08 maaliskuuta 2013

mennään tuhatta ja sataa


Hienosti pikkukettu on jaksanut koko aktiivisen viikon, eikä kyllästymisen merkkejä ole näkynyt. Päinvastoin malttamaton autossa vinkuminen ja  lämppälenkillä hihnassa poukkoilu on tullut tavaksi jo ennen varsinaisia treenejä. Silti hallissa ollaan jatkuvasti kuulolla ja tajutaan pysyä aloillaan ilman käskyäkin. Satunnaisesti kyllä ajatus katkeaa ja nenä uppoutuu maahan, mutta oon puuttunut ennakoivasti tähän laittamalla koiran aina paikkamakuuseen taukojen ajaksi
 
Treeneissä edistyttiin valtavasti! Oon alkanut ketjuttaa Untolle puomia ensin yhdellä pöytää vasten tuetulla alastulolla ja eilen otettiin pöydän toisellekin puolelle alastulo. Tehtiin tätä "minipuomia" ensin yksittäin ja pian otin jatkoksi hypyn ja putken. Toistojen jälkeen koira alkoi suorittaa tätä viritelmää kuin muitakin esteitä ja tauon jälkeen uskalsin viedä sen oikealle puomille. Alkuun vähän jännitti, mutta toistojen myötä suoritusvarmuutta alkoi löytyä ja kontakteille hidastettiin hyvin. Edellisestä viisastuneena koko puomin suorittaminen jätetään vain muutamaan harjoituskertaan ja sitten keskitytään vahvistamaan kontaktit pyörimällä alastulolla jne. Etenkin jos yhtään vauhtia alkaa löytyä!


Loogisessa järjestyksessä kerrottuna tehtiin siis alkuun rallittelurataa, jossa päästiin kunnolla juoksemaan. Tosin en kuvitellut juoksevani kuin Rean kanssa (meidän suoritukset löytyy täältä)! Unton kanssa tehtiin rata kerran neljässä osassa, mutta sen jälkeen kokonaan. Ja mikä vauhti sillä oli: paahtoi menemään hirmuisella raivolla! Irtosi tosi hyvin putkiin ja hieman eri linjassa muista olevalle hypylle. Olin vähän yllättynyt tästä, joka näkyy radallakin epävarmuutena kun en tiedä pitäiskö odottaa vai edetä. Näyttää semmoiselta "ööö niin mikäs tää este onkaan joo, no apua mee se ja oho mun pitäis juosta", arg!Huomenna mennään agilityepiksiin hengailemaan ja ehkä osallistumaankin. Sitten otetaankin juna kohti Jämsää hakemaan Eetua! Suunnitelmana on käydä treenaamassa tutulla hallilla ja käydä näkemässä vanhoja koiratuttuja. Eetulla on vielä sunnuntaina hieroja, joten mennään treenaamaan vain Unton kanssa. Alkuviikosta tullaan molempien poikien kanssa junalla takaisin Joensuuhun ja päästään Eetunkin kanssa vihdoin treenaamaan!

Ei kommentteja: