Eetu


TK1 TK2 RTK2 Suonsyrjän Alfred
Eetu
27.10.2009 - 10.8.2018
Rotu: welsh corgi pembroke
Väri: tricolour
Sukupuoli: uros (leikattu)

Terveys
Lonkat: D/D
Kyynärät: 0/0
Polvet: tutkittu terveiksi
Selkä: tutkittu virallisesti

Tulokset
Toko: TK1 TK2
Rallytoko: RTK1, RTK2
Agility: MINI1, LUVA x 2

Hakunilan Seudun Koiraharrastajat RY:n Vuoden 2017 Rallytoko tulokas
Helsingin Seudun Kennelpiiri RY:n VUODEN RALLY-TOKO TULOKAS 2017
Keski-Suomen Kennelkerhon myöntämä Vuoden 2011 TOKO kilpailukynnyksen ylittänyt-palkinto
Vuoden 2011 TOKO-pembroke 4.sija
Vuoden 2013 Corgien TOKO-mestari avoin luokka 3.sija


Eetu muutti Keski-Suomeen kesäkuussa 2014 viettämään varhaiseläkettä, tilanteesta enemmän kertovan blogitekstin voit lukea tästä. Viime vuosina Eetu on viettänyt satunnaisia aikoja mulla hoidossa Helsingissä. Kesän 2017 Eetu vietti kokonaan minun luonani Helsingissä, kun vihdoin asuinkuviot olivat sopivat ja elämän pystyi suunnittelemaan niin ettei se rasittanut Eetua liikaa. Elokuussa 2017 muutimme vielä parempaan kotiin Eetun kannalta, sillä uudessa kodissa asumme alimmassa kerroksessa ja auton myötä Eetun rasituksen sääteleminen muuttui helpommaksi, mutta sitä pystyi ottamaan treeneihin mukaan. Toistaiseksi Eetu on asunut siitä asti mun luona.


(c) Viivi Saarikko


Eetu 8v

Eetu on koko lapsuusikäni odotuksen ja vuosien haaveilun tulos: ensimmäinen oma koirani. Kävimme katsomassa pentuja ja sain valita kahdesta pojasta haluamani. Myöhemmin meiltä kysyttiin voisimmeko ottaa sittenkin mielummin toisen pennun, eli pienemmän uroksen ja pentueen rauhallisimman yksilön. Hetken jo mietin minkä lällärin sieltä saan, mutta ei ole tarvinnut katua päivääkään. Eetu on sopivalla temperamenttisuudella, hyvällä työmoottorilla ja maailmaa rakastavalla asenteella varustettu tyyppi. Se rakastaa autossa matkustamista, ihmisten nuolemista jättikielellään ja vinkuvia tennispalloja. Rehellisesti voin sanoa, ettei koskaan tule olemaan toista samanlaista, jolla olisi niin iso paikka sydämessäni ja nyt myöhemmin myös käsivarressani.


Eetu tuli meille ensisijaisesti kotikoiraksi, vaikka sivulauseessa mainitsimmekin sen olevan myös minulle harrastuskoira. Lähes mitään harrastuslajeista tietämättä olikin "leipälajimme" pidemmän aikaa lähinnä uusien temppujen opettelu. Arkitokokurssin kautta eksyimme koiratanssiin, jonka aikana uppouduin enemmän koiramaailmaan ja uudet lajit alkoivat kiehtoa. Eetun kanssa olemme ehtineet kokeilla tokoa, rallytokoa, agilitya, hakua, jälkeä, koiratanssia, flyballia, canicrossia, pelastuskoiratoimintaa ja paimennusta. Koiralla riittää moottori ja tekemisenhalu kaikkeen, eikä sillä ole tapana lyödä koskaan hanskoja tiskiin. Kisa- ja treenikentillä ihmiset tulevat jälkeepäin hämmästelemään, etteivät ole ikinä nähneet vastaavanlaista corgia: noin nopaa, noin innokasta ja noin satalasissa menevää. Eetun päälajeina olivat pitkään agility (mini1) ja toko (TK1 TK2). Agilityssa se oli hyvin kuumuva ja röyhkeä, vaikka onneksi oltiin samaa mieltä kuitenkin siitä että yhessä siellä sitä hommaa tehdään. Ikävä kyllä silloin sain hyvin ristiriitaista tietoa kannattaako Eetun kanssa jatkaa agilitya luustokuvien jälkeen ja ehdimme tehdä vielä tovin sen jälkeen. Harmittanut on kyllä se tiedon vähyys ja sekavuus, mitä tuolloinkin alle 18-vuotiaalle tytölle joka tuutista annettiin. Tokossa aika herkkänahkainen myös: sikaili, röyhkeili ja huusi perkelettä jos ei ollut tyytyväinen. Myöhemmin kun olen itse kehittinyt ohjaajana, niin Eetunkin vireeseen on saatu parempi tasapaino ja kuumuminen kanavoitua oikein. Eetun kanssa on aina mahtavaa tehdä, koska sitä ei tarvitse koskaan nostattaa mihinkään lajiin, pikemminkin laskea törkeästi ja purkaa pahimmat paineet pois ennen varsinaista tekemisosuutta. Kova se on vuotamaan ja käyttämään ääntään, mutta yrittäminen ja jaksaminen on vailla vertaa.

Ikävä kyllä joskus elämä kaataa kylmää vettä ämpäristä niskaan. Vaikka Eetusta on tullut älyttömän hieno koira, niin sen ollessa 4-vuotais jouduimme lopettamaan aktiivisen harrastamisen ja katsomaan peiliin siinä, että aikoinaan ottaessamme pentua emme tienneet asioista ja otimme koiran jonka terveydestä ei voinut olla takuita. Eetu alkoi oireilla takajalkaansa ja laajojen tutkimusten jälkeen on aina päädytty samaan tulokseen: se on luustoltaan sen verran huonona, että tahtia täytyy hidastaa. Liika fyysinen rasitus nollaan ja koira viettämään rauhallisempaa elämää. Onneksi hiljalleen on löytynyt Eetulle toimiva elämäntapa (suhteessa kipulääkkeet, rasitus, lepo jne.) jonka ansiosta toivotaan, että maailman rakkain poika olisi kanssamme vielä pitkään.

Myöhemmin oikean tasapainon löydyttyä alkoi Eetun kanssa elämästä tulla taas helpompaa ja samankaltaista kuin ennen. Kipuläkkeet elämästä pystyttiin jättämään pois ja tajusin, että se tietäisi mahdollisuutta palata virallisiin kisoihin doping ajan mentyä umpeen. Eetu alkoikin kisaamaan uudelleen rallytokossa ja se on maailman onnellinen päästessään tekemään kunnolla. Koira joka ei nauti sellaisesta pikku puuhastelusta ja sinnepäin tekemisestä lähinnä aktivointi mielessä, vaan se rakastaa treenata kunnolla, haastaa minua, tehdä verenmaku suussa ja antaa kaikkensa. Kun palasimme kisaamaan, niin minunkin motivaationi treenata sitä palasi ihan erilaiseksi, kun koiralta piti taas vaatia kunnolla eikä vain hömppäillä.

(c) Sirkku Kouki
Toko

Keski-Suomen Kennelkerhon myöntämä Vuoden 2011 TOKO kilpailukynnyksen ylittänyt-palkinto
Vuoden 2011 TOKO-pembroke 4.sija
Vuoden 2013 Corgien TOKO-mestari avoin luokka 3.sija

ALO3 139,5p
ALO1 164p 3.sija
ALO1 167p 2.sija
ALO1 183p 1.sija KP TK1
AVO1 168p 2.sija
AVO3 129,5p
AVO1 173p  
AVO1 168p 3.sija TK2

Möllit
ALO3 100p
AVO2 143p 2.sija

Agility (merkittävät tulokset)
B-hyppyrata LUVA-0
A-agilityrata LUVA-0 1.sija

Rallytoko (ennen lajin virallistumista Kennelliittoon?) 
ALO 69p
ALO 71p

Rally
ALOHYV 97p
ALOHYV 98p
ALOHYV 94p RTK1
AVOHYV 74p
AVOHYV 70p