17 marraskuuta 2011

kontaktivideo

Pientä päivitystä vielä tämän päivän treeneistä. Laatikkokontakteja ollaan noin viikko opeteltu ja hyvältä alkaa vaikuttamaan. Asentoa on sheipattu päivittäin laatikolla ja koira osaa tarjota sitä jo itsenäisemmin. Tänään aloin vahvistamaan eri puolia ja sitä, että koira hakee laatikolle itse vaikka olisin takana. En uskaltanut vielä ottaa käskyä mukaan, jotta ei luule että on oikein rynniä vain kupille. Kuitenkin lopussa uskalsin ottaa kuusi toistoa niin, että annoin koiran hakea itsenäisesti laatikolle ja sanoin käskyn sen ollessa laatikon päällä. Näin toivottavasti alkaa yhdistää käskyn asentoon

Treeneissä kokeilin harjoitella erilaisella laatikolla joka oli paljon matalempi kuin oma. Tämä vaikutti koiraan eikä se osannut yhdistää asioita toisiinsa. Muutaman toiston jälkeen tajusi mistä on kyse ja alkoi tarjoamaan taas yhtä hienosti kuin kotona. Yhteen asiaan täytyy kuitenkin puuttua: nyt oon naksauttanut silloin kun koira on selkeästi pysähtynyt ja koira naksun kuultuaan kääntää salamana katseen muhun. Oon tästä kehunut ja vapauttanut palkalle. Oikeasti koira ei vissiin saisi tuijottaa omistajaa vaan katsoa eteenpäin. Pelottaa mitä seuraa kun yritän lähteä tätä karsimaan.



Treeneissä tehtiin muutamaa erilaista rataa joista kahdessa sai juosta täysillä ja yhdessä treenattiin pyöritystä. En tehnyt kontaktiesteitä joten Kaitsu laittoi meille puomin sivuun tilalle pussin. Kiirettä piti kun juostiin ensin melko suoralinjaisesti aitoja, välissä putki josta muutama vino aita ja sieltä pitkä suora jonka aikana vain pussi. Juoksin ainakin kunnolla. Renkaaseen ei meinannut alussa mennä taas millään, mutta onneksi tajusin helpottaa samantien. Toisella radalla ei mennyt millään ja koiralla paloi kiinni. Oma keskittyminen meni täysin ja jumitettiin renkaalla. Onneksi sain sen siitä lopulta läpi. Ennen viimeistä rataa kävin ottamassa renkaan pari kertaa yksittäisenä eikä ollut mitään ongelmaa. Tämä ilmeisesti auttoi koska radan aikana Eetu teki renkaan puhtaasti!

Ei kommentteja: