia mukaan. Reetta ehdotti myös, että pyytäisimme venäläisiä corgiharrastajia mukaan tiimiimme. Näillä näkymin saisimme siis useamman joukkueen, mikä olisi valtavan hieno juttu. On hienoa, että tällaisia aktiivisia harrastajia löytyy, joiden kanssa saamme rotuamme tunnetuksi harrastuspuolella. Ikävä kyllä ihmisillä on yhä luuloja, ettei corgista olisi harrastuskoiraksi. Onneksi me kaikki tiedämme sen olevan enemmän kuin väärin ja toivon mukaan tulevaisuudessa olemme vieläkin aktiivisempia! Oli hienoa päästä tällaiseen hauskaan tapahtumaan näyttämään mihin corgista on. Kaverini kertoi ihmisten hämmästelleen meidän suorituksen aikana ja olipa yksi todennut että ”corgithan vetää hyvin!”. Tällainen kommentti ei voi kuin hymyilyttää! Rotujoukkuekilpailun tulosten julkaisun jälkeen meinasivat silmät tippua päästä: olimme 37 joukkeesta sijalla 18! Tämä on todella hieno saavutus, sillä joukkeita oli paljon ja rotumme ei ole vauhdikkaimmasta saati helpoimmastakaan päästä. Tämä siis todistaa, että annettu panos kannatti. Tulkaa siis ehdottomasti ensivuonna kaikki kiinnostuneet mukaan, jotta saadaan mahdollisimman paljon iloisia pötkylöitä radalle juoksemaan iloisten ohjaajien kanssa. Meitä ei voi olla liikaa!

Kiitos Anulle, Reetalle, Katille ja Sarille kivasta joukkuehengestä sekä Emmille valokuvaamisesta!


Joukkueen jäsenet:
Melissa Markki ja Eetu, kilpailee 1.lk
Reetta Korhonen ja Rulla, kilpailee 3.lk
Kati Murtola ja Tsäpä, kilpailee 2.lk
Sari Sutinen ja Summa, kilpailee 1.lk

Ei kommentteja: