04 maaliskuuta 2013

treeniä videolla

Pitkästä aikaa treenivideota! Päätin jättää pois viime treenejen rata- ja keppivideon, jos seuraavissa treeneissä saisi uutta videota. Kerrotaan kuitenkin alkuun vähän Eetun kuulumisista. Se tulee siis olemaan vielä ainakin tämän viikon Jämsässä lepäämässä, koska jumit eivät vieläkään anna periksi. Hierontakäyntejä on ollut nyt muistaakseni kolme ja neljäs tällä viikolla. Lisäksi vasemmassa kyljessä pidetään lämmintä kauratyynyä, joka toivonmukaan auttaisi. Alkaa olla jo ikävä!

Unton kanssa päästiin vihdoin aloittamaan 2on2off-treeni. Muutama ilta menikin vahvistaessa lähinnä sitä, että koira tajuaisi laatikon kuuluvan asiaan aina sen esillä ollessa. Nyt ollaan löydetty jo oikea asento ja vahvistellaan sitä päivittäin. Unpe tarjoaa asentoa kokoajan paremmin itse ja nyt ollaan saatu jo liikettä mukaan! Ärsyttävästi se välillä kääntyy laatikolla olisi tulossa samalta sivulta alas mistä meni laatikolle. En muista miten näissä tilanteissa tuli toimia, joten estin tämmöisen siirtämällä laatikon hyllyn viereen mikä auttoikin hyvin

Ärsyttää, koska hiihtoloma alkoi ja päätin sitten tulla kipeäksi. Toivottavasti tässä parannuttaisiin nopeasti, jotta päästäisiin vielä lomalla treenaamaan hallille. Tänään kuitenkin tokoiltiin! Haluaisin aloittaa takapäätreenin korokkeella pyörimisellä, mutta en viitsi vielä lähteä sekoittamaan kontaktilaatikon kanssa. Perusasento meneekin ehkä hetkeksi treenilistan loppuun ja keskitytään muihin juttuihin. Tänään aloitettiin kauko- ja takapalkan vahvistamisella. Vapautin helpoista jutuista ensin kaukopalkalle ja sitten pienistä paikkamakuista takapalkalle. Kyllä meni selkeästi Unskin päähän, sillä alkoi syöksähtelemään vapautuksesta suoraan kupille. Treenattiin myös seisomista, jonka Unski on oppinut tosi hyvin. Ei istahdellut kuin muutaman kerran ja käskystä seisoo kuin tattina paikallaan. Tehtiin myös maahanmenoa ja seisomista jäävinä. Kokeilin sitten ottaa maahanmenot ja istumiset mukaan ja sehän meni kaukokäskyjen treenaamiseksi. Ja hui mikä kakara! Ensimmäistä kertaa tehdään kaikkia kolmea keskenään ja hurjaa, miten hyvin se mielestäni vaihdot tekee. En epäile kyllä hetkeäkään koiran lihaskuntoa! Maahan-seiso vaihdon tekee hyvin ja palkkauksen välissä ei liikauta jalkoja ollenkaan. Eetu yleensä alkaa jo välissä reagoimaan mun käsiin ja nostelee jalkoja. Istumaannousut on Unskilla ihanan täpäköitä kuten erityisesti viimeisestä vaihdosta näkee :D Eetulle oon aina halunnut tällaiset vaihdot, mutta aina se liikauttaa tassujaan 2-3 kertaa. Unto taas ponnahtaa suorilta istumaan!Oon kyllä mahdottoman onnellinen tuosta kakarasta! Tajusin myös mikä erottaa näiden kahden kanssa treenaamisen. Eetun into ja motivaatio tulee esille säheltämisenä, kovana yrittämisenä ja pahimmassa tapauksessa ääntelynä ja turhautumisena, jos ei heti hoksaa mitä tehdään. Unto taas on tasainen, rauhallinen ja sen ilme ei värähdäkään treenien aikana. Tämän olen ehkä kuvitellut sellaiseksi "kujilla oloksi", kun tuntuu ettei pienen päässä liiku mitään. Kuitenkin nyt kun treenataan vaikeita ja uusia asioita, niin huomaa ettei se menekään niin. On kyllä ihanaa että on myös tämmöinen rauhallisempi treenattava, joka ei reagoi jokaiseen käden nykäisyyn!

5 kommenttia:

katitonia kirjoitti...

Jee, videoita! Mulla ois kans tarkoituksena ottaa kontaktit kotitreeniin - ajattelin väsätä laudoista sopivan pinnan sitä varten.

katitonia kirjoitti...

Unto on kyllä ihanan rauhallinen. :D Vähän samaa kuin Lunassakin, se on kans vähän samanoloinen treenatessa. Nuksulla taas menee Eetun tapaan helposti ns. kuppi nurin. :D

melkku kirjoitti...

mullakin olis porukoilla vaikka minkälaista lautaviritelmää (joka vastaa täysin kontaktia) ja tasapainotyynyä yms :D mut kaikki jätin sinne.... onneksi keksin vaihtoehtoratkasun tästä kämpästä

melkku kirjoitti...

hahah :D juu kyllä se on välillä ihana tehdä semmoisenkin kanssa, joka tekee nimeomaan vain ne toivotut asiat eikä samantien sata asiaa!

Maiju kirjoitti...

Meijän Siru on kyllä ihan niinkun Eetu, katoin sen sun videoN missä opetit poikia menemään petiin odottamaan ja tuli niin mieleen Siru!
Se on niin innoissaan kaikesta tekemisestä että välillä meinaa mennä ihan sähläyksen puolelle, kun tarjotaan vähän kaikkea jollei heti keksitä että mitä se mama haluaa. Mun mielestä se on esim. agilityssakin toisaalta niin loistava tunne kun meet koiran kanssa kentälle ja toisesta näkee suoraan kuinka onnellinen se on siellä kentällä!

Unski on kyllä supertaitava poika, ja niiiiiin suloinen :)