21 joulukuuta 2014

TK1 Vekki

Olin suunnitellut että ehdittäisiin vielä tämän vuoden puolella hakea viimeinen 1-tulos alokasluokasta, mutta ilmoittautumisiini ei joko vastattu tai sanottiin että koe on jo täynnä. Turhautti hieman, sillä ensi vuonna haluaisin täyttää viikonloput mielummin agilitykisoilla kuin metsästää puuttuvaa ykköstä sekä treenata ylempien luokkien liikkeitä ja unohtaa tylsät alokasluokan liikkeet. No ei olla tokoa tehty ollenkaan, kunnes tämän viikon tiistaina avasin sähköpostin ja siellä kutsuttiin tervetulleeksi lauantain tokokokeeseen Varkauteen kisakirjeen kanssa. Ärsytti etten ollut saanut aiemmin mitään varmistusta tai ilmoitusta siitä että päästiin kokeeseen. No, ei siinä paljon ehditty treenata, koetta edeltävinä päivinä tsekkasin että koiran kanssa työskentely toimii. Varkauteen pääsi mukaan myös Eetu ja Uns katsomaan maailmaa ja leikkimään häiriökoiria, jotta Vekillä olisi pieni hätä siitä että joku muukin kuin se voisi päästä duuniin mun kanssa. Vekki olikin sitten tosi levoton kokeessa, ei ehkä ne ihanteellisimmat kierrokset kun tuntui että koira voisi poksahtaa käsiin. Liikkeiden välillä hetsasin sitä välillä, mutta silmät alkoivat mennä sellaista hedelmäpeliä ja ääntä tulla, että vähän pelotti. Luoksetulon jälkeen kehuin Vekkiä ja se pomppasi tasajalkaa ilmaan pussaten samalla naamaani ja muutenkin loikki ympärilläni onnellisena kun kehuin. Video kokeesta on kolmessa osassa kahdessa eri puhelimessa, joten sitä en nyt saa


Tuomarina Tommi Varis

Luoksepäästävyys 10
Ooteltiin vuoroamme ja  Vekki sanoi "VUF", koska odottelu on tylsää

Paikkamakuu 10
Toivoin niin paljon ettei tässäkin kokeessa joku koira nousisi paikkamakuusta, mutta tottakai nousi. Vekin viereinen noutaja oli tosi levoton ja hetken päästä se nousi ja meni (onneksi) toisen puolen koiran luo haistelemaan. Ärsytti ihan helvetisti. Kun koira oltiin haettu pois, niin lopun paikkamakuusta yritinkin ajatuksen voimalla käskeä Vekkiä rauhoittumaan ja ja tuntui etten vaan kykene seisomaan aloillani. Vekki muuttui rauhattomaksi, katseli ympärilleen, haisteli maata ja vaihtoi asentoaan. Kun aika oli täysi ja kävelin koiran luo, niin huomasin sen olevan melkein sammakkoasennossa. Tuomari ei pudottanut siitä pisteitä onneksi kuitenkaan.

Seuraaminen hinhassa 8
Ihan haahuilua. Käytin "sivu"-käskyä mistä tekisi mieli lyödä itseään taas naamaan, sillä Vekki oli vähän kysymysmerkkinä. Perusasennot unohti melkein kokonaan.

Seuraaminen vapaana 9
Vähän parempaa, en silti ite tykännyt ollenkaan

Liikkeestä maahanmeno 9,5
En muista mistä puolikas lähti

Luoksetulo 10

Liikkeestä seisominen 0
Voi vatipää. Ensimmäinen koehistorian nolla! Tuomari sanoi että se olisi ollut täydellinen liikkeestä maahanmeno.

Hyppy 9,5
En muista mistä tässäkin lähti puolikas

Kokonaisvaikutelma 9
Tuomaria oli alussa jännittänyt perusasentojen puolesta, kun tuntui että Vekki unohti ne kokonaan - sanoin että muakin jännitti. Muuten sain kehuja siitä että työskentelen kivasti koiran kanssa ja meillä on iloinen yhteistyö

ALO1 169p TK1


Joo, hei hei alokasluokka.  Vekki olisi saanut aika kivat pisteet, jos ei oltaisi nollattu yhtä liikettä. Nyt poika jää ansaitulle lomalle tokosta, tehdään ainoastaan vireennosto treeniä ja ehkä pohjustetaan ylempien luokkien liikkeitä. Vekki on musta vielä aika junnu päänsä puolesta kisaamaan tällaisessa tarkassa lajissa, joten ensivuodelle ainut tavoite onkin hakea ainakin yksi avoimen luokan ykköstulos. Oon tyytyväinen että käytiin opettelmassa koerutiinia, vaikka koiran ja ohjaajan sietokykyä koeteltiin kunnolla kun jokaisessa kokeessa tapahtui jotakin odottamatonta. Mutta onneksi Vatipää on reipas partiopoika ja kestää semmoiset! Hieno pieni!

Eetu pääsi myös hommiin, kun otin sen kokeen jälkeen hetkeksi halliin. Söpö luuli pääsevänsä myös kilpailemaan, oli sen verran kierrokset katossa. Tehtiin seuraamista, jääviä, kaukoja ja leikittiin retuutuslelulla. Untero pääsi tällä kertaa vain matkaseuralaiseksi, mutta sai kaikista kolmesta eniten huomiota Juulialta joka lähti meidän kanssa reissuun. Unski on sen verran vastustamaton, että se saa erityisluvalla tulla istumaan etupenkille syliin rapsuteltavaksi ja katsoa maisemia :) 

Ei kommentteja: