25 maaliskuuta 2012

hyppää beibe

Tänään startattiin meijän toiset kisat Jyväskylässä. Eka startti alkoi jo klo 9:00 ja kellojen kääntämisen takia herätys oli siinä ennen kuutta, eli vähän sai kokoilla itteensä. Ensimmäinen rata oli profiililtaan helppo ja oikeestaan pelkkää juoksentelua. Kontaktit koira otti hyvin, tosin en vaatinut sitä kunnolla pysähtymään. Jänskäsin eniten suoraa kepeille menoa, josta treeneissäkin oon kehittänyt taas ongelman. Koira ei sitten mennyt ekalla oikeaan väliin ja jäin miettimään miksi. Radan jälkeen tajusin etten antanut sille taaskaan omaa tilaa. Rynnin koiran tielle ja yritän törkätä sen rumasti sisään just niin kuin ennen tein. Keinulla koira teki omiaan ja juoksi esteen ohi, vaikka selkeästi oltiin sinne menossa. Sovin mielessäni, että tällä radalla päästeltiin sitten höyryt.
Hyppäri olikin kivaa rallittelua, jossa piti vähän juosta. Keppien paikka vähän jänskätti ja mietin osaanko tässäkään antaa koiralle tilaa. Keppien mentyä hyvin päätin, että nyt tehään se prkleen nolla! Käskytin ihan epänormaalisti, mutta onneksi koira tajusi. Ja siitä tulikin meijän eka LUVA-0 30,64/ 36s 8/20! Maaliin tullessa kiljuin onnesta ja heittäydyin söpösti koiran kanssa maahan!
Ennen viimeistä starttia olo alkoi olla hieman kohmeinen ja väsynyt. Rataantutustumisessa jouduin toistamaan itelleni valssit monta kertaa, jotta saisin niistä vähän sulavampia. Onneksi lämppäämisen jälkeen olo alkoi olla taas oikeanlainen! Rata oli haastavampi kuin ensimmäinen, mutta ei mikään hankala. Kepit taas meille pahassa kohdassa (kiva että voin taas sanoa näin...) ja rengas ensimmäistä kertaa koko päivän aikana. Kepeille meno ok, mutta kesken keppejä Eetu teki jotakin väärin. Videolta en hahmota että mitä, vaan sen että otin sen pois kepeiltä ja tuomari nosti käden. Kielto hypyltä, jonne olisi koira pitänyt saattaa paremmin. Koira ei ehtinyt lukita hyppyä kunnolla ennenkuin käänsin jo rintamasuunnan. Koiran mentyä putkeen lähin juoksemaan raivolla eteenpäin, jotta ehtisin ottaa sen putkelta mukaan. Yllättävän nopee olinkin :D

Anyway ensimmäinen nolla plakkarissa ja seuraavat kisat taitaa olla huhtikuussa. Nyt ankaraa keppitreeniä: oikeaan väliin hakemista, itsenäistä suorittamista jne. Kontakteja nyt tottakai tosi paljon niin, että seuraavissa kisoissa niille sit pysähtytään. Eetu teki hyvin kaikki startit ja jakso hyvin koko päivän. Niin hieno <3

1 kommentti:

Emppu kirjoitti...

Moikka!
Huomasin et 6 tai 7 keppi väli jäi suorittamatta, siitä se ne käden nousu ja 5 merkiksi.

Hienon näköistä menoa ja onnittelut ensimmäisestä Luvasta! Siitä se putki alkaa! Me ollaan kanssa tapeltu ja turhauduttu saman keppi ongelman kanssa ja teen ihan samaa eli törrötän edessä =) Kyl se siitä!